• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Air Roasting

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cms21

Barista
İsim
Çağrı
Beanofme sitesine bakarken denk geldim. Kahvelerini Air Roasting metoduyla kavurduklarını söylüyorlar. Bunun için ayrıca bir sekme açmışlar. Bunu deneyen var mıdır kavurma makinesine göre avantajı dezavantajı nedir? Forumda konusunu aradım ama bulamadım. Bilgisi olanlar bilgi paylaşırsa memnun olurum. Buradan direkt sekmeye ulaşabilirsiniz.

Makinesi bu şekilde olduğu için Air Roasting metodunu övmüşler. Buradan bir pazarlama taktiği yapılmış gibi görünüyor. Kelepir 2. El Air Roasting makine alarak dükkan açmış olabilir.

Seramik dişli değirmenin kahveyi ısıtmadan öğüttüğünü söylemek gibi. Tuhaf bir bilgi. Sanki çelik dişli daha fazla ısınıyormuş gibi.

"Aynı çekirdeğin Air Roasting metoduyla kavrulmuş halini içtim. Olağanüstü müthiş fark vardı" diyen olursa, o da abartmış demektir.

Dükkan sizin mi acaba?
ne dükkanı :D ben öğrenciyim bahsettiğim firmayla da alakam yok. Sadece yaygın bir kavurma metodu olmadığını düşündüğüm için bilgi sahibi olmak istedim.

Bu videoyu paylaşmak için doğru başlığı buldum sanırım, forumda daha önce paylaşıldıysa da ben rastlamadım.

İlk mesajda paylaşılan sayfayı hızlıca bir inceledim, orada da akışkan sıcak havadan bahsedilmiş. Gıdaların kurutulmasında kullanılan akışkan yataklı kurutucu prensibinden geliyor. Tada nasıl yansır bilmiyorum ama videoda da kısmen bahsedildiği gibi, prensipte enerji, zaman dolayısıyla da maliyet açısından avantajlı gözüküyor.

Ancak bunun tersine, Probador Allfaktori setinde koyuluk konusunda, kondüksiyon/konveksiyon bağlamında bir açıklama yapmıştı. Yeni makinelerinde taşınım yerine iletim ısı transferinin baskınlığı sayesinde kahvelerin daha iyi geliştiğini ve bu yüzden rengin böyle olduğunu söylemişti. Akışkan yatakta ve hibrit sistemlerde ise bunun tam tersi, taşınım söz konusu.

Kahve kavurma konusunda hiçbir tecrübem yok, kavurma tecrübesi olanlarla belki bir beyin fırtınası olur diye paylaşmak istedim :D

Geri