• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress'te pour over demlemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Haggard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Haggard

Barista
İsim
Ercan
Daha fazla  
İsim
Ercan
Değirmen
Comandante c40 mk4, Molent Pocket
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Bursa
20230519_171623.jpg

Kampta ya da seyahatte elinizde sadece Aeropress, kahve ve sıcak su var. Bir de nasıl olduysa çantanızdan bir yerlerden V60 filtresi de çıktı. 🙂 V60 filtresinin dikiş kısmını katladıktan sonra filtreyi bir de dikey olarak ortadan katlıyoruz, tıpkı Chemex'de olduğu gibi bir tarafı üç bir tarafı tek katlı bir filtre elde ediyoruz.

20230519_171632.jpg

Minyatür bir 3 Cup Chemex filtresi benzeri, dikey yönde ve genişliği az bir kahve yatağı oluşuyor.

20230519_171941.jpg

30 ml bloomingin ardından yavaş yavaş tek döküşlü bir demleme yaptım. Kahvenin ve suyun ağırlığıyla filtre biraz çöküp bu şekilde kaldı, suyu kağıdı geçmeyecek şekilde yavaş yavaş döktüm. Comandante ile 23 klik öğütüm Sezy Coffee Yang blend, Hario Hollanda kağıt filtre, 92 derece su, 12/200 oran şeklinde parametrelerle, demleme 2 dakikada bitti.

Gayet lezzetli, düşük gövdeli ve ilginç şekilde Chemex demlemelerini andıran yumuşak için hissiyatı veren bir sonuç elde ettim. Acaba bir tarafın 3 kat kağıt olması mı bu şekilde bir tat profili yaratıyor? Aynı kahveyi çoğunlukla 500-700 ml Chemex demlemeleri yaparak bolca tüketmekteyim.

Normal bir Aeropress demlemesi yapmayıp böyle bir şey denemek ne kadar mantıklı tartışılır elbette. 🙂

Geri