• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

25.000 TL’ye Kadar Elektrikli Değirmen+Espresso Makinesi

poyraztayfur

Yeni Üye
İsim
Poyraz
Daha fazla  
İsim
Poyraz
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır konuyla ilgili araştırma yapıyorum. 25.000 TL bandında, o da olmadı en fazla 30.000 TL bandında kendime bir kahve seti hazırlamak istiyorum.

Değirmenden beklentim hem filtre kahve hem de espresso aralığında çalışabilmesi. Bunun kesinlikle çok amaçlı olmasını istiyorum çünkü ileride yapacağım yatırımlar için de gerekli olacak. Hele bir de Türk kahvesini gerçekten hakkıyla yapabilirse benim için harika olur. Kafamda şu anda öncelikli DF64 SSP Multipurpose dişli ile ya da Eureka Mignon Perfetto var. Ama daha başka seçeneklere de açığım. Niche Zero bulsam iyi fiyata direkt onu aldırdım ama o biraz zor gibi anladığım kadarıyla. Bu arada gelburaya DF64’ün V4 modeli 1 ay sonra gelecek gibi. Yoksa onu mu beklemeliyim.

Espresso makinesinde de kaliteli ve dengeli shotlar hazırlayabileceğim sürekliliği olan bir makine arıyorum. Ayrıca süt köpürtme özelliği önemli. Kendim dışında eşim de kullanacak ve belki misafirlere arada bir şeyler hazırlayabiliriz. Bu alet konusunda da Sage Bambino+, Gaggia Classic Pro, Lelit’in önerebileceğiniz bir modeli ve Delonghi Dedicade arasında kaldım. Eğer sizin önerebileceğiniz başka bir makine varsa onu da öğrenmek isterim.

Benim diyeceklerim bu kadar. Mümkünse espresso işine hayal kırıklığına uğramayacak ve satın aldığıma pişman olmayacağım bir noktadan başlamak istiyorum. Geri dönüşleriniz çok önemli benim için. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Aynı öğütücüyü hem filtre hem espressoda kullanmak zor olur çünkü espessoda ayar tutturmak biraz zor.

Gaggia Classic Pro şu anda Turkcell Pasaj'da 6500 liralara kadar inmiş vaziyette.
Değirmen olarak da Eureka Mignon Specialita veya Filtro veya herhangi başka bir modelin ikinci eline bakardım. Dişlilerini evde aşındırmak 10-15 yıldan önce pek mümkün değil.
Daha yukarıda bir alternatif için de Lelit Elizabeth'e bakılabilir diye düşünüyorum

Espresso makinesinde de kaliteli ve dengeli shotlar hazırlayabileceğim sürekliliği olan bir makine arıyorum. Ayrıca süt köpürtme özelliği önemli. Kendim dışında eşim de kullanacak ve belki misafirlere arada bir şeyler hazırlayabiliriz. Bu alet konusunda da Sage Bambino+, Gaggia Classic Pro, Lelit’in önerebileceğiniz bir modeli ve Delonghi Dedicade arasında kaldım.
selamlar, yıl sonu indirimlerinden Bambino+ aldım 1 aydır kullanıyorum. çoğunlukla sütlü içecek hazırlıyorum, ancak espresso için de zaman zaman denemeler yaptım. otomatik süt köpürtme özelliği çok iyi, manuel köpürtmek de gayet rahat, ısıtamama veya köpürtememe gibi bir durumla karşılaşmadım. espresso'da çok fazla oynamaya imkan vermeyen bir yapısı var, bütçeniz müsait olduğu için eğer espresso ile daha fazla haşır neşir olacaksanız kesinlikle daha iyi bir makine tavsiye ederim. profitec pro go modelini incelemenizi öneririm, eğer mod işine girebilecekseniz de gaggia classic pro bu anlamda daha uygun olabilir ve değirmen bütçenizi de desteklemiş olur. bambino+ ile aldığım shotlardan genel olarak memnun kaldım ancak dediğim gibi henüz çok fazla uğraşmadım. yurtdışından 54mm naked portafiltre ve self-level tamper aldım onları bekliyorum biraz bu uğraş için. ama tabi deneyebileceğim şeyler sınırlı; doz ve ratio ile oynayabileceğim sadece. yalnız bambino'nun çok önemli bir artısı var, bu da düğmeye basıyorsunuz ve demlemeye hazır 3 sn. içinde. aynı şekilde shot'u aldıktan sonra süt köpürtme 2-3 sn. içinde hazır hale geliyor. bunlar da güzel özellikler, ilerde upgrade yaparsam özleyebilirim bu özellikleri :)

değirmen olarak niche zero sahibiyim, filtre ve espresso kullanımında sıkıntı yaşatmaz ancak sırf bu amaç uğruna harcadığınız bütçe ve çabaya değmeyebilir. yine bu noktada kullanım değil izlediğim incelemelerden yola çıkarak Eureka oro mignon single dose size daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.

Geri