• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

9 Bar Basınç Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vgnft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vgnft

Üye
İsim
Evren
Daha fazla  
İsim
Evren
Merhaba

Öncelikle konuyu forumda araştırdım, sorumun cevabını bulamayınca başlık açmak istedim.

İlk espresso denemelerimde öğütüm ayarlarıya oynarak denemeler yaptığımda 9 bar sabit basınçta çıktı alabildiğim denemelerim oluyordu. Çekirdeğin özelliğine göre mutlaka 9 var olmak zorunda olmadığını öğrendim sizler sayesinde. Ama farklı çekirdekler denerken kalibrasyon yapmaya çalışıyorum, bazen 10-11 bar civarında bir basınç oluşuyor ve demleme süresi boyunca bar değeri azalıyor. Öğütüm değerlerini değiştirsem de bazı çekirdeklerde asla sabit 9 bar basıncıyakalayamıyorum. Genelde bu durumda puck scresn üzerine hafif su çıktığını görüyorum, pucktan ufak parçalar portafiltre üzerine kalıyor.

Bu gibi durumlarda ilk bakmam gereken öğütüm ayarı mı, gramaj mı? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.🙏🏻

Merhaba, 9 bar sadece bir referans değeri, 6-9 arası, 10 bar, 11 bar hepsi mümkün.
Eğer 9 barda sabitlemek isterseniz makinenizin marka modeline göre üst sınır olarak ayarlanabilmesi mümkün. Eğer bu olmuyor ise öğütüm ayarını değiştirerek bunu sağlayabilirsiniz.
Kolay gelsin

Geri