• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık 2025 Kuşkonmaz/Çanak Enginar / Bakla Aydın, Gölhisar

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Colove
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Colove hocam, bu suyun içinde ne kadar süre bozulmadan kalabiliyor enginarlar, hemen tüketmek gerekiyor mu?

Taze Olarak Tüketmek için:

Teslim aldıktan sonra duruluyorsunuz ve yeniden taze su içine limon sıkıp enginarları ekliyorsunuz yeni suya. Bu şekilde yeni suyu ile buzdolabında 1 hafta dayanır.

Taze Olarak Tüketeceğinizin Haricinde Stok İçin:

Enginarları teslim aldıktan sonra yine musluk suyu altında elinizle güzelce duruluyorsunuz, bu sefer üzerlerine limon sürerek üçlü veya dörtlü şekilde buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuya kaldırıyorsunuz. Sene boyunca sorunsuz tüketebilirsiniz.
 
Günceliz arkadaşlar. Kuşkonmazlar çok güzel ve indirimli: 175 TL.

Enginarları düşünüyorsanız mevsiminde yakalayınız.
 
Bu arada konuyu tarif defterine çevirmek gibi olmasın ama şu tarif fena güzel 🤤🤭
(2 kişi için)
3 enginar
5-6 kuşkonmaz
1 ufak kuru soğan (kırmızı olursa daha güzel)
Yarım portakal suyu
1 limon suyu
Bol zeytinyağ
İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı tepeleme basmati pirinç

Soğanları minik minik doğradık, yağda kavurduk.
Dörder parçaya böldüğümüz enginarları attık, biraz daha çevirdik, az biraz kavurduk.
Limon+portakal sularını ekledik.Pirinci attık.
Hafiften tıngırdadıktan sonra serçe parmak boyunda kestiğimiz kuşkonmazları ekledik, az biraz kaynamış su (sulu yemek gibi üstünü kapatmayalım) ekleyip kapağı kapattık kısık ateşte az biraz daha pişirdik.
Yarım saate kalmadan ağdalaşınca kapadık, dinlenmeye aldık.
Sonuç mis gibi zeytinyağlı yancı.
Bayıla bayıla gidiyor bizde bu tarif.
Daha önce bu tarifi denememiştik, çof nefis oldu, teşekkür ederim🤗 bu arada güzel enginarlar için Faruk hocamada teşekkür ediyorum.
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20250506-WA0005.jpg
    IMG-20250506-WA0005.jpg
    83.4 KB · Görüntüleme: 126
Bu arada konuyu tarif defterine çevirmek gibi olmasın ama şu tarif fena güzel 🤤🤭
(2 kişi için)
3 enginar
5-6 kuşkonmaz
1 ufak kuru soğan (kırmızı olursa daha güzel)
Yarım portakal suyu
1 limon suyu
Bol zeytinyağ
İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı tepeleme basmati pirinç

Soğanları minik minik doğradık, yağda kavurduk.
Dörder parçaya böldüğümüz enginarları attık, biraz daha çevirdik, az biraz kavurduk.
Limon+portakal sularını ekledik.Pirinci attık.
Hafiften tıngırdadıktan sonra serçe parmak boyunda kestiğimiz kuşkonmazları ekledik, az biraz kaynamış su (sulu yemek gibi üstünü kapatmayalım) ekleyip kapağı kapattık kısık ateşte az biraz daha pişirdik.
Yarım saate kalmadan ağdalaşınca kapadık, dinlenmeye aldık.
Sonuç mis gibi zeytinyağlı yancı.
Bayıla bayıla gidiyor bizde bu tarif.

Efendim böyle bir şey çıktı meydana
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2025-05-08-19-00-29-54_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg
    Screenshot_2025-05-08-19-00-29-54_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg
    75.5 KB · Görüntüleme: 80
@zaruri @Colove @endia
Afiyet bal şeker olsun herkese. Sevindim tarifin beğenilmesine :giggle:
Portakalı iptal edip, pirinci de iyicene azaltınca (hatta bence çıkarınca) daha bir damak çatlatan ekşilikle başbaşa kalıyoruz.
 
Arkadaşlar düşünüp de henüz sipariş vermeyenler geciktirmesinler, zira burda havalar iyice ısındı. Şimdi kılçıksiz iken almak lazım daha sonra kılçık yapmaya başlayacak.
 
Son düzenleme:
Kuşkonmaz severler sezonunun tam kalbindeyiz. Tazecik halini kaçırmayın.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2025-05-11-22-28-50-91_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2025-05-11-22-28-50-91_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    66.5 KB · Görüntüleme: 81
Basit tarif bırakayım kuşkonmaz için. Soğanları ince ve yarım daire şeklinde,. kuşkonmazı ise max kibrit çöpü uzunluğunda doğrayıp aynı anda zeytinyağı ile hafif ateşte mümkünse cam kapaklı kapalı olarak kavurun. 7-8 dk sonra tereyağı ekleyin, 3-5 dk sonra fazla olmamak kaydıyla yumurta kırın, ben yanlışlıkla 1 yumurta fazla kirdim, ve yumurtayı çok kurutmadan ateşten alın. Tuzu ve karabiberi unutmayınız. Bu sabah aklımı aldı benim. Tam bir Aydın-Ege kahvaltısı oldu fesleğen ve Frenk maydanozu eşliğinde.

Kuşkonmaz denemeyen varsa bu tarifle kendisine aşık olabilir😍
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2025-05-15-17-15-53-72_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2025-05-15-17-15-53-72_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    143.5 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_2025-05-15-17-15-42-06_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2025-05-15-17-15-42-06_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    154.8 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_2025-05-15-17-16-13-00_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2025-05-15-17-16-13-00_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    112.8 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Kılçıksız olarak devam ediyoruz arkadaşlar. Bayramdan önce varmasını isteyenler yarına kadar sipariş verebilir.
 
Geri
Üst