• Aralık
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı yaklaşması nedeni ile Kahve Kulübü kahve alım anketini başlattık. Sizlerin oyları ile belirlenen firmadan Aralık ayı toplu kahve alımı yapılacak.
    Aralık ayı Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı unutmayın.

4 Farklı Cold Brew Tarifi

ertugrulk

Aktif Üye
İsim
Ertuğrul Koçlar
Daha fazla  
İsim
Ertuğrul Koçlar
Değirmen
Comandante c40 Nitro Blade, Baratza Encore
Ekipmanlar
Hario V60 02, French Press, Delter Press, Kalita Wave 185, Chemex 3 Cup, Konchero Isı Ayarlı Kettle
Gününüz güzel olsun.

Japanese cold brew videosundan sonra herkesin evinde olabilecek ekipmanlarla yapılabilen cold brew tariflerini video haline getirdim.

Videoda, genel olarak teknik anlatımdan kaçındım ve evdeki malzemelerle yapılabilecek bir akış oluşturdum. Detaylı sorunuz olursa öğütüm, reçeteler vb. gibi buradan cevaplayabilirim.

Videoda, sade cold brew, çilekli ve portakallı cold brew, nutellalı ve dondurmalı cold brew ve gazozlu cold brew tariflerini anlattım.

Meraklısına ve evde demlemek isteyenlere şöyle paylaşıyorum, keyifli sonuçlar almanızı diliyorum.

 

crsfre

Aktif Üye
İsim
Emir
Daha fazla  
İsim
Emir
Değirmen
timemore c2
Ekipmanlar
v60 kütahya, kompresso ,güral kalita
Cold brew demlemelerinde kahve oranı biraz fazla olduğundan bir anda çok fazla kahve harcıyoruz malum.Benim sorum normal v60 demlemelerimizde kahve öğütümünü incelttiğimizde ince kahve partiküllerinin yanık tad vermesinden dolayı bu yanık tadı almadığımız en ince haliyle öğütüyoruz kahvelerimizi.Ancak cold brew için oda sıcaklığında su kullanıyoruz.Eğer kahveyi normal v60 ayarında ya da v60-french press arasında bir öğütümle demlemeye bıraksak daha az kahve ile aynı sonuçları alabilir miyiz? Aklıma gelen tek sorun filtre kağıdının daha çok tıkanması ama tad hakkında sizin ve deneyenlerin yorumlarını bekliyorum.Daha fazla filtre kağıdı kullanmak kahveden daha uyguna geliyor sanki :).Aynı şekilde demleme süremi 12 saat oda sıcaklığında ve 12 saat de buzdolabında olacak şekilde biraz daha uzun tercih ederek daha az kahve kullanıyorum şahsen.
 

mvscoffee

İyi Bilinen Üye
Editör
Konum
İzmir
İsim
Uğur Tunçer
Daha fazla  
İsim
Uğur Tunçer
Espresso Makinesi
Cafflano Kompresso
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Kalita, Aeropress, Indian Woodneck, Syphon, French Press,Decanter v60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Buca
Twitter
mvscoffee
Cold brew demlemelerinde kahve oranı biraz fazla olduğundan bir anda çok fazla kahve harcıyoruz malum.Benim sorum normal v60 demlemelerimizde kahve öğütümünü incelttiğimizde ince kahve partiküllerinin yanık tad vermesinden dolayı bu yanık tadı almadığımız en ince haliyle öğütüyoruz kahvelerimizi.Ancak cold brew için oda sıcaklığında su kullanıyoruz.Eğer kahveyi normal v60 ayarında ya da v60-french press arasında bir öğütümle demlemeye bıraksak daha az kahve ile aynı sonuçları alabilir miyiz? Aklıma gelen tek sorun filtre kağıdının daha çok tıkanması ama tad hakkında sizin ve deneyenlerin yorumlarını bekliyorum.Daha fazla filtre kağıdı kullanmak kahveden daha uyguna geliyor sanki :).Aynı şekilde demleme süremi 12 saat oda sıcaklığında ve 12 saat de buzdolabında olacak şekilde biraz daha uzun tercih ederek daha az kahve kullanıyorum şahsen.
Aeropressin var ise 14gr ince öğütüm kahveden 160mllik bir cold brew elde edebilirsin yapımıda yaklaşık 3-5 dk max sürüyor hazırlanma dahil kahve ve suyu ekledikten sonra 1-1buçuk dakika karıştırıp acı tatları uzaklaştırabilirsin
 

ytghan

İyi Bilinen Üye
İsim
Emre
Cold brew demlemelerinde kahve oranı biraz fazla olduğundan bir anda çok fazla kahve harcıyoruz malum.Benim sorum normal v60 demlemelerimizde kahve öğütümünü incelttiğimizde ince kahve partiküllerinin yanık tad vermesinden dolayı bu yanık tadı almadığımız en ince haliyle öğütüyoruz kahvelerimizi.Ancak cold brew için oda sıcaklığında su kullanıyoruz.Eğer kahveyi normal v60 ayarında ya da v60-french press arasında bir öğütümle demlemeye bıraksak daha az kahve ile aynı sonuçları alabilir miyiz? Aklıma gelen tek sorun filtre kağıdının daha çok tıkanması ama tad hakkında sizin ve deneyenlerin yorumlarını bekliyorum.Daha fazla filtre kağıdı kullanmak kahveden daha uyguna geliyor sanki :).Aynı şekilde demleme süremi 12 saat oda sıcaklığında ve 12 saat de buzdolabında olacak şekilde biraz daha uzun tercih ederek daha az kahve kullanıyorum şahsen.
Ucuz ya da eski çekirdekler varsa onları kullanabilirsin.Yoksa da sanalbaharattan falan 1kg alsan 50 liraya baya göturur.Cold brew e en yakın en tutarlı kahve aeropressle çıkiyor.Çünkü soğuk suyla demliyorsun yani o da cold brew.v60 falan olsa olsa cold filtrr coffee olur.Hiç birisi 12-24 saat buzdolabinda beklemiş cold brew in tadını vermiyor.Ona en yakın olan da aeropress
 

crsfre

Aktif Üye
İsim
Emir
Daha fazla  
İsim
Emir
Değirmen
timemore c2
Ekipmanlar
v60 kütahya, kompresso ,güral kalita
Teşekkürler öncelikle, aeropressim yok açıkçası ama sıcak su ile demlenen kahvelerle aynı sonucu vermediği de malum. Uzun sürede demlenen kahveden gayet memnunum açıkçası süre sıkıntım da yok beklerim. Benim sorum biraz daha cold brew için kalın çekim tercih edilmesi ile ilgiliydi. Yani cold brew için demlememizde kahvemizi v60 gibi öğüttüğümüzde çıkan sonucu deneyimleyen var mı ve neden böyle tercih edilmiyor eğer bir dezavantajı yoksa daha az kahve kullanabiliriz gibi geldi. En azından ufak bir miktar da olsa kendim deneyeyim.Deneyen varsa da yorumlarını okumak isterim.
 

ytghan

İyi Bilinen Üye
İsim
Emre
Teşekkürler öncelikle, aeropressim yok açıkçası ama sıcak su ile demlenen kahvelerle aynı sonucu vermediği de malum. Uzun sürede demlenen kahveden gayet memnunum açıkçası süre sıkıntım da yok beklerim. Benim sorum biraz daha cold brew için kalın çekim tercih edilmesi ile ilgiliydi. Yani cold brew için demlememizde kahvemizi v60 gibi öğüttüğümüzde çıkan sonucu deneyimleyen var mı ve neden böyle tercih edilmiyor eğer bir dezavantajı yoksa daha az kahve kullanabiliriz gibi geldi. En azından ufak bir miktar da olsa kendim deneyeyim.Deneyen varsa da yorumlarını okumak isterim.
Ben v60 ın bir tık üstü filtre makinsine göre çekip denedim.Memnun kalmadım.Oran az olsa bile acılık veriyor
 

Vendettabil

Yeni Üye
Konum
İzmir
İsim
Vendettabil
Daha fazla  
İsim
Vendettabil
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Hario V60, Chemex, Kalita Wave 155, Gino Dripper, Tiamo wave dripper, Hario Woodneck, December Dripper, Kompresso, Staresso, Aaeropress, Delterpress
Teşekkürler öncelikle, aeropressim yok açıkçası ama sıcak su ile demlenen kahvelerle aynı sonucu vermediği de malum. Uzun sürede demlenen kahveden gayet memnunum açıkçası süre sıkıntım da yok beklerim. Benim sorum biraz daha cold brew için kalın çekim tercih edilmesi ile ilgiliydi. Yani cold brew için demlememizde kahvemizi v60 gibi öğüttüğümüzde çıkan sonucu deneyimleyen var mı ve neden böyle tercih edilmiyor eğer bir dezavantajı yoksa daha az kahve kullanabiliriz gibi geldi. En azından ufak bir miktar da olsa kendim deneyeyim.Deneyen varsa da yorumlarını okumak isterim.
Daha önce Comandante 13 ve 21 klik iki farklı boyutta öğütüm yaptım. Oda sıcaklığında su ile 10-18 saat aralıklarında demlemeler yaptim. Kahvede herhangi bir acılaşma olmadı. Acılaşma kavurma veya su ile ilgili olabilir.
 

ytghan

İyi Bilinen Üye
İsim
Emre
Bu japon yöntemini denedim.Hiç tavsiye etmem.Daha önce de denemiştim pek anlamamiştim ama bu sefer tam anlamiyla berbat oldu.Sicak kahveyi sogutmaktan bir farki oldugunu sanmıyorum.Bir gün sonra ićtigimde ise nescafenin soğuk kahvesine benziyordu yani daha da kötü oldu.V60 filtresi toz geçirmiş ve acılaştirmiş.
Bu aralar cold drip i araştiriyorum ama baya maliyetli ucuza cozmeye calisicam
 

AltayOzger

İyi Bilinen Üye
İsim
Altay
Daha fazla  
İsim
Altay
Değirmen
Timemore Chestnut C1 - Severin KM3873
Ekipmanlar
V60-V60 İmmersion-Aeropress-Kalita-Cafflano Kompresso-Beko 2170
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Denizli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkezefendi
Bu japon yöntemini denedim.Hiç tavsiye etmem.Daha önce de denemiştim pek anlamamiştim ama bu sefer tam anlamiyla berbat oldu.Sicak kahveyi sogutmaktan bir farki oldugunu sanmıyorum.Bir gün sonra ićtigimde ise nescafenin soğuk kahvesine benziyordu yani daha da kötü oldu.V60 filtresi toz geçirmiş ve acılaştirmiş.
Bu aralar cold drip i araştiriyorum ama baya maliyetli ucuza cozmeye calisicam
Kesinlikle bende aynı düşüncedeyim çok garip tatlar ortaya çıkıyor japanese cold brewde. Standart Kavanozda yaptığım Cold Brewlerde daha çok verim aldım.
 

mimds

İyi Bilinen Üye
İsim
Denizhan
Bu japon yöntemini denedim.Hiç tavsiye etmem.Daha önce de denemiştim pek anlamamiştim ama bu sefer tam anlamiyla berbat oldu.Sicak kahveyi sogutmaktan bir farki oldugunu sanmıyorum.Bir gün sonra ićtigimde ise nescafenin soğuk kahvesine benziyordu yani daha da kötü oldu.V60 filtresi toz geçirmiş ve acılaştirmiş.
Bu aralar cold drip i araştiriyorum ama baya maliyetli ucuza cozmeye calisicam
Sıcak su ile demlediğiniz kahvede ısı ile çözünen bazı maddeler bekletirseniz kahvenin tadını bozuyor, sıcak demlediğiniz bir kahveyi de yarım saatten sonra sıcaklığını korusanız bile pek içemezsiniz... ancak soğuk demlemelerde o maddeler çözünmediğinden uzun süre saklanabiliyorlar... o nedenle Japon usülü soğuk demleme diğeri gibi bekletmeye müsait değil, içip tüketmelisiniz...
 

ytghan

İyi Bilinen Üye
İsim
Emre
Sıcak su ile demlediğiniz kahvede ısı ile çözünen bazı maddeler bekletirseniz kahvenin tadını bozuyor, sıcak demlediğiniz bir kahveyi de yarım saatten sonra sıcaklığını korusanız bile pek içemezsiniz... ancak soğuk demlemelerde o maddeler çözünmediğinden uzun süre saklanabiliyorlar... o nedenle Japon usülü soğuk demleme diğeri gibi bekletmeye müsait değil, içip tüketmelisiniz...
Bu açiklama guzel oldu teşekkurler.Kesinlikle deneyip onayladim.Ama ilk yapildiginda da sevmedim.Altay hocamin dedigi gibi kavanoz yontemi cok daha iyi
 

mimds

İyi Bilinen Üye
İsim
Denizhan
Bu açiklama guzel oldu teşekkurler.Kesinlikle deneyip onayladim.Ama ilk yapildiginda da sevmedim.Altay hocamin dedigi gibi kavanoz yontemi cok daha iyi
Tercih tabii, arada ben de Hario'nun sürahisi ile cold brew yapıyorum ancak normal ısıdaki su ile buzdolabında yavaş yavaş demlenen kahvede de tat veren maddelerin çoğu pek çözünemiyor... cold drip için ise eğer aeropressiniz varsa üstüne monte edilebilen puck puck ile drip demleme yapılabiliyor ve sanırım bilinen aparatlarla en ekonomik çözüm de bu ancak uğraşılırsa eldeki malzemelerle de düzenek kurulabilir...
 
Üst