• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

45 Saniyelik Shot?

Leon

Üye
Konum
İstanbul
İsim
Leon
Daha fazla  
İsim
Leon
Şimdi linç edilmeden hemen önce belirtmek isterim ki eniştem mafya benim ona göre :D Elimde Coffeetropic indiriminden denemek için aldığım Rwanda Lake Kiwu vardı, oldukça aromatik meyvemsi ama ne yazıkki benim için çok asidik bir kahve, özellikle espressoda içemeyeceğim ekşilikte fincanlar çıkarttı,kahveyi atmak istemediğimden madem ki içemiyorum o vakit deneme kahvem olsun benim diyerek farklı bir yaklaşım denedim (yani belki yenide değildir bana yeni), Tchibo elektrikli değirmen 3. klikte (hep commandante şu klik timemore bu klik diyorsunuz kıskanıyor insan) 20 gr Aslında çıkış noktam lungo idi ama ben bu süreci biraz daha kalın çekimle denemek istedim amacım 45 saniye sürecek bir çekimde acılığı mümkün olduğunca azaltmaktı.

20 gr kahveden 155 gr bir çıktı aldım, oldukça canlı bir kahve oldu, acılığı az karamelimsi tat baskındı, kahve biraz soğudukça altta hissedilen ancak beni rahatsız etmeyen meyvemsi bir ekşilikte vardı. Sonuç olarak oldukça memnun kaldım belki denemek isteyen olur diye yazmak istedim. Makinem Beko 2170 bu arada.
 
Neden linç edilesiniz ki? Sadece espresso makinenizle filtre kahve yapma deneyi yapmışsınız ve görünüşe göre iyi bir sonuç da elde etmişsiniz 😁

Şaka bir yana forumda İtalyan usulü espresso puristi şeklinde takılan arkadaşlar yok bildiğim kadarıyla. Denemelerinizi güvenle paylaşabilirsiniz.
 
Neden linç edilesiniz ki? Sadece espresso makinenizle filtre kahve yapma deneyi yapmışsınız ve görünüşe göre iyi bir sonuç da elde etmişsiniz 😁

Şaka bir yana forumda İtalyan usulü espresso puristi şeklinde takılan arkadaşlar yok bildiğim kadarıyla. Denemelerinizi güvenle paylaşabilirsiniz.
aslında haklısınız neredeyse 1:15 oranına gelmişim aslında belkide 60 sn. tutsam tam dediğinize gelmiş olabilirdim. Bu arada hatırlattınız, daha gençken 25'li yaşlarımda sabahları filtre kahve üzerine doubleshot espresso koyup içerdim ayıltsın diye yani red eye. Şimdi içsem kalpten giderim herhalde :D
 
caffe crema yı 10 yıldan fazladır yaparım 1:6 gibi bir oranla yaklaşık 20 gr kahve 115-120 gr arası çıkış alarak, ancak yaklaşık 30 saniyede, bunu da kahveyi bir iki kademe daha kalın öğüterek yaparım, ancak lungo genelde aynı espesso inceliğinde kahve ile 60 saniyelik shot şeklinde alınıyor, ancak haklısınız caffe crema tarzı ama miktar olarak daha çok kahve aldım, yalnız tadı çok daha güzel geldi bana, acılık ve asidite minimumda ancak hissiyatından şunu belirtmek isterim kesinlikle daha fazla kafein aldım vücuduma hissediliyor.
 
Geri
Üst