- Konum
- Ankara
Daha fazla
- Espresso Makinesi
- Rocket Cinquantotto
- Değirmen
- Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
- Ekipmanlar
- V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çankaya
4 farklı Dünya Aeropress şampiyonluğu kazanmış tarifleri tercüme ederek sizlerle paylaşmak istedim. Deneyip tecrübeleri bu başlıkta paylaşabiliriz. Özellikle 4. sıradaki tarif cidden çok değişik.
Kaynak
Nick Hatch, Kanada
Kahve: 17,5 gr
Öğütüm Boyutu: Orta-Kalın Arası (V60’a göre daha kalın öğütün)
Aeropress Yönü: Standart (Normal)
Filtre: Kağıt
Su:260gr 85 Derece
Demleme Süresi: 1:45
1-Kahveyi Aeropress’e dökün
2-50-60-Gr arası suyu dökün
3-5 kere karıştırın
4-25 sn çiçeklenme için bekleyin
5-Geri kalan suyu 20sn’de dökün
7-Soğuk Bir Bardağa 60 sn içinde dökün.
Ingri Margrethe Johnsen, Norveç
Kahve: 17 gr (Açık Kavrum Tercihen)
Öğütüm Boyutu: Orta-İnce (V60’a göre daha ince öğütün)
Aeropress Yönü: Ters
Filtre: Kağıt
Su: 260gr 90 Derece
1-Kahveyi Aeropress’e dökün
2-Aeropress’si 10 sn için ısıtın
3-260 gr suyu dökün
4-50 sn bekleyin
5-20 sn de presleyin.
6-Hava sesi duyunca preslemeyi bırakın
Carolina Ibarra Garay, ABD
Kahve: 34.9 gr
Öğütüm Boyutu: Orta-Kalın (V60’a göre daha kalın öğütün)
Aeropress Yönü: Ters
Filtre: Kağıt
Su: 160gr 85 Derece / 40 gr Oda Sıcaklığı
1-Kahveyi Aeropress’e dökün
2-100 gr suyu 30sn’de dökün
3-30sn boyunca karıştırın
4-30sn içinde presleyin.
5-Ardından 60 gr 85 Derece su ve 40 gr Oda Sıcaklığında olan suyu boşaltın
Yusuke Narisawa, Japan
Kahve: 28 gr Kalın Öğütüm / 1,5 gr Türk Kahvesi İnceliğinde Öğütüm
Aeropress Yönü: Ters
Filtre: Çift Kağıt
Su: 245 gr 85 Derece
Demleme Süresi: 1:50
1-Kahveyi Aeropress’e dökün
2-70 gr Suyu dökün ve 20 kere karıştırın
3-100 gr Suyu dökün
4-Çift Kağıtıda Islatıp Koyun
5-1:50’dk olana kadar yavaşça presleyin
6-75 gr Suyu (85 Derece) Kahvenize Ekleyin
Kaynak
Nick Hatch, Kanada
Kahve: 17,5 gr
Öğütüm Boyutu: Orta-Kalın Arası (V60’a göre daha kalın öğütün)
Aeropress Yönü: Standart (Normal)
Filtre: Kağıt
Su:260gr 85 Derece
Demleme Süresi: 1:45
1-Kahveyi Aeropress’e dökün
2-50-60-Gr arası suyu dökün
3-5 kere karıştırın
4-25 sn çiçeklenme için bekleyin
5-Geri kalan suyu 20sn’de dökün
7-Soğuk Bir Bardağa 60 sn içinde dökün.
Ingri Margrethe Johnsen, Norveç
Kahve: 17 gr (Açık Kavrum Tercihen)
Öğütüm Boyutu: Orta-İnce (V60’a göre daha ince öğütün)
Aeropress Yönü: Ters
Filtre: Kağıt
Su: 260gr 90 Derece
1-Kahveyi Aeropress’e dökün
2-Aeropress’si 10 sn için ısıtın
3-260 gr suyu dökün
4-50 sn bekleyin
5-20 sn de presleyin.
6-Hava sesi duyunca preslemeyi bırakın
Carolina Ibarra Garay, ABD
Kahve: 34.9 gr
Öğütüm Boyutu: Orta-Kalın (V60’a göre daha kalın öğütün)
Aeropress Yönü: Ters
Filtre: Kağıt
Su: 160gr 85 Derece / 40 gr Oda Sıcaklığı
1-Kahveyi Aeropress’e dökün
2-100 gr suyu 30sn’de dökün
3-30sn boyunca karıştırın
4-30sn içinde presleyin.
5-Ardından 60 gr 85 Derece su ve 40 gr Oda Sıcaklığında olan suyu boşaltın
Yusuke Narisawa, Japan
Kahve: 28 gr Kalın Öğütüm / 1,5 gr Türk Kahvesi İnceliğinde Öğütüm
Aeropress Yönü: Ters
Filtre: Çift Kağıt
Su: 245 gr 85 Derece
Demleme Süresi: 1:50
1-Kahveyi Aeropress’e dökün
2-70 gr Suyu dökün ve 20 kere karıştırın
3-100 gr Suyu dökün
4-Çift Kağıtıda Islatıp Koyun
5-1:50’dk olana kadar yavaşça presleyin
6-75 gr Suyu (85 Derece) Kahvenize Ekleyin