- İsim
- Emre
Daha fazla
- İsim
- Emre

demleme yaptığı alet çok ilginçti. güzel fikir. başarılar başkana.Altı finalist arasında galip gelen ve 2026 SCA Türkiye Demleme Şampiyonu ünvanını kazanan Çetin Alpay Başkan oldu. @alpaybaskan ülkemizi yurtdışında temsil edecek. Kendisini tebrik ediyoruz.
İkinci sırada Kaan Vatansever ve üçüncü sırada Hatef Heidari yer aldı.
Yarın izlenimlerimi anlattığım bir yaz kaleme alacağım.
Ekli dosyayı görüntüle 42677
Ekli dosyayı görüntüle 42675

Katılıyorum. İzmir'de yaşamama rağmen yarışmadan ancak birkaç gün önce haberim oldu mesela.SCA Türkiye'de bir duyurma eksikliği var.
Ne yazık ki kendi içinde tutucu, dışarıya pek açık olmayan bir grup izlenimi veriyor organizasyon. Organizasyon kolay ulaşılabilir bir yerde olsaydı bile bu sebepten dolayı bir yerden dahil olmaya çekiniyor insan. Her şeyden önce bu algının kırılması gerekir.Hiçbir forum ile iletişime geçip topluluğa kendilerini ya da organizasyonlarını tanıtmıyorlar, kahve içerik üreticileri ile birlikte hareket etmiyorlar. Birbirlerinin sahibi olduğu yerler dışında kahve firmalarını, kafeleri vs. ziyaret edip iletişime geçmiyorlar.
Ben canlı yayından takip edenlerdenim. Yarışmayı takip etmeye elverişli, yeterince iyi bir yayın vardı bence. Tabi ki dünya sahnesindeki kadar üst düzey değildi ama bu sorunların başında gelmez zaten.Canlı yayını seyretmedim fazla, görüntü kalitesi hakkında da siz yazarsınız.
Bu durum bence sadece iletişim eksikliğiyle açıklanamaz. Türkiye’de birçok sektörde olduğu gibi kahve tarafında da belirli bir grubun kendi içinde kapalı bir yapı oluşturduğunu görüyorum(bendeki izlenimi bu şekilde) . Bu Türkiye de sektörü elinde bulunan herhangi bir zümrenin aslında kendini soyutlaması, bir protelerya oluşturması ve herkesi kendine biat ettirmeye çalışmasından dolayı(veya biat edenlerden seçmesi gibi). Bu duyuru olmaması vs aslında halktan kendilerini soyutlamasından dolayı. Herhangi bir sektörde tepedeki oluşuma girebilmek için herhangi bir şekilde bağınız olması gerekiyor. Kişisel yakınlık, para gibi. Aslında Türkiye de ki bazı mekanların pahalılığı veya fiyat algısıda buna örnek , sisteme asla yeni oyuncu sokmak istemiyorlar. Sokarlarsa kar marjı düşecek veya rekabet olacak. Veya kendileri ayrıcalıklı olamayacak.SCA Türkiye'de bir duyurma eksikliği var. Hiçbir forum ile iletişime geçip topluluğa kendilerini ya da organizasyonlarını tanıtmıyorlar, kahve içerik üreticileri ile birlikte hareket etmiyorlar. Birbirlerinin sahibi olduğu yerler dışında kahve firmalarını, kafeleri vs. ziyaret edip iletişime geçmiyorlar. Ortaya SCA yöneticileri ve hakemleri arasında olup biten bir olay çıkmış oluyor ama kazananlar için Türkiye'yi temsilen gittileri söyleniyor. Türkiye'nin bundan haberi var mı? TV kanallarına çıkılsın demiyorum, en azından topluluğun katılımı için çaba sarf edilsin diyorum.