• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress kapağını melodrip olarak kullanmak

Merhabalar benim pek ilgimi çekmese de melodrip ekipmanıyla ilgilenenlerin forumda fazla olması nedeniyle bugün Aeropress demlerken aklıma gelen bir yöntem oldu.

Aslında bu tip basit çözümler her zaman bulunabiliyor.Bize pazarlama ile sunulan her ürüne sorgusuz biat etmeye karşı biri olarak bu ucuz yollu çözümü herkesin kullanabileceğini düşündüm.

Uygulaması çok basit kapağı kenarından tutuyorsun ve suyu kettle ile kapak üzerinden döküyorsun, su biraz hızlı akıyor deliklerden ama onun da çözümü filtre koyup ıslatmak o zaman su daha kontrollü ve yavaş akıyor gerçi mesele kahve yatağını eşit olarak fazla agitation maruz bırakmadan ıslatmak ise filtresiz de yapilabilir ya da aynı filtreyi kapak ile temiz bir kapta saklayıp tekrar kullanabilirsiniz, seçim sizin.

Elim yanar öyle tutamam ben diyorsan bir chop stick ve lastik ile bunun da çözümü var.

Deneyenler fikirlerini paylaşabilir.

Mantıklı fikir. Daha önce whatsapp grubunda konuşulmuştu.
Aeropressin kapağını ve taktığın bölümü aeropress filtresiyle birlikte birleştirdiğinde v60 ın üzerine yukardan güzel oturuyor.
yani demle esnasında aeropessin haznesine döktüğün aeropress filtresinden geçerken yavaşlıyor ve aeropess kapağından geçerken damla damla oluyor. Hem de hazne sayesinde hem elin yorulmuyor hem de yanmıyor.
Daha önce grupta paylaşmıştım elde ettiğim görüntüyü.
Su berrak bir şekilde üstte kalıyor bu şekilde yaptığınızda.
Dip not: aynı filtreyi 3 kereden fazla kullandığımda akımın değiştiğini fark ettim o yüzden 3ten fazla aynı filtreyi kullanmamaya dikkat ediyorum.

Aeropressin kapağını ve taktığın bölümü aeropress filtresiyle birlikte birleştirdiğinde v60 ın üzerine yukardan güzel oturuyor.
yani demle esnasında aeropessin haznesine döktüğün aeropress filtresinden geçerken yavaşlıyor ve aeropess kapağından geçerken damla damla oluyor. Hem de hazne sayesinde hem elin yorulmuyor hem de yanmıyor.
Dip not: aynı filtreyi 3 kereden fazla kullandığımda akımın değiştiğini fark ettim o yüzden 3ten fazla aynı filtreyi kullanmamaya dikkat ediyorum.

Aklıma geldi yazayım dedim. Kağıt filtreyi nemli bırakmak, hele sıcak su ile nemlenmiş bir şekilde, üzerinde bakteri üremesine sebep olabilir. Dikkat etmekte yarar var.

ben de delter ile denedim daha önce, filtre koyup delter ile presleyince gayet güzel sonuç veriyor, damla damla geliyor su haznesinden.

ben de delter ile denedim daha önce, filtre koyup delter ile presleyince gayet güzel sonuç veriyor, damla damla geliyor su haznesinden.
Bu yöntemi bende denemiştim. Güzel sonuç veriyor. Ancak, üç elim olsa daha iyi olur demeye başladım bir süre sonrasında. Yöntem bana cazip gelmemeye başladı

Ben bir süredir bu yöntemi kullanıyorum, gerçekten de su çok berrak bir şekilde kahvenin üzerinde kalıyor.
Demleme yöntemi olarak melodrip'in orijinal yöntemini kullanıyorum. Kahve olarak da zümrüt karacadakileri denedim, öğütüm comandante 22-24 click arası.

Fakat bir türlü sevdiğim bir sonuç alamadım, hiç tatlı tatlar alamıyorum kahveden. Bir şeyi yanlış yapıyor olabilir miyim?

Ben bir süredir bu yöntemi kullanıyorum, gerçekten de su çok berrak bir şekilde kahvenin üzerinde kalıyor.
Demleme yöntemi olarak melodrip'in orijinal yöntemini kullanıyorum. Kahve olarak da zümrüt karacadakileri denedim, öğütüm comandante 22-24 click arası.

Fakat bir türlü sevdiğim bir sonuç alamadım, hiç tatlı tatlar alamıyorum kahveden. Bir şeyi yanlış yapıyor olabilir miyim?
Melodrip üzerinden gidecek olursak sanırım her kahve bu demleme yöntemine uymuyor. Varsayım olarak konuşuyorum; eğer demlemeyi baştan sona melodrip ile yapıyorsak kahve yatağında oluşan düşük hareketlilik çözünmeyi olumsuz etkiliyor olabilir.

Lipton sallama çayı bardağın içinde kendi halinde bırakmamız gibi bir nevi, hareket ettirdiğimizde dem hızlıca yayılır.

Zümrüt Karaca'dan ben finca el paraiso almıştım ve içtiğim en güzel Kolombiya'lardan biriydi. İlk demlemede beğenmedim ve tekrar kavrumdan 10 gün sonra demlemiştim.

Comandante için ise bişey demek zor bazen kalın öğütüp uzun demliyor güzel sonuç alırken bazen ince öğütümde hızlı bitişi hedefleyip yine memnun kalabiliyorum(aynı kahve için)

Çok kötü demlemeler de yapıyorum ama değişkenlee sırasıyla müdahale edip bulmaya çalışıyorum ben de.

Melodrip üzerinden gidecek olursak sanırım her kahve bu demleme yöntemine uymuyor. Varsayım olarak konuşuyorum; eğer demlemeyi baştan sona melodrip ile yapıyorsak kahve yatağında oluşan düşük hareketlilik çözünmeyi olumsuz etkiliyor olabilir.

Lipton sallama çayı bardağın içinde kendi halinde bırakmamız gibi bir nevi, hareket ettirdiğimizde dem hızlıca yayılır.

Zümrüt Karaca'dan ben finca el paraiso almıştım ve içtiğim en güzel Kolombiya'lardan biriydi. İlk demlemede beğenmedim ve tekrar kavrumdan 10 gün sonra demlemiştim.

Comandante için ise bişey demek zor bazen kalın öğütüp uzun demliyor güzel sonuç alırken bazen ince öğütümde hızlı bitişi hedefleyip yine memnun kalabiliyorum(aynı kahve için)

Çok kötü demlemeler de yapıyorum ama değişkenlee sırasıyla müdahale edip bulmaya çalışıyorum ben de.

Blooming'i normal yapıp karıştırıyorum, sonrası aeropressi melodrip gibi kullanarak. El paraiso ile deneyeyim bir de, sonuçları yazarım

Geri