• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

2023 Yılının En İyi Kahveleri & En Başarılı Firmaları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eluna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eluna

Barista
İsim
Utku
Yıl henüz bitmese de sonuna doğru yavaş yavaş gelirken (iç bilgi on--her ne kadar yıl sonu yeni deli işlere gebe olsa da--iç bilgi off) mutlaka birçoğumuzun "vay be neydi o öyle" dediği kahveler vardır diye umuyorum. Bu hususta sizlere göre bu yılın en beğendiğiniz kahveleri neler oldu?

Bunun yanı sıra tek tek kahvesinden öte en tutarlı bulduğunuz, kahvelerini tüketmekten keyif aldığınız ve tekrar tekrar alışveriş yaptığınız/yapmayı düşündüğünüz firmalar hangileri oldu?

Bu başlığın hem firmalara iyi bir geri dönüş hem de tüketicinin damak zevki hakkında iyi bir referans olmasını umuyorum.

Teşekkürler.

Old school, null, friendzone, department

Baristatus - Don Cayito (COE Winner #1A)
Coffee Department - El Gobiado Anae.
Kawa - El Paraiso [Rosa Te]
Null - Shantawene
Montag - Caballero Francisca (şaka şaka pü pü pü aman aman)
TetraN Coffee - Norbey Quimbayo Washed
Tin - El Mirador Anae. Honey

Tabloma baktım bunları yazmak istedim, içtiğim güzel olan, çoğu kişiye övdüğüm, uçan kaçanlar, infüzeler de var ama onlar güzel bir anı olarak kaldı daha da ileriye gitmez, bu yazdıklarım sakin güzel, bazısı iyi temiz bir yıkanmış, bazısı güzel temiz yormayan bir anaerobik, biri kendini kanıtlamış ödül almış komple dengeli senede 1 kere gelecek seviyede, biri hediye gelmiş mesela çok sevmişim sonra tekrar almışım gibi gibi

Tek tek kahve ismi vermeyecegim ama 2023 yilinda yaptigim alimlarda beni en cok memnun eden firma Null firmasi oldu 3 ay boyunca Null ictim desem yeridir , fakat bir kahve var ki bu kahve 2023 enleri arasina girdi , ben mi cok sevdim bu kadar yoksa forum icinde benim kadar seven oldu mu bilmiyorum Grizzly nin Costa Rica kahvesi , kahve cok iyiydi yahu :)

Ekli dosyalar

• 20230326_085846_resized.jpg
    20230326_085846_resized.jpg
    92.1 KB · Görüntüleme: 141
MeetLab - Colombia Las Flores Sidra

Kafede içtim, ellerinde bir kutu kalmıştı. Hala o kutuyu almadığıma üzülüyorum arada hatırlayıp 🚬

Pahalı bir çekirdekti ama gerçekten ilginç bir deneyimdi. Hayatımda içtiğim en aromatik natüreldi. İnfüze olduğunu düşünmüştüm deneyince.

1-Ultra (Origin, La cuesta denedim başka kahvelerini de denemeyi düşünüyorum ama kararsızım)
2- Coffee departman (Gobiado çok beğendim)
3- Sezy- Orta amerika kahveleri

@Eluna güzel bir başlık olmuş kesinlikle. Bu sene planlarımız arasında

*Yılın En iyi (Toplu Alım ile alınan) Çekirdeği Ödülü
*Yılın En iyi (Toplu Alıma Katılan) Kavurucu Ödülü

2 alanda bir anketle ödül verme planımız var. Burada toplu alma katılan firmaları dahil ettiğimiz firmalar arasından seçeceğiz. Ayrıca toplu alım çekirdekleri içinde deneyim başlıklarında paylaşılan çekirdekleri dahil edeceğiz. Sizlerin seçimiyle yapılacak bu anket için tarihler belli olduğunda sizlere bildireceğim.

Eminim ilk başta bir forumun ödülü gibi bakılsada forumdaki arkadaşların görüşleri bence çoğu firma için o kadar değerli ki bu tip ödülün olması firmalar açısından gerçekten bir prestij olacağını uzun vadede eminim.

*SCA'in düzenlediği yarışmalar değerli. Ama kahvede kesinlikle müşteri deneyimini iyileştirdiğine dair çok fazla ışık göremedim açıkçası. Barista eğitimleri dışında bana müşteriye katkı yapabilen bir organizasyon gibi gelmiyor. Belki uzun vadede değişir bu fikrim bilmiyorum.

Ama forumlar tam tersine müşteri deneyimini yansıtan birebir platformlar. SCA bir çok firmaya maddi olarak getirisi sınırlı iken forumda beğenilen bir kahve ve hizmetin maddi olarak getirisi çok daha fazla.

Kısacası kavurucuların forumlara değer vermesi önemli. Buradan alınacak ödülün değeri uzun vadede yerel bir kavurucu için daha fazla olacağına eminim.

Son düzenleme:
William-Colombia Monteblanco Citric Washed
Sezy-El Salvador Finca Gabriela natural
Ultra-Keramo Village natural
Ultra-La Cuesta natural anaerobik
Kafein Kültür- Brezilya Sitio Sao Pedro uzatılmış fermantasyon

William - Wilder Lasso EF2 Washed
Null - Kanyi Estate
Null - Uraga
Coffee Department - Kenya Rui Ruiru Anaerobic Natural 48h
Kernel - Kenya Rui Riuru Anaerobic Natural 96h
Mayard - Ayla Bensa Shantawene Washed
Grizzly - La Fany Pacamara
Tin - Costa Rica Volcan Azul Gesha Natural Anaerobic
Tim Wendelboe - Echemo

Bu sene beanconqueror'da bunları favorilerime atıp 5 yıldız vermişim şu ana kadar, iki üç tanesini hala içiyor olmama rağmen yerleri garanti gibi sene sonunda da

5 yıla yakın nitelikli kahve serüvenimde her sene çok beğendiğim bir kaç kahve oldu, düşününce bu kahvelerden aldığım tadı bile anımsayabiliyorum. İlk anaerobik kahveyi, ilk pacamarayı, pink burbonu.. İLK GEİSHAYI. Probador'un bir Guatemalası vardı: el bouqeron mu, öyle bir şeydi. Neydi öyle! Yakın zamandan CleanCup'In los hermanosu vs. @batugen ile tanışmış olmak hep büyük bir onurdur benim için. Eşimle ne zaman ne içeceğimizi bilemesek hemen CleanCup'a yöneliyoruz, bugüne kadar hep yüzümüzü güldürdü.

Her neyse bütün seneyi gözden geçirince bu seneki kadar yüksek noktadan bir keyif aldığımız olmamıştı hiç kahveden. Neredeyse her kavurucudan bizi şaşırtacak, bu en iyisiydi dediğimiz kahveler bulduk. Yeni kavurucuların bir çoğunu deneyip yeni keşfin huzurunu da yaşadık. Bizim nitelikli kahve sektörü, ne istediğimizi anladı ve bunu bizim yönlendirmelerimizle anladı. Nitelikli kahve açısından inanılmaz güzel bir seneydi. Bereketler olsun.

Bizim parametrelerimizce bu sene içtiğimiz en iyi kahve: Milestones, Guatemala David Solano idi.

5 yıla yakın nitelikli kahve serüvenimde her sene çok beğendiğim bir kaç kahve oldu, düşününce bu kahvelerden aldığım tadı bile anımsayabiliyorum. İlk anaerobik kahveyi, ilk pacamarayı, pink burbonu.. İLK GEİSHAYI. Probador'un bir Guatemalası vardı: el bouqeron mu, öyle bir şeydi. Neydi öyle! Yakın zamandan CleanCup'In los hermanosu vs. @batugen ile tanışmış olmak hep büyük bir onurdur benim için. Eşimle ne zaman ne içeceğimizi bilemesek hemen CleanCup'a yöneliyoruz, bugüne kadar hep yüzümüzü güldürdü.

Her neyse bütün seneyi gözden geçirince bu seneki kadar yüksek noktadan bir keyif aldığımız olmamıştı hiç kahveden. Neredeyse her kavurucudan bizi şaşırtacak, bu en iyisiydi dediğimiz kahveler bulduk. Yeni kavurucuların bir çoğunu deneyip yeni keşfin huzurunu da yaşadık. Bizim nitelikli kahve sektörü, ne istediğimizi anladı ve bunu bizim yönlendirmelerimizle anladı. Nitelikli kahve açısından inanılmaz güzel bir seneydi. Bereketler olsun.

Bizim parametrelerimizce bu sene içtiğimiz en iyi kahve: Milestones, Guatemala David Solano idi.
O onur bana ait. Güveniniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim, çok mutlu oldum. 😊

Geri