• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Pistonda Yapışkanlık

zakkyliar

Üye
İsim
Umut
Daha fazla  
İsim
Umut
Merhabalar, uzun süredir kullanmadığım aeropressimin pistonunun ucundaki lastik kısmı yapış yapış olmuş. Başına böyle bir şey gelmiş olan var mı? Bu durumdan kurtulmak için önerdiğiniz bir temizlik rutini var mı, yoksa yeni bir piston ucu mu almamı önerirsiniz?

Merhabalar, uzun süredir kullanmadığım aeropressimin pistonunun ucundaki lastik kısmı yapış yapış olmuş. Başına böyle bir şey gelmiş olan var mı? Bu durumdan kurtulmak için önerdiğiniz bir temizlik rutini var mı, yoksa yeni bir piston ucu mu almamı önerirsiniz?
Pully Cafe isimli temizleyiciler var onlar muhtemelen işinizi görür. Yedek uç olarak bildiğim kadarı Türkiye'de satış yok. Mustafa Bey @msacid AeroPress TR tedarikçisini biliyordu muhtemelen ismini yazabilir size.

Eğer temizlenmezse sanırım kahhve.com da yedek parçaları satılıyordu

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Puly Caff fiyatlarına baktım da kahhve.com sitesindeki sıfır yedek parçadan daha pahalıya geliyor :). Biraz sabunlu suda bekletmeyi deneyip kendine gelmezse yenisini alayım en iyisi. İyi akşamlar diliyorum.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Puly Caff fiyatlarına baktım da kahhve.com sitesindeki sıfır yedek parçadan daha pahalıya geliyor :). Biraz sabunlu suda bekletmeyi deneyip kendine gelmezse yenisini alayım en iyisi. İyi akşamlar diliyorum.

Limon tuzu sıcak su deneyin bide.

Çok sağ olun, limon tuzunu da deneyeceğim. Eski haline getirmeyi başarabilirsem referans olması için buradan paylaşırım yaptıklarımı.

Birkaç tane aeropress'im var. İçlerinden birini düzenli kullanıyorum. En eski olanda bahsettiğiniz tarzda bir durum oluşmuştu. Birkaç defa bulaşık deterjanlı suyla yıkayıp kuruladım. Tertemiz oldu. Uzun süre kullanılmayacaksa pistonu ayrı muhafaza etmek bu açıdan yararlı olacaktır.

Çok teşekkür ederim, benimki de tahminimce bahsettiğiniz eski modellerden. Üstte sabunlu su yazdığımda bulaşık deterjanını kastetmiştim aslında, yorumunuz beni çok rahatlattı. :)

Bende de aynı şekilde yapış yapış olma durumu oluyordu. Hepsinde bu şekilde mi diye merak ediyordum açıkçası. Uzun süre beklemese bile yapış yapış oluyor, hatta sadece lastik kısmı değil piston yüzeyi de oluyor. Kaynar su koyup beklettim falan ama geçmemişti. Önerileri ben de deneyeyim.

Ben bir ek yapayım. Aeropress’in uzun süre kullanmadığım karıştırıcısı da aynı şekilde yapışkanlaşmıştı. Sebebi kimyanın alanına giriyor. Bence belirli bir ömürleri var. Benimki 2012 üretimlerinden. Ne ucundaki lastiği ne de bu karıştırıcıyı düzeltemedim.

Ben bir ek yapayım. Aeropress’in uzun süre kullanmadığım karıştırıcısı da aynı şekilde yapışkanlaşmıştı. Sebebi kimyanın alanına giriyor. Bence belirli bir ömürleri var. Benimki 2012 üretimlerinden. Ne ucundaki lastiği ne de bu karıştırıcıyı düzeltemedim.
Ömürden olduğunu sanmıyorum, benimki yılını doldurmadan yapmaya başlamıştı.
Mutfak ta mi duruyor yağ buharı yapisikliga sebeb olmuş olabilir
Evet mutfakta duruyor söylediğiniz gibi olma ihtimali var.

Bulaşık deterjanını üzerine damlatıp bir süre ovup duruladım ve kuruyunca yapışkanlığında bariz bir azalma vardı. Birkaç kere yapınca tamamen düzeleceğini düşünüyorum zira şimdiden bazı bölgelerinde neredeyse hiç yapışkanlık yok. :)

Bu durum bende de olmaya başladı. V60 odaklanıp aeropressi bir kanera koyunca hem kendi yüzeyinde hemde silikon ucunda yapışkanlık oluştu. Yeni uç 250 gr kahve fiyatı olmuş. Bu konuda ne yaptınız?

Bu durum bende de olmaya başladı. V60 odaklanıp aeropressi bir kanera koyunca hem kendi yüzeyinde hemde silikon ucunda yapışkanlık oluştu. Yeni uç 250 gr kahve fiyatı olmuş. Bu konuda ne yaptınız?
Geçenlerde diğer forumda konuşulmuştu. Orada sanki bu durumla karşılaşmış yalnızca 2-3 kişiymişiz gibi bir hava oluşmuştu ama şimdi bu başlığı görünce taşlar yerine oturmaya başladı 😀. Ben yukarıda da bahsedildiği gibi pully caffta beklettim ve tertemiz oldu 👍🏼

Kauçuk malzemelerde zaman içinde oluyor bu maalesef.
Eski bir e-book reader'ım vardı, onun arkası da tutulamayacak gibi yapış yapış oldu.
Alkolle falan temizlemeyi denedim ama pek fayda etmedi maalesef.

Benim aeropress'te de çok hafif var ama daha rahatsız edecek seviyede değil.
Puly caff yöntemi iyiymiş, işe yarar bir çözüm olması güzel en azından :)

Geri