PearlCem
Yeni Üye
Merhaba,
Aeropress ile bir haftadır demlediğim tüm kahvelerde inanılmaz miktarda bir yağ artışı görüyorum, dolayısı ile de istediğim berraklığı elde edemiyorum. Tarif ise şöyle,
Molent G50 ile 23 klik (medium/fine)
Kahve: Kahverengi Roastery Colombia Narino Supremo
James Hoffmann metodu:
-Regular Yöntem (aeropress klasik durumda, inverted değil.)
-Filtre kağıdı kuru (Hoffmann videosunda kupaya etki etmediğini söylüyordu, üçgen testi ile kendim de denedim ve fark bulamadım.)
-00:00 11gr kahveye 200 gr su ekleniyor.
-02:00 kahve partikülleri dibe çöksün diye swirl
-02:30 press.
-03:00 bitiş.
Bu kupada inanılmaz miktarda yağ alıyorum. Bir hafta öncesine kadar bu durum yoktu ve değişiklik olarak Rhinowares Değirmenden Molent G50'ye geçtim.
Bunun sebebi ne olabilir? Nasıl bu durumu çözebilirim?
Aeropress ile bir haftadır demlediğim tüm kahvelerde inanılmaz miktarda bir yağ artışı görüyorum, dolayısı ile de istediğim berraklığı elde edemiyorum. Tarif ise şöyle,
Molent G50 ile 23 klik (medium/fine)
Kahve: Kahverengi Roastery Colombia Narino Supremo
James Hoffmann metodu:
-Regular Yöntem (aeropress klasik durumda, inverted değil.)
-Filtre kağıdı kuru (Hoffmann videosunda kupaya etki etmediğini söylüyordu, üçgen testi ile kendim de denedim ve fark bulamadım.)
-00:00 11gr kahveye 200 gr su ekleniyor.
-02:00 kahve partikülleri dibe çöksün diye swirl
-02:30 press.
-03:00 bitiş.
Bu kupada inanılmaz miktarda yağ alıyorum. Bir hafta öncesine kadar bu durum yoktu ve değişiklik olarak Rhinowares Değirmenden Molent G50'ye geçtim.
Bunun sebebi ne olabilir? Nasıl bu durumu çözebilirim?