Bu dilin verdiği bi tepkidir aslında şöyle yapabilirsiniz dil bazen kendini korumaya alır bu tükettiğiniz yiyeceklerden kaynaklanabilir çok asidik veya çok yağlı durumlarda dil kendini temizlemek için bir salgı salgılar buda mentolümsü dediğimiz bir tat olabilir tavsiyem kahve öncesinde çevrek yeşil elma ile sorunu çözebiliriz... İyi kahve ile tadımlamaya devam.
Bir keresinde forumda kahve öncesinde fıstık ezmesi önerilmişti, tesadüfen deneyimleyen üyeler tarafından. Sizce o da etkili olur mu dili temizleme, tat ve aromaların algılanması açısından?Bu dilin verdiği bi tepkidir aslında şöyle yapabilirsiniz dil bazen kendini korumaya alır bu tükettiğiniz yiyeceklerden kaynaklanabilir çok asidik veya çok yağlı durumlarda dil kendini temizlemek için bir salgı salgılar buda mentolümsü dediğimiz bir tat olabilir tavsiyem kahve öncesinde çevrek yeşil elma ile sorunu çözebiliriz... İyi kahve ile tadımlamaya devam.
Bence var. Zamanında çok yüksek kb ile beslenen 1 seneden fazladır da ketojenik beslenen birisi olarak fazla şekerin ve yüksek karbonhidrat ın dili hatta beyni uyuşturma etkisi var. Bu benim kendimden bildiğim aynı zamanda bilimsel olarakta kanıtlanmış bir veri.Karbonhidratlı yiyeceklerin tat alma duyusu üzerinde olumsuz etkisi var mıdır?
@Seçkin çok teşekkürler konu için. Bulunmaz bir kaynak aslında şu an
Ben tadım yaparken önce asiditeyi belirlemeye çalışıyor, daha sonra da o asiditeyi bir meyve ya da bildiğim bir tatla eşleştirmeye çalışıyorum. Bu doğru bir yaklaşım mı?
Bir de V60 demlemelerinde hepimizin bildiği gibi su çok önemli bir etken, tadım için kullanılan suyun etkisi de bu derece etkili mi ? Tadım için önerebileceğin bir su var mı?
elmadan çok soda tüketiyorum aslında bir çok kahve içişimde
Karbonhidratlı yiyeceklerin tat alma duyusu üzerinde olumsuz etkisi var mıdır?
Yediğimiz herşeyde hemen hemen karbonhidrat var o yüzden etkisi olabilir en iyi tat alma zamanı bence sabah çünkü gece boyunca ağzımızdan içeri hiçbirşey girmiyor bu nedenle gece boyunca dil dinlenmiş oluyor. Sadece tavsiye ben her sabah yapıyorum denemenizi öneririm( sabah kalkınca ağzınızı suyla çalkalayın ve kahvenizi demleyin içmeye başladığınızda belki aklınızın ucundan geçmeyecek aromaları alıcaksınız ve bi anlam veremiyeceksiniz çünkü beyniniz hala uyuyor... ben 8 ve 10 uncu tadımda artık aromalara anlam vermeye başlıyorum ve kahvenin ne kadar güzel ve kaliteli olduğunun farkına varıyorum) mutlaka denemelisiniz farkın be kadar fazla olduğunu hissetiklerinizden anlıyacaksınız iyi kahve içmeniz dileklerimle...
Bir keresinde forumda kahve öncesinde fıstık ezmesi önerilmişti, tesadüfen deneyimleyen üyeler tarafından. Sizce o da etkili olur mu dili temizleme, tat ve aromaların algılanması açısından?
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederimBu bence yanlış bir durum çünkü fıstık ezmesi yağlı bir besin ve vücuda verdiği enerjiyide ön planda tutarsak sabah sadece kahvaltıda yüketilmesi daha iyi olacağı kanısındayım. Fıstık ezmesi yağlı bir besin olduğundan dilin üzerinde bir yağ tabakası oluşturacağından kahve tadını almak imkansıza dönük olur ama fıstık ezmesi daha sonrasında mineralli su içersek işte o zaman fısktık ezmesinin vücuda verdiği enerji ile beynimiz uyarışacak ve kafein ile daha da desteklwneceği için güzel bir kahve içme vakti doğabilir iyi bir kahve güne başlamanız dileklerimle
Kahveleri farklı demleme tekniklerini kullanarak demlesem de hiçbir zaman üzerinde yazan notaları algılayamıyorum. Sebebi nedir acaba?
Ben de Sinoptayim hocam. Akdag su dolu buralarda hic kahve demlemek aklima gelmedi. Marka sulara nazaran ucuz bir su ustelik. Deneyeyim bakalim.Bence asiditeyle aromayı bulmak biraz zor en iyisi dilin orta kısmında kalan tatlardan aromayı bulmak daha iyi olacaktır tabi bu arada aromalara dilin ve burnun aşina olmasıda önemli... Bence su fazla bi faktör değil bence sadece tatlar bazen çok ön planda olan kahveyle karşılaştığınızda bu yönde farklı tatlarla karşılaşabiliyorsunuz tatilde Samsundaydım orada Akdağ denilen bi su vardı beni cezbetti diyebilirim gerçekten su değerleri suyun kalitesi çok iyiydi denemenizi tavsiye ederim ama kaynağından... ben kaynağından denedim
Ben de uzun zamandır neden sabah aç karna kahvenin bütün aromalarını alıyorum da akşam yemekten sonra aynı tatları alamıyorum diye düşünüyordum. Çok faydalı oldu teşekkürler..Yediğimiz herşeyde hemen hemen karbonhidrat var o yüzden etkisi olabilir en iyi tat alma zamanı bence sabah çünkü gece boyunca ağzımızdan içeri hiçbirşey girmiyor bu nedenle gece boyunca dil dinlenmiş oluyor. Sadece tavsiye ben her sabah yapıyorum denemenizi öneririm( sabah kalkınca ağzınızı suyla çalkalayın ve kahvenizi demleyin içmeye başladığınızda belki aklınızın ucundan geçmeyecek aromaları alıcaksınız ve bi anlam veremiyeceksiniz çünkü beyniniz hala uyuyor... ben 8 ve 10 uncu tadımda artık aromalara anlam vermeye başlıyorum ve kahvenin ne kadar güzel ve kaliteli olduğunun farkına varıyorum) mutlaka denemelisiniz farkın be kadar fazla olduğunu hissetiklerinizden anlıyacaksınız iyi kahve içmeniz dileklerimle...
Ben de Sinoptayim hocam. Akdag su dolu buralarda hic kahve demlemek aklima gelmedi. Marka sulara nazaran ucuz bir su ustelik. Deneyeyim bakalim.