• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Acil Kahve İhtiyacı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gone

Yeni Üye
İsim
Gone
Arkadaşlar selamlar,
Nereye yazacağımı bilemedim o yüzden buradan açıyorum konuyu, editörler uygun görmezse kaldırabilirler.
Salı sabah şehir dışında olan ailemin yanına gideceğim ve 10 gün kadar orada kalacağım. Gitmişken onları da nitelikli kahve ile tanıştırmak istiyorum. Ocak ayı toplu tadım etkinliğinde Kafein Kültür deneme seti almıştım bitti bitecek. Yine aynı şekilde deneme seti almak istiyorum ancak degassing süresi dolmuş, mümkünse İstanbul içine aynı gün teslimat seçeneği olan veyahut Avrupa yakasında olup da p.tesi günü gidip bizzat alabileceğim firma öneriniz var mıdır? Avcılar'da oturuyorum metrobüs güzergahında olan diğer ilçelere de bir şekilde gitmeye çalışırım zorda kalırsam. Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

Selamlar Şubat ayı toplu alımına bakabilirsiniz. :)
Degassing süreleri ve kavrulma tarihleri ile alakalı bilgilendirmeler yapmıştım orada.

Ben sorunuza başka bir pencereden yaklaşmak isterim izniniz olursa. Aileyi nitelikli kahve ile tanıştırmak müthiş riskli bir girişim. Nedense aileler çok dirençli oluyorlar, çok karşılar bu işe. Heves kırıklıklarına, neşe kaçmalarına hazır olun. Hatta bence hiç tanıştırmayın, kendi keyfinize bakın 😀
Öğütürken bana mükemmel gelen ve her kahvede farklı olan koku, arkadaşıma koklatınca hepsi aynı işte klasik kahve ya da acı kokuyor :)

Arkadaşlar selamlar,
Nereye yazacağımı bilemedim o yüzden buradan açıyorum konuyu, editörler uygun görmezse kaldırabilirler.
Salı sabah şehir dışında olan ailemin yanına gideceğim ve 10 gün kadar orada kalacağım. Gitmişken onları da nitelikli kahve ile tanıştırmak istiyorum. Ocak ayı toplu tadım etkinliğinde Kafein Kültür deneme seti almıştım bitti bitecek. Yine aynı şekilde deneme seti almak istiyorum ancak degassing süresi dolmuş, mümkünse İstanbul içine aynı gün teslimat seçeneği olan veyahut Avrupa yakasında olup da p.tesi günü gidip bizzat alabileceğim firma öneriniz var mıdır? Avcılar'da oturuyorum metrobüs güzergahında olan diğer ilçelere de bir şekilde gitmeye çalışırım zorda kalırsam. Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.
Buraya bakabilirsiniz genelde kafe tarzı yerlerde başka marka kahveler kullanılıyorsa kavrum biraz önceden olabiliyor.

Ben sorunuza başka bir pencereden yaklaşmak isterim izniniz olursa. Aileyi nitelikli kahve ile tanıştırmak müthiş riskli bir girişim. Nedense aileler çok dirençli oluyorlar, çok karşılar bu işe. Heves kırıklıklarına, neşe kaçmalarına hazır olun. Hatta bence hiç tanıştırmayın, kendi keyfinize bakın 😀
80+ olup da geleneksel tada uygun çok kahve var aslında. Benim nitelikli kahveye başlamamla birlikte ailemi de çözünebilir kahveden uzaklaştırıp sadece filtre kahve tüketmelerine gayret ettim. Önce mokapot ile alıştırdım, sonra v60'a geçtiler. Tabi kendi kahveleri ayrı. Nitelikli kahvecilerin filtre harmanları ya da düz tata sahip çekirdeklerini kullanıyorlar. Bazen kendi kahvelerimin kuru kokusunu denettiriyorum, hemen ekşi deyip burun kıvırıyorlar ama bence bu kadarı bile yeter (yaş 55+) :D

Kronotrop AVM lerde oluyor .Hatta biri metro durağı ile içine girilen bir AVM deydi Google da çıkar 🙃

Arkadaşlar selamlar,
Zafer Bey’in dediği gibi Kronotrop güzel bir seçenek. Orijin Plaza Itü Ayazağa durağının karşısında. Kanyon’da da şubesi var. Kanyon’da bir de Coffee Sapiens var. Kronotrop’un Laktosu düzenli tüketilirse ocağa incir ağacı diker ama yeni başlayanların aklını alıyor. Test edildi onayladı😄

Bende büyüklerimizin damak tadının yeniliğe pek açık olmadığını düşünüyorum.

Babama demlediğim natürel etiyopyalar için bu ne biçim şey kahve değil dediğini, anneme ne demlesem hepsi aynı dediğini gördükten sonra denemeyi bıraktım. Elimde uygun fiyatlı görüp denediğim ama içemediğim kahveleri arıtma suyu ile demliyorum bu güzelmiş diyorlar 😁 Hatta babam nitelikli kahveye kötü deyip 3ü 1arada içiyor 😏

Zira yaşıtlarımda genelde bu minvalde yorum yapıyorlar. Biraz kahve hakkında detay versem sıkılıyorlar. Bende kendime kahvemi yapıp karşı tarafa granül kahve ikram ediyorum genelde.

Bende büyüklerimizin damak tadının yeniliğe pek açık olmadığını düşünüyorum.

Babama demlediğim natürel etiyopyalar için bu ne biçim şey kahve değil dediğini, anneme ne demlesem hepsi aynı dediğini gördükten sonra denemeyi bıraktım. Elimde uygun fiyatlı görüp denediğim ama içemediğim kahveleri arıtma suyu ile demliyorum bu güzelmiş diyorlar 😁 Hatta babam nitelikli kahveye kötü deyip 3ü 1arada içiyor 😏

Zira yaşıtlarımda genelde bu minvalde yorum yapıyorlar. Biraz kahve hakkında detay versem sıkılıyorlar. Bende kendime kahvemi yapıp karşı tarafa granül kahve ikram ediyorum genelde.
Arkadaşım comandante de karabiber öğütmek istedi zorla elinden aldım :D

Zafer Bey’in dediği gibi Kronotrop güzel bir seçenek. Orijin Plaza Itü Ayazağa durağının karşısında. Kanyon’da da şubesi var. Kanyon’da bir de Coffee Sapiens var. Kronotrop’un Laktosu düzenli tüketilirse ocağa incir ağacı diker ama yeni başlayanların aklını alıyor. Test edildi onayladı😄
Lakto çok övülüyor kredi çekip aldırcaksınız bana :D

Nitelikli kahveye direnci valide hanımımda yaşadım. Bir-kaç kahveden sonra önyargısı da oluştu, yanına bile yaklaşmamaya başladı.
Sonra tarçınlı-şekerli Meksika kahvesi yapmayı öğrendim, onu beğendi, şimdi ortak düzlemimiz Meksika 🤷

Nitelikli kahveye direnci valide hanımımda yaşadım. Bir-kaç kahveden sonra önyargısı da oluştu, yanına bile yaklaşmamaya başladı.
Sonra tarçınlı-şekerli Meksika kahvesi yapmayı öğrendim, onu beğendi, şimdi ortak düzlemimiz Meksika 🤷
Hocam şu Meksika tarifinizi bizde alalım 😀

Aileme bu konuda güveniyorum. Ancak aksi bir durum yaşayıp bahsettiğiniz senaryo ile karşılaşırsam buraya yazar hayal kırıklığımı sizlerle paylaşır, Biz demiştik'lerinizi alırım 🤣
Kesinlikle bekliyor olacağım sonucu 😌

Benim minnoş validem de öyle😂 Kadın Folgers’ın zift kahvesiyle büyümüş orta kavruma hala alışamadı. Bir tane Etiyopya kahvesine limon mu sıktın buna dediği günden beri kendisine sadece Türk kahvesi ve Irish coffee ikram ediyorum.

Bende bazı kahvelere 3 kere lakto ol, lakto ol, lakto ol dedikten sonra demliyorum işte :D ,ben denemeden biterse kahve bir direct trade lakto fermente yapcam eve ptt kargoyla :D
Kronotop’da La rivera çekirdek verdiği sürece Lakto bitmez. Fiyatına rağmen en çok satan çekirdekleriymiş. Hatta baristalarının dediğine göre Kronotrop en büyük ithalatçılardan biriymiş.

Geri