• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress demlemede kupaya fazla miktarda kahve yağı geçmesi.

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan PearlCem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PearlCem

Yeni Üye
Merhaba,

Aeropress ile bir haftadır demlediğim tüm kahvelerde inanılmaz miktarda bir yağ artışı görüyorum, dolayısı ile de istediğim berraklığı elde edemiyorum. Tarif ise şöyle,

Molent G50 ile 23 klik (medium/fine)
Kahve: Kahverengi Roastery Colombia Narino Supremo
James Hoffmann metodu:
-Regular Yöntem (aeropress klasik durumda, inverted değil.)
-Filtre kağıdı kuru (Hoffmann videosunda kupaya etki etmediğini söylüyordu, üçgen testi ile kendim de denedim ve fark bulamadım.)
-00:00 11gr kahveye 200 gr su ekleniyor.
-02:00 kahve partikülleri dibe çöksün diye swirl
-02:30 press.
-03:00 bitiş.

Bu kupada inanılmaz miktarda yağ alıyorum. Bir hafta öncesine kadar bu durum yoktu ve değişiklik olarak Rhinowares Değirmenden Molent G50'ye geçtim.

Bunun sebebi ne olabilir? Nasıl bu durumu çözebilirim?
 
30 sn Hoffmann'ın metoduna göre sanki biraz hızlı kaçıyor. Kendisi de videosunda çoook yavaş basarsanız tek ya da çift filtre fark etmez ama bir tık hızlı basıyorsanız çift filtre kullanabilirsiniz demişti. Press sürenizi biraz uzatıp ve/veya çift filtre ile denemeler yapın bence.
 
Geri
Üst