• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress plunger eğilme problemi

enkoppkaffe

Barista
Herkese selam. Forumda ilgili bir başlık aradım ama bulamayınca ayrı başlık açmak durumunda kaldım. Yaklaşık 1 ay kadar önce bir internet sitesi üzerinden bir tane kendime bir tane de kız arkadaşıma toplam 2 adet aeropress aldım. Çoğunlukla espresso tükettiğimiz için çok yoğun bir kullanımımız yok, günde yaklaşık birer kere demleme yapıyoruz. Fakat her ikimizin plungerı da demleme esnasında yamuluyor. Şahsen çok yüksek oranda klasik yöntem kullandığım için pratikte bir sorun yaratmasa da inverted yöntemlerde ciddi denge sorunları yaratıyor. Youtube videolarında gördüğüm kadarıyla kimsede böyle bir sorun varmış gibi durmuyor, inverted yöntemde bile füze gibi milletin aleti. Sizce bu bir sorun mu yoksa herkeste olan normal bir şey mi ? Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20230307_231439_resized_20230307_112247722.jpg
    IMG_20230307_231439_resized_20230307_112247722.jpg
    212.5 KB · Görüntüleme: 64
Merhaba bu normal bir durum. Ben genelde ters method ile demliyorum elinizle müdahale edip düzeltirseniz sabit kalıyor zaten. Bir süre sonra alışıyorsunuz bu duruma.

Ben 2 yıldır AeroPress kullanıyorum, böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Plunger'ı tamamen çıkarıp bakar mısınız, silikonda eğilme var mı?

şöyle ki, her seferinde olmuyor, eğer plunger i taktığınızda hafif bir eğim varsa bu şekli alabiliyor, ben elimle düzeltiyorum geçiyorum.

Yenilerde, daha doğrusu 2020 ve sonraki üretimlerde bu durum oluyor. AeropressGo modelleri de böyle.

Ben 2 yıldır AeroPress kullanıyorum, böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Plunger'ı tamamen çıkarıp bakar mısınız, silikonda eğilme var mı?
Gözle bir eğilme göremedim açıkcası. Demleme haricinde plunger düz zeminde düz bir şekilde duruyor. Sadece silikon kısmı bir tık oynak gözüktü gözüme. Ama o da çok ciddi oranda değil muhtemelen çünkü plungerı takıp çıkarırken silikonun kendiliğinden çıktığı olmadı hiç.

2021'de aldım, bu kırmızı olandan.

Bu sabahki demlemeden şöyle bir video çektim.

Muhtemelen dediğiniz gibi su buharının basıncı ile alakalı ama normal şartlarda bu basıncın plungerın her noktasına eşit şekilde etki etmesi lazım. Dolayısıyla çok muntazam şekilde yerleştirilen bir plunger ya hiç hareket etmemeli ya da düz bir şekilde yukarı doğru çıkmalı. Elimle o kadar hassas bir ayar yapamayacağıma göre bu şekilde yamulması anlaşılabilir. kullanıcı tecrübelerinin farklı olmasına bakılırsa muhtemelen @Yirgacheffe beyin dediği gibi üretimle alakalı bir değişiklik var nedense. Ki aerodinami vs denirken böyle bir geriye gidiş çok ilginç. Belki @ontheotherhand beyin aldığı ürünün trafiğe çıkışı 2021 olmasına rağmen 2020 modeldir kim bilir. Ben yine de üretici firmaya bir mail atayım. Cevap gelirse buraya da yazarım inş.

Bu sabahki demlemeden şöyle bir video çektim.

Muhtemelen dediğiniz gibi su buharının basıncı ile alakalı ama normal şartlarda bu basıncın plungerın her noktasına eşit şekilde etki etmesi lazım. Dolayısıyla çok muntazam şekilde yerleştirilen bir plunger ya hiç hareket etmemeli ya da düz bir şekilde yukarı doğru çıkmalı. Elimle o kadar hassas bir ayar yapamayacağıma göre bu şekilde yamulması anlaşılabilir. kullanıcı tecrübelerinin farklı olmasına bakılırsa muhtemelen @Yirgacheffe beyin dediği gibi üretimle alakalı bir değişiklik var nedense. Ki aerodinami vs denirken böyle bir geriye gidiş çok ilginç. Belki @ontheotherhand beyin aldığı ürünün trafiğe çıkışı 2021 olmasına rağmen 2020 modeldir kim bilir. Ben yine de üretici firmaya bir mail atayım. Cevap gelirse buraya da yazarım inş.

Resmen su buharı geri itiyor pistonu.

Ekipmanlar arasında bir eski seri ve bir de yeni aeropress go var. Eskisi onca seneye, yüzlerce demlemeye rağmen sapasağlam.
Go’da ise görüntüdeki kadar olmasa da tam oturamama durumu oluyor özellikle üst kısmın 2 cm kadar kısmı. Alta gittikçe birbirine tutunması artıyor.

Geri