• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ağustos Ayı Toplu Kahve Alımı ve Kahve Tadımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İlk aylık alımım olacak, 5x150gr olan paket ile 3x250gr(içinde brezilya, ethiyopya olan paket) arasında kaldım. İlk pakette çok çeşit var ancak gramajları az, çok beğendiğim bir paketi doya doya içemeyeceğim mesela. Ancak diğer pakette de görece daha standart kahveler var gibi. 5x250gr alamayacağım fiyatı ve çok gramajından dolayı. Fikir vermek isteyen olursa seve seve dinlerim.

İlk aylık alımım olacak, 5x150gr olan paket ile 3x250gr(içinde brezilya, ethiyopya olan paket) arasında kaldım. İlk pakette çok çeşit var ancak gramajları az, çok beğendiğim bir paketi doya doya içemeyeceğim mesela. Ancak diğer pakette de görece daha standart kahveler var gibi. 5x250gr alamayacağım fiyatı ve çok gramajından dolayı. Fikir vermek isteyen olursa seve seve dinlerim.
3x250 güzel paket (5 nolu) kahverlerde iyi duruyor

Halu beriti ve brezilya gayet güzel kahvelerdi ama 1 numarada da çok farklı ve güzel seçenekler var gibi. Yerinizde olsam zorlayıp ikisinden de 150 gramlık paketlerden almaya çalışırdım :)

Halu beriti ve brezilya gayet güzel kahvelerdi ama 1 numarada da çok farklı ve güzel seçenekler var gibi. Yerinizde olsam zorlayıp ikisinden de 150 gramlık paketlerden almaya çalışırdım :)
İkisini de alacak bütçem olmadığından birini tercih edicem. Siz hangisini tercih ederdiniz?

150 gram bence bir çekirdeği "denemek" için yeterli. Ayrıca beğendiğiniz bir kahvenin tadı damağınızda kalabilir ancak beğenmediğiniz bir kahveden daha çok tüketmek zorunda kalmak gibi bir ihtimal de var. Hem özellikle kenya ruanda ve belki de kongo kahvesi için ben çok heyecanlıyım bunları merak etmiyor musunuz :)

Biraz abartmış olacağım sanırım ama dayanamıyorum tüm 150 grlik paketlerden alacağım sanırım. 11 paket 150gr kahve yapar, Set 1, 2 ve 3'ün toplamı :)

Ama El Elsalvadorlari ayrı merak ediyorum. Kongo mikrolotu ayrı merak ediyorum, kostarika vs de kısaca hepsini deneyip en begendiklerimden daha yüksek gramaj alip derin dondurucuya atayım istiyorum. Yolda bir de Morgon coffeeden gelen 1 kilo çekirdek var 🤦‍♂️😂 Sanırım 3 4 aylık bir stoga kavuşmuş olacağım Ağustos sonunda🤤🤤

Emegi geçen herkese çok teşekkürler, emeğinize sağlık.🤞🤘

Bir sonraki seçimi otelesek mi acaba :) saka bir yana bu kahvelerin co2 salınım süreleri 20 gun ise birsonraki ay icin seçimler benim icin 50 gram şeklinde olabilir.

Bu seferki dağılım baya dağılmış, hangi paketi alsak digeri aklimizda kalıyor 😅

Bir sonraki seçimi otelesek mi acaba :) saka bir yana bu kahvelerin co2 salınım süreleri 20 gun ise birsonraki ay icin seçimler benim icin 50 gram şeklinde olabilir.

Bu seferki dağılım baya dağılmış, hangi paketi alsak digeri aklimizda kalıyor 😅

20 gün nedir hocam? La Cabra, Cupping Room gibi kavurucular aşırı açık kavurmasına rağmen 7 gün degassing öneriyor. Ama La Cabra not da düşüyor “kavrum stilimiz sebebiyle 30 gün sonrasında ‘parladığını’ düşünüyoruz.” Bu yine de 30 günden içmeyin zinhar(!) uyarısı değil.

Probador 5-7 gün öneriyor, bu gaz salınımı önerisidir. 7 günden önce içmemenizi şart koşmadığı gibi, 1 ay sonra içmenizi de şart koşmuyor. 20 gün sonra bazı çekirdeklerin tat profili daha iyi oturabilir, ama bunu her kahve için netliğe kavuşturmak bu kadar farklı değişkenin olduğu bir dünyada imkansız.

20 günden önce de için, 20 gün sonrasına da bırakın, aynı gün de için, 45 gün sonra da. Denemeye çok açık bir alan olan kahve demlemede katı kurallara bağlı kalmayalım, ideal olan her zaman doğru değil, sadece öneridir.

Yaju ben de zinhar demiyorum :) ama notalar daha belirgin ve daha guzel olacaksa 20 gün bekleyelim de oyle icelim diye düşünmüyor da değilim.

20 gün nedir hocam? La Cabra, Cupping Room gibi kavurucular aşırı açık kavurmasına rağmen 7 gün degassing öneriyor. Ama La Cabra not da düşüyor “kavrum stilimiz sebebiyle 30 gün sonrasında ‘parladığını’ düşünüyoruz.” Bu yine de 30 günden içmeyin zinhar(!) uyarısı değil.

Probador 5-7 gün öneriyor, bu gaz salınımı önerisidir. 7 günden önce içmemenizi şart koşmadığı gibi, 1 ay sonra içmenizi de şart koşmuyor. 20 gün sonra bazı çekirdeklerin tat profili daha iyi oturabilir, ama bunu her kahve için netliğe kavuşturmak bu kadar farklı değişkenin olduğu bir dünyada imkansız.

20 günden önce de için, 20 gün sonrasına da bırakın, aynı gün de için, 45 gün sonra da. Denemeye çok açık bir alan olan kahve demlemede katı kurallara bağlı kalmayalım, ideal olan her zaman doğru değil, sadece öneridir.
La Cabra yıkanmış Etiyopyayı kendimi tutarak 30 gün sonra açtım ve iyi ki de beklemişim dedim :) Natüreli 12. Günden itibaren ara ara denediğim için gelişimini takip etme fırsatım oldu, o da zaman geçtikçe kesinlikle daha dengeli hale geldi ve tatlar oturdu. La Cabra için beklemeye deyiyor diyebilirim.

La Cabra yıkanmış Etiyopyayı kendimi tutarak 30 gün sonra açtım ve iyi ki de beklemişim dedim :) Natüreli 12. Günden itibaren ara ara denediğim için gelişimini takip etme fırsatım oldu, o da zaman geçtikçe kesinlikle daha dengeli hale geldi ve tatlar oturdu. La Cabra için beklemeye deyiyor diyebilirim.

Bunu biraz da kavrum stillerine bağlamak gerek sanırım. Probador sonuçta omni kavuruyor, la cabra’dan daha az açık olduğu kesin, tat profili daha çabuk oturur.

Probador’un birkaç kahvesi bekleyince iyi oluyor olabilir, ama bunu kavurucuya değil kahveye bağlamak gerek demek istedim bu olay özelinde 😬

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri