• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

58mm dipsiz porta filter sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan schiele
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

schiele

Barista
İsim
gunberk
Merhaba arkadaşlar, gaggia classic pro 30.yıl edisyonu için amazondan bu porta filteri bu gece satın aldım.

Satıcı özellikle bu 58mm dipsiz kaşıkları satarken yanlarına farklı farklı makine isimleri yazmış. Benim hatırladığım e61 grup başlıklı herhangi bir portra filter bu endüstriyel standartlara da uygundur. Fakat satıcıya ingilizce olarak sordugumda hayır o makineye uygun değildir diye bana satın alma sonrası mesaj attı.

Daha önce forumda bu porta filter'den satın alıp bilgisi olan var mıdır acaba?

Kaçırdığım bir detay mı söz konusudur?

Sanırım gecenin bu vaktinde kendim sorup kendim cevaplamış olacağım.

Araştırırken ve fotoğraflara bakarken keşfettim. Gaggia portafiltresindeki kilitleme kulakları farklı yöne bakıyor.

e61 grup başlıklı makinelerde tam ikisi 9 ve 3 konumundayken paraleller... solda 9 sağda çeyrek geçe yani...

Gaggia classic pro da kendi porta filtresine baktığımızda malesef bunlar saat yediyi on geçiyor konumuna yakın.

bu kulakların kalınlık formlarında gaggia da kitlenmesine engellemeye yarayan farklı bir kalınlaşma var gibi...

Farklı bir bilgiye sahip olan arkadaş varsa paylaşımlarını beklerim.

Bu detayı önceden bilseydim makineye direk kıl kapıp almazdım :D

Araştırırken ve fotoğraflara bakarken keşfettim. Gaggia portafiltresindeki kilitleme kulakları farklı yöne bakıyor.

e61 grup başlıklı makinelerde tam ikisi 9 ve 3 konumundayken paraleller... solda 9 sağda çeyrek geçe yani...

Gaggia classic pro da kendi porta filtresine baktığımızda malesef bunlar saat yediyi on geçiyor konumuna yakın.

bu kulakların kalınlık formlarında gaggia da kitlenmesine engellemeye yarayan farklı bir kalınlaşma var gibi...

Dediğiniz gibi Gaggia’nın portafiltre kulakçıkları farklı garip bir şekilde.
Ben uzun süredir aşağıdaki portafiltreyi kullanıyorum, tavsiye edebilirim.

Dediğiniz gibi E61'lerde portafiltre kulakları 9-3 yönündeyken Gaggia'da bu durum 7-2 şeklinde, shades of coffee sitesi Gaggia Classic Pro'ya yönelik bir çok aksesuar satıyor orayı inceleyebilirsiniz naked portafiltre almak için ; https://www.shadesofcoffee.co.uk/

Herkese merhaba, benzer bir şey danışacağım için ayrı konu açmak istemedim. Delonghi EC685 makine satın aldım. Dipsiz portafilter kullanmak istiyorum bunun için sadece dipsiz sepet alsam yeterli mi yoksa sizin gibi portafilterin tamamını mı satın almam gerekiyor.

Şimdiden teşekkür ederim

Herkese merhaba, benzer bir şey danışacağım için ayrı konu açmak istemedim. Delonghi EC685 makine satın aldım. Dipsiz portafilter kullanmak istiyorum bunun için sadece dipsiz sepet alsam yeterli mi yoksa sizin gibi portafilterin tamamını mı satın almam gerekiyor.

Şimdiden teşekkür ederim
normal porta filtrenin altı kapalı. Yani dipsiz / bottomless değil. Sepet denilen şey basınçlı ve basınçsız olmak üzere bir ayrım var.

Yani porta filtrene sepet takarak dipsiz yapamazsın. Porta filtrenin altının açık olması gerekiyor. Ne yazık ki alman gerekiyor. Porta filtreyi alıncca hem elindeki sepetleri hem yeni alacağın sepetleri kullanırsın.

Benim aldığım bu yerden dedica ya dipsiz pf alabilirsin.

İçerisinde ekstra sepetle beraber geliyor.

Sepet boyutu gaggia’nın kendi sepetinden büyük mü? Aldığı gramaj açısından merak ettim. Sanki biraz daha büyük gibi geldi gözüme. 18-20gr ‘lık sepetler gibi
Sepet kapasitesi aynı diye biliyorum belki 1gr daha fazla alıyordur. Şunu söyleyebilirim; Gaggia'nın stok sepetinden daha iyi.

Dediğiniz gibi Gaggia’nın portafiltre kulakçıkları farklı garip bir şekilde.
Ben uzun süredir aşağıdaki portafiltreyi kullanıyorum, tavsiye edebilirim.

Ben de aynısından almıştım. Epey bir süredir kullanıyorum gayet kaliteli 👍

Geri