• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Airfryer'da kahve kavrulur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eediz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eediz

Barista
İsim
Ediz
Daha fazla  
İsim
Ediz
Arkadaşlar, airfryer da açık kavrum gelen kahveleri 180 derece de 5 dakika kavurdum. Bir tık koyulaştı ve istediğim tada geldi. Asiditesi azaldı. kavrumu da homojen oldu. Zaten kavrulmuş bir çekirdek için çok belli olmasa da yeşil çekirdeği de kavurabilir mi sizce?

Arkadaşlar, airfryer da açık kavrum gelen kahveleri 180 derece de 5 dakika kavurdum. Bir tık koyulaştı ve istediğim tada geldi. Asiditesi azaldı. kavrumu da homojen oldu. Zaten kavrulmuş bir çekirdek için çok belli olmasa da yeşil çekirdeği de kavurabilir mi sizce?
@gergingörünüşlüadam 'a airfryer imkanı verilse, hızlıca profil çıkarabilir(:
Mısır patlatma makinesinde kavurduğu yeşiller düzgün olsaydı. Orada bile temiz iş çıkarmıştı

Yeni bir airfryer sahibi olarak ben de düşğnmedim değil; mantıken kavrulur, hatta beklenenden daha iyi sonuç çıkabilir diye düşünüyorum.

Bence olur . Bende bir benzeri tefal actifry var ve bu aletle irmik helvası bile yaptım 😀

Isının olduğu her yerde elbet kahve kavrulur. Ancak bu kavrumdan çok fazla şey beklememek gerekir. Neticede aslolan metot, çekirdeğin sürekli sirkülasyon halinde sıcakla kavrulması. Airfry'larda ise ısıya sabit maruz kalacak. Bu da görünüşte homojen olsa da, fincan kalitesi anlamında iyi olmayacaktır.

Isının olduğu her yerde elbet kahve kavrulur. Ancak bu kavrumdan çok fazla şey beklememek gerekir. Neticede aslolan metot, çekirdeğin sürekli sirkülasyon halinde sıcakla kavrulması. Airfry'larda ise ısıya sabit maruz kalacak. Bu da görünüşte homojen olsa da, fincan kalitesi anlamında iyi olmayacaktır.
Bilgilendirmek amaçlı, airfryerlar sıcak hava sirkülasyonu ile çalışıyor. Turbo fırın gibi düşünün ama sirkülasyon çok fazla, patates vs gibi şeyleri az yağ ile gevrek yapabilmesini de buna borçlu.
Ama örneğin 180 derece yaptım 190 a çıkarayım vs gibi konularda nasıl olur pek bilemem.

Bilgilendirmek amaçlı, airfryerlar sıcak hava sirkülasyonu ile çalışıyor. Turbo fırın gibi düşünün ama sirkülasyon çok fazla, patates vs gibi şeyleri az yağ ile gevrek yapabilmesini de buna borçlu.
Ama örneğin 180 derece yaptım 190 a çıkarayım vs gibi konularda nasıl olur pek bilemem.

Bahsettiğim sirkülasyon, kahvenin sabit kalmaması üstüne kurulu. Yoksa, dediğiniz doğru. Ancak çekirdek sabit duruyor, sirkülasyonu yok. Sabit noktada maruz kalıyor ısıya.

Bahsettiğim sirkülasyon, kahvenin sabit kalmaması üstüne kurulu. Yoksa, dediğiniz doğru. Ancak çekirdek sabit duruyor, sirkülasyonu yok. Sabit noktada maruz kalıyor ısıya.
Yanlış anlamışım kusuruma bakmayın, çok değil de tek katman çekirdek koyulsa çok sorun olmaz belki ama yüksek gramajda sorun olabilir. Teknik konuya çok hakim değilim, sadece anlamaya ve öğrenmeye çalışıyorum :D

Yanlış anlamışım kusuruma bakmayın, çok değil de tek katman çekirdek koyulsa çok sorun olmaz belki ama yüksek gramajda sorun olabilir. Teknik konuya çok hakim değilim, sadece anlamaya ve öğrenmeye çalışıyorum :D

Estağfurullah, ne kusuru.

Kahve kavurma makinelerinde, yani drum roaster dediğimiz tamburlu makinelerde iç dizayn en verimli olan modellerde genelde üç aşağı beş yukarı bu formatta. Özellikle Probat gibi köklü markaları uzun süre vazgeçilmez kılan bu tambur tasarımları oldu.

Diğer markalar da tamburdaki bu önemi fark edip uygulamaya geçirince gelişmeye ve roaster'lar tarafından ilgi görmeye başladı.

Bu nedenle çekirdekte sirkülasyonun kavrulma ve sonrasında soğuma sürecinde de devam etmesi, kahve açısından hayati bir önem taşıyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20221002_230547.jpg
    Screenshot_20221002_230547.jpg
    106.1 KB · Görüntüleme: 135
Linkteki gibi bir sistemle biraz daha sağlıklı bir kavrum çıkma durumu olur mu acaba?

Merhabalar, uzun süre fırında kavrum yaptım, şuanda airfryda denemeler yapıyorum. Bende çelik kafes içerisinde dönen mekanizmalı sıcaklığı 220 dereceye çıkan bir airfryda yapıyorum, normal fırına oranla homojenlik iyi, çekirdek miktarı artınca sürede sorun yaşıyorum, birde çekirdekler çok sertleşiyor, öğütücü zorlanıyor o derece.

linkteki kahve ile 100 gr halinde 5 farklı deneme yaptım :D basamakları detaylı yazmayacağım ama ilk ''kavurma'' epeyce koyu, ikinci cinnamon çıkınca ikisinin ortasında denemeler yaptım. B4 ve B5 yazılı olanlar gayet ''içilebilir'' durumda :D özellikle B5 satın aldığım bir paketten çıksa asla yadırgamam.
B3 ve B4 görüntü olarak çok benzer olsa da B4 yazılı olanın ''kendimce'' gelişim süresini uzun tutmaya çalıştım.
6 görsel limiti var, yeşili de görmeniz için link bırakıyorum. fazzzlasıyla fermente bir çekirdek, yeşilinin kokusunu anlatamam 😅
deneme:D
güzel bir eğlence oldu benim için, güzel vakit geçirdim. diğer yarısını da yine boş bir vaktimde 100'er gr deneyeceğim. üşenmezsem yine bu tarz ufak bir giri yazarım :D

Ekli dosyalar

• B3.jpg
    B3.jpg
    59.3 KB · Görüntüleme: 49
  • B4.jpg
    B4.jpg
    54.2 KB · Görüntüleme: 44
  • B5.jpg
    B5.jpg
    52.9 KB · Görüntüleme: 42
  • BG3.jpg
    BG3.jpg
    79.2 KB · Görüntüleme: 39
  • BG4.jpg
    BG4.jpg
    80.6 KB · Görüntüleme: 32
  • BG5.jpg
    BG5.jpg
    73.6 KB · Görüntüleme: 68
linkteki kahve ile 100 gr halinde 5 farklı deneme yaptım :D basamakları detaylı yazmayacağım ama ilk ''kavurma'' epeyce koyu, ikinci cinnamon çıkınca ikisinin ortasında denemeler yaptım. B4 ve B5 yazılı olanlar gayet ''içilebilir'' durumda :D özellikle B5 satın aldığım bir paketten çıksa asla yadırgamam.
B3 ve B4 görüntü olarak çok benzer olsa da B4 yazılı olanın ''kendimce'' gelişim süresini uzun tutmaya çalıştım.
6 görsel limiti var, yeşili de görmeniz için link bırakıyorum. fazzzlasıyla fermente bir çekirdek, yeşilinin kokusunu anlatamam 😅
deneme:D
güzel bir eğlence oldu benim için, güzel vakit geçirdim. diğer yarısını da yine boş bir vaktimde 100'er gr deneyeceğim. üşenmezsem yine bu tarz ufak bir giri yazarım :D
Bu çekirdeğe açık kavrum yakışmıyor zaten. Benim son yaptığım 10.5 dakika sürdü. Aslında 1. çıtlama yeni olmuştu ama renk koyulaştığı için çıkardım. Sonra el değirmeninde fark ettim ki zaten sertliği bayağı gitmiş, kol neredeyse kendi kendine dönecek. Buna rağmen bir kavrum tadı yok, acılık yok, asidite yerinde. Yine de 10 dakika bununla uğraşamam ocakta kavuruyorum ben zorluyor :D 7-8 dakikada kavurmaya çalışacağım.

1000050067.png

Bu çekirdeğe açık kavrum yakışmıyor zaten. Benim son yaptığım 10.5 dakika sürdü. Aslında 1. çıtlama yeni olmuştu ama renk koyulaştığı için çıkardım. Sonra el değirmeninde fark ettim ki zaten sertliği bayağı gitmiş, kol neredeyse kendi kendine dönecek. Buna rağmen bir kavrum tadı yok, acılık yok, asidite yerinde. Yine de 10 dakika bununla uğraşamam ocakta kavuruyorum ben zorluyor :D 7-8 dakikada kavurmaya çalışacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 36665
İlk denediğim 10 dakikada çok koyu çıkmıştı 😅 sonra başlangıç ısısını düşürüp ısıyı daha geniş zaman diliminde artırmaya başladım süre uzamasına rağmen daha açık sonuçlar çıktı. Bu durumda FC 11-11:30 gibi duyuldu iki partide 😬
Uğraştırıcı ama zevkli bir gün geçirtiyor, yeşil tavsiyesi için tekrar teşekkürler 🙏🏻

İlk denediğim 10 dakikada çok koyu çıkmıştı 😅 sonra başlangıç ısısını düşürüp ısıyı daha geniş zaman diliminde artırmaya başladım süre uzamasına rağmen daha açık sonuçlar çıktı. Bu durumda FC 11-11:30 gibi duyuldu iki partide 😬
Uğraştırıcı ama zevkli bir gün geçirtiyor, yeşil tavsiyesi için tekrar teşekkürler 🙏🏻
Şimdi nok'tan 2 kilo nordic approach peru aldım. Bir de düz yıkanmış deneyelim.

Geri