• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

35 TLye 800ML Krom Gooseneck yapımı (Digital gösterge ve alarm upgrade)

ttuna64

Üye
İsim
Tuncay
Daha fazla  
İsim
Tuncay
Espresso Makinesi
Lelit Elizabeth + LelitGrace
Değirmen
Euroka Mıgnon Specialita, Breville BCG600,Tımemore Chestnut G1S
Ekipmanlar
STUDYRAC a400 Coffee Roaster, Hand made cold drıp, Home Coffee Roaster-4 wıth Artisan (DIY)
Kullanılan malzemeler
thumbnail_IMG_2178.jpgthumbnail_IMG_2181.jpg
FMS marka 6 numara krom cezve 800 ml-25 tl
Krom pipet-tanesi 10 tl (Forumdan orneken nickname li arkadaşımızın önerisi ile n11 den alındı.Teşekkürler)
thumbnail_IMG_2182.jpg

Üzerine zeytin ağacından kapak (kapak üstüne manuel veya digital ısı ölçer)olacak.
Tutamaç kısmı da zeytin ağacı ile ahşap hale dönüşecek

Son düzenleme:
Gayet güzel olmuş, elinize sağlık...
Pipetin kaynak yapılması ile ilgili bilgi verebilir misiniz,
ben de yapmayı düşünüyorum...

Gayet güzel olmuş, elinize sağlık...
Pipetin kaynak yapılması ile ilgili bilgi verebilir misiniz,
ben de yapmayı düşünüyorum...
Lehim yapan amca hem cezvenin hemde pipetin kenarlarının bir taşlamadan geçirilmesi gerektiğini söyledi.sonra leğim yaptı.Ancak evde hobi olarak kullandığımız lehimlerden değilmiş galiba

Son düzenleme:
İzninizle bunu instagramda paylaşabilir miyim?

Son düzenleme:
bu ekibi bu yüzden seviyorum süper fikirler çıkıyor. elinize sağlık (y)

Çok güzel bir uygulama olmuş , tebrik ederim. Bence konu bundan daha detaylı bir şekilde pipete neyle şekil verdiniz. Nerede kaynak yaptırdınız gibi anlatımlarla zenginleştirilmeli.

Çok güzel bir uygulama olmuş , tebrik ederim. Bence konu bundan daha detaylı bir şekilde pipete neyle şekil verdiniz. Nerede kaynak yaptırdınız gibi anlatımlarla zenginleştirilmeli.
Gelen pipet takımından 3 parça çıkıyor.Düz pipet ve bir tarafı kıvrık pipet ile iç temizlik için fırça.Ben bir tarafı kıvrık olanı kullandım.Diğer bölümün kıvrım işini elim ile yaptım.Uç kısmın eğimini Dremel cihazımın zımparası ile yaptım.Lehim işini tenekeci bir amcaya 2 çay parasına yaptırdım.
Düz olan pipetin üzerinede kolay kıvrılabilsin diye 10 adet yüzeyel ince çizgi oluşturmuşlar.
Ahşap sap ve ahşap kapaktan yapımından sonra 1 veya 1,7 litrelik krom elektrikli kettle alıp,elimdeki kalan düz pipeti ona montaj yapmayı planlıyorum.Daha efektif olacağını düşünüyorum. :)

Son düzenleme:
harika!
bir ev kullanıcısının aklına gelen neden üreticilerimizin aklına gelmez de bizleri ithal mallara muhtaç ederler ki?
tebrikler!

Geri