• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Akşam / Gece kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MertC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MertC

Yeni Üye
İsim
Cemre Mert
Daha fazla  
İsim
Cemre Mert
Herkese selamlar,

Başlıkta da belirttiğim gibi, kahvenizi (espresso ya da türevleri) en son saat kaçta tüketiyorsunuz? Gece bilgisayarda çalışırken, canım çekince gece içilecek kahve bakmaya başladım, belki decaf vb ...
Sizin tecrübeleriniz nedir bu konuda?
tabii akşam 18den sonra içme de diyebilirsiniz :)

yani 20ml bir single, aynı oranda süt köpüğü ile 00:00da içildiğinde bu saatlerde bile uyutmuyor...
Decaf vb ondan sordum

Kahvefabrikasi ve Coffeerem Mexica SWP Decaff...diger bir kac kavurucudan cok begenmedim ancak bu firmalarin kavrumu normal kahveyi aratmiyor, ama oyle fantastik tadlar,patlatan cilekler kavunlar vs beklemeyin, kaliteli dengeli guzel bir kahve alirsiniz :)

35+ yaş bu konuya uğramaz.

Gece kahvesi neymiş, canınıza mı susadınız.
Gece kahvesi dediğin bi 70likten sonra içilir. Ki o bile 35-

Yaşım 38 :)
İş gereği bilgisayarda uzun saatler edit yaptığım için, hep bir eşlikçi içecek oluyor...Eskiden ya çok açık çay, yada çok açık filtre kahve üzerine sütlü içeceklerdi, şimdi espressoya da yeni başladığımız için (bu şekilde) hep çok az ccli birşey içsem ne kadar etkiler düşüncesi var... ama gerçekler sanırım saat 18 ya da 20'den son içmemek gerektiği...

Son düzenleme:
5. porsiyonu 2de ictim ve az sonra 6.porisyona geciyorum.
90-100gr'a kadar istedigim saatte iciyorum ve bazen uyumadan hemen once. 100gr'dan sonrasi cizzzz...

günaydın, direkt yeri burası olmasa da şu videoyu kamuoyuyla paylaşıvereyim..
özet geçç:
* 700mg ve üzeri kafein tüketiyorsan osteoporoz riski var, bu kadar içme.
antioksidan olduğu için 300mg ve altı faydal; inme, kolon ca falan azaltıyo. çay ve bitter çikolata da benzer etkide.
* kafein sana enerji vermicek, uykunu azaltmaz. seve seve o uyku açlığı bir gün kapatılacak..
* decaf kahvede de kafein var, %97 falan azaltılmış #ortamlardasatılacakbilgiler
reflüsü olanlar decaf içince şikayet azalıyormuş
* kahve büyümeyi yavaşlatmaz. ergenler ortalama günde 80mg kafein içiyormuş, kemik etkileri kalsiyum metabolizması etkileri 700mg ve üzerinde görülüyormuş.
700mg kafein = 8+ bardak kahve diyor
* kola'daki kafein de iyi miktarda. çocuğunuza günde 8 bardak içirmeyin..
(altta yazacaklarım maalesef çok değişken, net bilgi olmadığı için ben de doktorlar da muğallak konuşuyo. kahvenin kendisine, nasıl yapıldığına, içeceğin boyutuna göre değişiyor FAKAT ben tahminlerimi ve videodaki bilgileri geçiriyorum..)
decaf kahve daha az
siyah çikolata daha az
yeşil çay daha az
(single) espresso 27mg
kutu kola 40mg
siyah çay 45mg
enerji içeceği 80mg
3ü1arada 82mg
demlenmiş kahve 95mg (250 ml)

* kafein antioksidan olsa da triple whooper yiyip üzerine kahve içerek dengelemeye çalışmayın.. detoks dediğin su içerek yapılır..
* kafein orta derece idrar sökücüdür.
* kafein bağımlılık YAPMAZ. 2 gün içmezsen "çekilme semptomları" görmezsin, içmediğinde hissettiğin (ve belki içtiğinde kafeinin sana hissettirdiği) çoğu şey psikolojiktir..
kafein kısa süreli etkilidir 6-8 saat
* günlük 400mg ve altı kafein güvenlidir
* kafein etkisi kişisel. metabolizma da öyle. kafein aldın, 5 saat sonra dolaşımdaki etkisi yarıya iniyor (artık etkisinde değilsin)
gece uyumadan önce içilen kahve uykunuzu azaltmaz, geciktirmez, uyuyabilirsin yine. AMA muhtemelen daha sağlıksız olucaktır, REM uykun kısalabilir yaani daha az dinlenmiş uyanabilirsin..
yorucu bir gün sonunda kahveyi içip uyumadan diğer güne geçmek pek mümkün değil. uykudan (ve devletten) kaçılmaz..
* kafein ile aritmi yaptığına dair bir bağlantı yok, hatta azaltıyor diye çalışmalar var.
aritmi (çarpıntı), kafein içince gelebilen geçici kalp hızlanmasından (taşikardi) çook farklı bir olay. kafein ile kan basıncınız da artabilir, ama bunlar kısa sürelidir. psikolojinizi bozup kendinizi tansiyon hastası olduğunuza inandırmayın..
* "çay daha sağlıklıdır" diye genel bir kanı yok, ama ortalamada daha az kafein içeriyo..
ayrıca kahve lobisi çay lobisinden büyük, üzerine çook daha fazla çalışma var kahvenin.
* 1 çekirdek kahveden en fazla kafein nasıl çıkar değişkenleri: en ince öğütüm, en sıcak su, en uzun su ile temas, en düşük (1:1) su kahve oranı..
yine bir tablo var ama çok uzaktan çekilmiş, zoomlayamadım. konuştukları da çook muallak, aralıklar uçurum.. yine de paylaşıyorum.

bitti dostlar. kitap okumak yerine bi yarım saati kamuoyunu bilgilendirmeye adadım, beğenelim..
iyi forumlar

günaydın, direkt yeri burası olmasa da şu videoyu kamuoyuyla paylaşıvereyim..
özet geçç:
* 700mg ve üzeri kafein tüketiyorsan osteoporoz riski var, bu kadar içme.
antioksidan olduğu için 300mg ve altı faydal; inme, kolon ca falan azaltıyo. çay ve bitter çikolata da benzer etkide.
* kafein sana enerji vermicek, uykunu azaltmaz. seve seve o uyku açlığı bir gün kapatılacak..
* decaf kahvede de kafein var, %97 falan azaltılmış #ortamlardasatılacakbilgiler
reflüsü olanlar decaf içince şikayet azalıyormuş
* kahve büyümeyi yavaşlatmaz. ergenler ortalama günde 80mg kafein içiyormuş, kemik etkileri kalsiyum metabolizması etkileri 700mg ve üzerinde görülüyormuş.
700mg kafein = 8+ bardak kahve diyor
* kola'daki kafein de iyi miktarda. çocuğunuza günde 8 bardak içirmeyin..
(altta yazacaklarım maalesef çok değişken, net bilgi olmadığı için ben de doktorlar da muğallak konuşuyo. kahvenin kendisine, nasıl yapıldığına, içeceğin boyutuna göre değişiyor FAKAT ben tahminlerimi ve videodaki bilgileri geçiriyorum..)
decaf kahve daha az
siyah çikolata daha az
yeşil çay daha az
(single) espresso 27mg
kutu kola 40mg
siyah çay 45mg
enerji içeceği 80mg
3ü1arada 82mg
demlenmiş kahve 95mg (250 ml)

* kafein antioksidan olsa da triple whooper yiyip üzerine kahve içerek dengelemeye çalışmayın.. detoks dediğin su içerek yapılır..
* kafein orta derece idrar sökücüdür.
* kafein bağımlılık YAPMAZ. 2 gün içmezsen "çekilme semptomları" görmezsin, içmediğinde hissettiğin (ve belki içtiğinde kafeinin sana hissettirdiği) çoğu şey psikolojiktir..
kafein kısa süreli etkilidir 6-8 saat
* günlük 400mg ve altı kafein güvenlidir
* kafein etkisi kişisel. metabolizma da öyle. kafein aldın, 5 saat sonra dolaşımdaki etkisi yarıya iniyor (artık etkisinde değilsin)
gece uyumadan önce içilen kahve uykunuzu azaltmaz, geciktirmez, uyuyabilirsin yine. AMA muhtemelen daha sağlıksız olucaktır, REM uykun kısalabilir yaani daha az dinlenmiş uyanabilirsin..
yorucu bir gün sonunda kahveyi içip uyumadan diğer güne geçmek pek mümkün değil. uykudan (ve devletten) kaçılmaz..
* kafein ile aritmi yaptığına dair bir bağlantı yok, hatta azaltıyor diye çalışmalar var.
aritmi (çarpıntı), kafein içince gelebilen geçici kalp hızlanmasından (taşikardi) çook farklı bir olay. kafein ile kan basıncınız da artabilir, ama bunlar kısa sürelidir. psikolojinizi bozup kendinizi tansiyon hastası olduğunuza inandırmayın..
* "çay daha sağlıklıdır" diye genel bir kanı yok, ama ortalamada daha az kafein içeriyo..
ayrıca kahve lobisi çay lobisinden büyük, üzerine çook daha fazla çalışma var kahvenin.
* 1 çekirdek kahveden en fazla kafein nasıl çıkar değişkenleri: en ince öğütüm, en sıcak su, en uzun su ile temas, en düşük (1:1) su kahve oranı..
yine bir tablo var ama çok uzaktan çekilmiş, zoomlayamadım. konuştukları da çook muallak, aralıklar uçurum.. yine de paylaşıyorum.

bitti dostlar. kitap okumak yerine bi yarım saati kamuoyunu bilgilendirmeye adadım, beğenelim..
iyi forumlar

Tam 9:45 te sorumun cevabını veriyorlar aslında, bünyeden bünyeye metabolizma ya göre değişiyor... Siz de süper çevirmişsiniz... :)

Yolladığınız videonun kendi adıma bir faydası;
Bir espressonun, siyah çay, filtre kahve vb ye göre en az yarı yarıya az kafein içerdiğini öğrendim...

SCA The Age Discrimination in Coffee Act (ADCA) forbids age discrimination against people who are age 40 or older

(Meali:SCA, kahve yasalarinda 40 yas ustu kisilere yas ayrimciligi yapilmasini yasaklar)

Cik cik cik...yas ayrimciligi yapmayin, keyfimiz ne zaman isterse iceriz :)

(Yok bole bisi, var da sca ile ilgisi yok, ciddiye alinmasin :D, bir de hakkaten 35 yas ustunu ne saniyosunuz arkadaslar korkmayin bisi olmuyo, keyifli guzel yaslar :)

Hiçbirini denemedim, yönlendirmek istemem. Maalesef ücretleri gram başına 5₺ gibi bir şey olduğu için paranızın heba olmasını istemem. Şu yazıyı okuyabilirsiniz.
orea - v60 mücadelesinden sonra
kafein versus decaf çarpışması seziyorum, hadi inşallah:)

@coffeebeansantalya vaziyet al mevzu olabilir
editlenecek

edit: Nitelikli Kahveler Amiri geri bastı. Gene tartışma çıkmadı. Ne olacaktı sanki decaf çöptür deseydi):

Edit 2: Espresso master’da yazdı ama şakalı şeyler. Gene olmadı be forum.

Son düzenleme:
Geri