Vgnft
Üye
- İsim
- Evren
Daha fazla
- İsim
- Evren
Merhaba
Öncelikle konuyu forumda araştırdım, sorumun cevabını bulamayınca başlık açmak istedim.
İlk espresso denemelerimde öğütüm ayarlarıya oynarak denemeler yaptığımda 9 bar sabit basınçta çıktı alabildiğim denemelerim oluyordu. Çekirdeğin özelliğine göre mutlaka 9 var olmak zorunda olmadığını öğrendim sizler sayesinde. Ama farklı çekirdekler denerken kalibrasyon yapmaya çalışıyorum, bazen 10-11 bar civarında bir basınç oluşuyor ve demleme süresi boyunca bar değeri azalıyor. Öğütüm değerlerini değiştirsem de bazı çekirdeklerde asla sabit 9 bar basıncıyakalayamıyorum. Genelde bu durumda puck scresn üzerine hafif su çıktığını görüyorum, pucktan ufak parçalar portafiltre üzerine kalıyor.
Bu gibi durumlarda ilk bakmam gereken öğütüm ayarı mı, gramaj mı? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Öncelikle konuyu forumda araştırdım, sorumun cevabını bulamayınca başlık açmak istedim.
İlk espresso denemelerimde öğütüm ayarlarıya oynarak denemeler yaptığımda 9 bar sabit basınçta çıktı alabildiğim denemelerim oluyordu. Çekirdeğin özelliğine göre mutlaka 9 var olmak zorunda olmadığını öğrendim sizler sayesinde. Ama farklı çekirdekler denerken kalibrasyon yapmaya çalışıyorum, bazen 10-11 bar civarında bir basınç oluşuyor ve demleme süresi boyunca bar değeri azalıyor. Öğütüm değerlerini değiştirsem de bazı çekirdeklerde asla sabit 9 bar basıncıyakalayamıyorum. Genelde bu durumda puck scresn üzerine hafif su çıktığını görüyorum, pucktan ufak parçalar portafiltre üzerine kalıyor.
Bu gibi durumlarda ilk bakmam gereken öğütüm ayarı mı, gramaj mı? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
