• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Airmill Kahve Değirmeni Küçük Partikülleri Temizliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Barista
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Bugün Sprudge websitesine bakarken gördüğüm yeni kahve değirmeni haberi. Standart konik değirmenlere ek olarak hava sistemi eklemişler. Havanın yardımı ile toz olarak adlandırabileceğimiz partiküller ve chuflar kahveden ayıklanıyor. Bu yöntem ile daha homojen bir öğütüm planlanıyor. Bunun bardağa getirisi daha temiz aromalar.

airmill.jpg
Kampanya Sayfası:

Sprudge Web Sayfası:

İnce partikülleri ayırmanın çok da iyi bir şey olacağını zannetmiyorum filtre metotlar için. Tatta daha temiz sonuçlar verebilir ancak aromatikliği düşürecektir diye tahmin ediyorum. Kruve ile eleme yapıp denemeler yapan biri asidite-gövde değişimi konusundaki görüşlerini aktarırsa daha iyi olur.

İnce partikülleri ayırmanın çok da iyi bir şey olacağını zannetmiyorum filtre metotlar için. Tatta daha temiz sonuçlar verebilir ancak aromatikliği düşürecektir diye tahmin ediyorum. Kruve ile eleme yapıp denemeler yapan biri asidite-gövde değişimi konusundaki görüşlerini aktarırsa daha iyi olur.
Daha önceki mesajlarımdan gören olmuştur belki kruve çok kullanırdım.
Kahvede kruve kullanınca yeterli çözünme sağlayabilirseniz aromalar gayet net hissedilir hale geliyor. Aromada azalma olmuyor bence. Kullanırken Asiditede ılımlı azalma gözlüyorum. Fakat çok daha keyifli bir asiditeye dönüşüyor. Dudak büzücü etkiler kayboluyor.
Esas sorun aynı klikte yeterli/doğru çözünme gerçekleşmiyor. Direk underextraction alanına iniş yapıyorsunuz. Daha düşük kliklere inmeniz gerekiyor. Düşük kliklere inince de bu defa ince partikül artıyor. Kısır döngü biraz yani. Önceden her kahvede kullanırdım. Şimdi çok daha seçici davranıyorum. Nadiren kullanmamın sebebi iyi kahveye yatırım yapmanın hem keyif hem de fiyat/performans açısından daha mantıklı gelmesi oldu. Artan fiyatları da göz önünde bulundurunca 250gr’da 40-50 gr fire çok mantıklı olmamaya başladı. Tabi boşa gitmezdi altta kalanları annem Türk kahvesinde kullanırdı :)
Genelde sevemediğim kahveleri kruve ile denemeye çalışıyorum artık. Özellikle çabuk çözünen ajitasyona hiç gelmeyen kahvelerde

Partikül boyutları heterojen olunca küçükler aşırı demlenip büyükler daha az demleniyor. Daha dengeli, yüksek gövdeli arıma yönü zayıf kahveler çıkıyor.

Homojen öğütümde ise parçalar aynı oranda demlendiği için aroma açısından daha temiz kahveler ortaya çıkıyor.

Partikül boyutları heterojen olunca küçükler aşırı demlenip büyükler daha az demleniyor. Daha dengeli, yüksek gövdeli arıma yönü zayıf kahveler çıkıyor.

Homojen öğütümde ise parçalar aynı oranda demlendiği için aroma açısından daha temiz kahveler ortaya çıkıyor.
Tamam mantık bu şekilde ama fincanda ben aradığımı bulamadım.

Comandante ve motordante ikilisinde çekirdekleri tek tek atarak yapılan öğütümler tek seferde atılmaya göre daha homojen oluyor ve toz azalıyor. Ama fincanda geri planda kaldı yaptığım demlemelerde diğerine göre. Belki yeterince çözmeye uğraşsam durum değişir bilemiyorum, belki de comandante ye özeldir bilemiyorum.

Düzgün bir öğütücüyle yapılan öğütümlerde eleme yapmadan demleme yapmayı tercih ederim, benim tecrübem bu yönde oldu.

Geri