• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress ile yeşil çay demlemek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan PearlCem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PearlCem

Yeni Üye
Merhabalar,

Bu gün yaşadığım küçük bir kahve kıtlığı sonucu ne içsem, ne içsem diye düşünürken kendimi aeropress ile yeşil çay demlerken buldum. Daha önce tek tük denemeler yapmış olmama rağmen düzgün bir sonuç alamamıştım fakat bu sefer bariz bir parametre olan su/çay oranı üzerinde düşünüp kendime leziz bir kupa hazırladım.

Tarif şöyle,

-Her hangi bir marka loose leaf yeşil çay (tabii ki ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi)
Her 100 gram su için 3 gram çay
-80C su
-Inverted metot
-3 dakika demlenme süresi
Suyu dökerken fazla ajitasyon yapmamaya özen gösterin ve çayı dakın karıştırmayın. Suyu döktükten sonra 3 dakika dolana kadar müdahele edilmeyince çay acılık ya da burukluk içermiyor neredeyse.

Siz de bu tarifi deneyip, değişebilecek parametreler üzerinde bir kaç yorumunuzu yapabilir misiniz? Bu başlık altında aeropresa ile çay demleme fikirlerimizi paylaşabiliriz.

Aeropressim olsaydı şuan yapacağım ilk şey sanırım siyah has karadeniz çayı demlemek olurdu sırf meraktan 😂

hocam yeşil çay kokusu baskın bir koku, esir almasın ap’nin içini :P çay ve kahve termoslarını ayrı kullanıyorum sırf koku meselesinden, yoksa epey merak ettim güzel olur bence...

Merhabalar,

Bu gün yaşadığım küçük bir kahve kıtlığı sonucu ne içsem, ne içsem diye düşünürken kendimi aeropress ile yeşil çay demlerken buldum. Daha önce tek tük denemeler yapmış olmama rağmen düzgün bir sonuç alamamıştım fakat bu sefer bariz bir parametre olan su/çay oranı üzerinde düşünüp kendime leziz bir kupa hazırladım.

Tarif şöyle,

-Her hangi bir marka loose leaf yeşil çay (tabii ki ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi)
Her 100 gram su için 3 gram çay
-80C su
-Inverted metot
-3 dakika demlenme süresi
Suyu dökerken fazla ajitasyon yapmamaya özen gösterin ve çayı dakın karıştırmayın. Suyu döktükten sonra 3 dakika dolana kadar müdahele edilmeyince çay acılık ya da burukluk içermiyor neredeyse.

Siz de bu tarifi deneyip, değişebilecek parametreler üzerinde bir kaç yorumunuzu yapabilir misiniz? Bu başlık altında aeropresa ile çay demleme fikirlerimizi paylaşabiliriz.
Eyvah eyvah o yeşil çay yüzünden iki tane frenchpress heba oldu. Gitmez onun kokusu.

Yine de bu uyarıyı dikkate almak gerekiyor, ben şahsen bir problem yaşamadım ama bu yöntemi kullanacak başkaları için dikkatli olmanızı öneririm.

Geri