• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

8 Mart Emekçi Kadınlar...

ukturimedzo

Barista
İsim
utku
Daha fazla  
İsim
utku
Değirmen
Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
Fellow Stagg EKG Kettle,Hiroia Jimmy, Hario tartı, Hario V60, Kalita dripper, Delter Press, Aeropress, Moccamaster, Origami cup, Flower dripper, Timemore Crystal Eye,Hario immersion
Kulübümüzün değerli hanımları, “Emekçi Kadınlar Günü”nüz kutlu olsun. İyi ki varsınız.🌹

Herkese Selamlar,

Ne güzel söylemişler;Kadınlar insandır biz ise insanoğlu"yuz.

Emeğin asla bir karşılığı olmaz ama Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun...

Bu tarz gün tahsislerinin insanı mutlu eden bir tarafı var, doğru... İnsanın arzusunu okşuyor ama sadece maalesef.
Ne güzel değil mi?
Yılın bir gününü kadınlara tahsis ederek, kadına şiddete hayır diyerek, emekçi kadınlar diyerek palyatif ve lokal bir çözümsüzlüğe mahkûm etmek meseleyi..
En başta emekçi kadınlar gününün kirli bir tarihi var, bunu atlamamak gerek.
Kadınları aslında önemsemeyen bir mentalitenin üretimi olan bu sözde ifadelere karşı çıkılarak, meseleyi can damarından yakalayan bir bakış açısı sergilenmeli ki o da kadın için gün tahsis ederek lütufta bulunan (!) zihniyetin aslında bizzat kadını konumlandıran, küçümseyen bir yaklaşımda olduğudur. Bir mesele gerçekten çözülmek isteniyorsa o meseleye parçacı yaklaşılmaz, çözüm genel olmalı; kadına, hayvana, çocuğa vs şiddete hayır gibi bir yaklaşım temelde ıskalamak olur. Mesela kadına şiddet uygulayan insanın temel problemi şiddete meyilli olmasıdır ki burada temel sorun o kişinin şiddet meylidir, herhangi bir tikele uyguladığı şiddet olmamalıdır gibi...
Bu konu altına yazma gereksinimi duydum zira bu tarz geçiştirici, -mış gibi yapılan durumlar en az şiddetin kendisi kadar sorunlu bence. Başlığı açan kişiyi tenzih ederim, bir de buradan bakılsın istedim.
İnsanlık derdinde olmak, adaleti ve merhameti kuşanmak, yanlışa karşı olmak esas olmalı vesselam.

Bu tarz gün tahsislerinin insanı mutlu eden bir tarafı var, doğru... İnsanın arzusunu okşuyor ama sadece maalesef.
Ne güzel değil mi?
Yılın bir gününü kadınlara tahsis ederek, kadına şiddete hayır diyerek, emekçi kadınlar diyerek palyatif ve lokal bir çözümsüzlüğe mahkûm etmek meseleyi..
En başta emekçi kadınlar gününün kirli bir tarihi var, bunu atlamamak gerek.
Kadınları aslında önemsemeyen bir mentalitenin üretimi olan bu sözde ifadelere karşı çıkılarak, meseleyi can damarından yakalayan bir bakış açısı sergilenmeli ki o da kadın için gün tahsis ederek lütufta bulunan (!) zihniyetin aslında bizzat kadını konumlandıran, küçümseyen bir yaklaşımda olduğudur. Bir mesele gerçekten çözülmek isteniyorsa o meseleye parçacı yaklaşılmaz, çözüm genel olmalı; kadına, hayvana, çocuğa vs şiddete hayır gibi bir yaklaşım temelde ıskalamak olur. Mesela kadına şiddet uygulayan insanın temel problemi şiddete meyilli olmasıdır ki burada temel sorun o kişinin şiddet meylidir, herhangi bir tikele uyguladığı şiddet olmamalıdır gibi...
Bu konu altına yazma gereksinimi duydum zira bu tarz geçiştirici, -mış gibi yapılan durumlar en az şiddetin kendisi kadar sorunlu bence. Başlığı açan kişiyi tenzih ederim, bir de buradan bakılsın istedim.
İnsanlık derdinde olmak, adaleti ve merhameti kuşanmak, yanlışa karşı olmak esas olmalı vesselam.

Selamlar @mySİZ

Yazmış olduğun her bir kelimeye yürekten katılıyorum.Daha çok okuyan daha insan olma çabasında olan bir bakış açısı ile yeni nesiller yetiştirmeliyiz.Yüreğinde insan olsun havyan olsun yada çiçek/böcek olsun merhamet taşıyan nesiller yetiştirmeliyiz.Elbette bunu tek bir güne sığdırmak imkansız ve buradan oturduğumuz yerden bir gün içerisinde sanki tüm "günahlarımızdan" kurtulurcasına yaparak olmaz fakat bunları konuşabileceğimiz ortam buradaki başlıklar değil.Konuşabileceğimiz ortam burası değil,daha konuşabilir bir platformda görüşebilmek dileği ile kahve ile ve sevgi ile kalman dileğiyle,sağlıklı günler iyi haftalar

Kulübümüzün değerli hanımları, “Emekçi Kadınlar Günü”nüz kutlu olsun. İyi ki varsınız.🌹
Yazmayayım yazmayayım dedim ama gerçekten çok rahatsız oldum.

Öncelikle 8 Mart tüm kadınları eşitlik mücadelesi temelinde kapsayan uluslararası bir kadın dayanışma günüdür. Bu gün erkekler tarafından çiçekle böcekle ve hanımlar güzellemesi ile kutlanılacak bir gün değildir.
Forumda böyle bir başlık açılması gerekseydi forumda yazan biz kadınlar bunu düşünüp açardık. Bunu bizim yerimize düşünmek de size kalmış anlaşılan. İyi niyetle bile olsa lütfen biraz dikkatli olalım. Kahve ile ilgili nasıl kapsamlı araştırma yapabiliyorsanız, eğer bu konu ile ilgili bir şey yazmak istiyorsanız kadın mücadelesi tarihinden bir haber yapmayınız bunu.
Yönetici arkadaşlarım konuyu kapatabilirse sevinirim gerçekten.

@Avare Selamlar,

Ülkemizin genel agresif ruh halini sizde de görüyorum.Yaşadığımız toplumda kadına şiddet ne yazık ki bitmiyor ayrımcılık ne yazık ki bitmiyor,haklısınız ve bu mücade insanım diyen herkesin mücadelesi olmalı.Fakat bu kadar dik bir çıkışında burada çokta bir manası olmadığını düşünüyorum.

Kadını erkeği birlikte mücadele edelim,eğer bu mücadeleyi verdiğiniz ayrı bir platform var ise seve seve destek olurum,fakat yerinin burası olmadığını düşünüyorum.

Öncelikle 8 Mart tüm kadınları eşitlik mücadelesi temelinde kapsayan uluslararası bir kadın dayanışma günüdür. Bu gün erkekler tarafından çiçekle böcekle ve hanımlar güzellemesi ile kutlanılacak bir gün değildir.
Forumda böyle bir başlık açılması gerekseydi forumda yazan biz kadınlar bunu düşünüp açardık. Bunu bizim yerimize düşünmek de size kalmış anlaşılan. İyi niyetle bile olsa lütfen biraz dikkatli olalım. Kahve ile ilgili nasıl kapsamlı araştırma yapabiliyorsanız, eğer bu konu ile ilgili bir şey yazmak istiyorsanız kadın mücadelesi tarihinden bir haber yapmayınız bunu.

Karar verici olarak değil, bu meselelere az çok kafa yormuş biri olarak, eğer konu kapanmazsa, yazdığınız minvalde tartışma olursa herkes için faydalı olur kanaatindeyim.

Yazdıklarınıza benzer düşünüyorum, bu tür konular (diğer özel günler de dâhil) sistem adına çok kullanışlı oluyor maalesef. Eğer tartışabilirsek, farkındalık oluşur belki. Yine de konu hassas, nasıl isterseniz öyle olsun derim.

Karar verici olarak değil, bu meselelere az çok kafa yormuş biri olarak, eğer konu kapanmazsa, yazdığınız minvalde tartışma olursa herkes için faydalı olur kanaatindeyim.

Yazdıklarınıza benzer düşünüyorum, bu tür konular sistem adına çok kullanışlı oluyor maalesef. Eğer tartışabilirsek, farkındalık oluşur belki. Yine de konu hassas, nasıl isterseniz öyle olsun derim.
Çok özenli yaklaştığınız için mutlu oldum. Tartışmayı burada yapmak istemiyorum kendi adıma. Sadece bu tutumdan çok rahatsız oldum ve belirtmek istedim.

Ben de bu tip konuların tartışılıp genel bilgi seviyesinin artması taraftarıyım fakat dertlerini anlatmaktan gına gelebiliyor gerçekten kadınlara.
Ben bildiğim kadarıyla şöyle özetleyeyim:
Bu aslında bir sınıf mücadelesi. İyi ki kadınlar var, ne güzel gibi bir durum değil. Biz erkeklerin iyi niyetle de olsa yaptığı bazı şeyler, bir fabrika patronunun işçileriyle 1 Mayıs'ı kutlaması gibi absürd oluyor.

bir şey tartışılmazsa çözülemez. ülkemizde karşılaştığımız en büyük problem bir problemi konuşabilecek zeminin oluşturlamaması. üstünü örtüp hiç olmamaış gibi davranırsak ya da "bu bir problem bunu konuşmamalıyız" dersek o problem hep olmaya devam edecektir çünkü o problemi çözmeye yönelik fikirler ya da o problemin var olduğuna dair farkındalık hiçbir zaman oluşmayacaktır.

en büyük hata, sistem her şeyi böyle popülize ediyor, o günü kutlama gibi algılamak, bir anma günü olduğunu unutmak oluyor... ve sonra nelerin anıldığını da doğru anlamak gerekiyor.... niyetler iyi olsa da farkında olmadan eylemler başka bir tarafa kayıyor...

Moderatörün son düzenlenenleri:

Konunun tarihçesi ile ilgili gayet de haberdarım.Yazınızın içeriği, agresifliği aşıp hakaret edici noktalara ulaşmış.Bu kadar hararetli olmanızı gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Eleştirdiğimiz insanların özelliklerini yansıtmışsınız yazınızda.

Geri