• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

20+5 alımın kaç tanesine katıldınız?

Kaç alıma katıldınız?

• 0-5

Oy: 66 51.2%
  • 5-10

Oy: 32 24.8%
  • 10-15

Oy: 22 17.1%
  • 15-20

Oy: 9 7.0%
  • 20-25

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    129

gergingörünüşlüadam

Barista
Editör
Merhaba arkadaşlar
Kulübün kuruluşundan bu yana 20. alımımızı gerçekleştiriyoruz. 5 kere de yurtdışından alım yapmışız.

Ben kulübün ilk üyelerindenim. Yurtdışı alımlarına ekonomik sebeplerle hiç katılmadım. Yurtiçi alımlarında da 12 tanesine katıldım. 5 tanesi askerde olduğum zamana geldi. Kalan 3 tanesi de başka sebepler. Katıldığım 12 alımın 1 tanesi hariç hepsinden memnun kaldım.

20 alımın hepsine katılan var mıdır? Hatta bir üst seviye olarak 20 yurtiçi + 5 yurtdışı alımına katılan full patched kulüp üyesi var mıdır?

2019
Kasım William's
Aralık Null

2020
Ocak Probador
Şubat Nutz
Mart Mamma
Nisan Boxx
Mayıs Kahvefabrikası
Haziran Zümrüt Karaca
Temmuz CD
Ağustos Probador
Eylül Coffeerem
Ekim Null
Kasım yurtiçi alım yok
Aralık Kronotrop

2021
Ocak Kungpow
Şubat Cleancup
Mart CD
Nisan Celsius
Mayıs Montag
Haziran Null
Temmuz William's

Yurtdışı alımları: Muttley jack's, Kawa, Circulor, Morgon, Ninetyplus

Son düzenleme:
Null toplu alımı ile katılmıştım ve sonraki bütün yurtiçi alımlara katıldım. Kronotrop en sevdiğim alımdı (ah laktoo 🚬). Kungpow ise tam bir hayal kırıklığı 🚬

İlk katıldığım toplu alım probador olmuştu. Vedat Ozan ile yapılan değerlendirme, @orkunustel ile cupping çok keyifliydi. Toplu alımın anlamına yakışır bir tecrübe edinmiştim. Sonrasında coffeerem alımında 9 paket kahve aldıktan sonra bu kadar fazla alımı tekrarlamamak için anlık stok tutmaya başladım. Cofferem kahvelerini bitirene kadar bir hayli uğraştım. Ekim ayındaki Null alımında brüt-net hesabında yaşanan olaylardan sonra yerli üreticilerden yapılan toplu alım katılımlarıma son verdim.
Yurtdışı alımlarından Muttley&Jack, Coffea Circulor ve Kawa alımlarına katıldım. Yurtdışı alımlarında başlayan kahve arkadaşlıklarımız hala devam ediyor, hem deneyim hem dostluk bakımından yurtdışı alımlarının katkısı fazla oldu.

ekleme: ninety plus ve mayıs ayı montag alımına da katıldığımı hatırladım.

Son düzenleme:
Toplu alım çekirdeklerinden büyük oranda memnun kalmadığım için çoğunlukla oy veriyorum ama katılmıyorum. Çok yüksek derecede şişirilen çekirdek varsa merak edip alıyorum yine pişman oluyorum. CoffeeNutz alımda çıkarsa esnaflık sebebiyle katılacağım. Çok beğendiğim bir çekirdek varsa toplu alımı beklemeden parasına da bakmadan ondan alıyorum. Bunlar genelde fiyatı şişirilmemiş orta halli çekirdekler oluyor. Bu ara Fam ve Calibre takılıyorum. Calibre tam fiyat performans ama Fam Hambella bu sabah V60 olarakta denedim ipek gibi, erimiş yağ gibi aynı zamanda doygun ve hoş. Hemde espresso kavrumu!

İlk katıldığım toplu alım probador olmuştu. Vedat Ozan ile yapılan değerlendirme, @orkunustel ile cupping çok keyifliydi. Toplu alımın anlamına yakışır bir tecrübe edinmiştim. Sonrasında coffeerem alımında 9 paket kahve aldıktan sonra bu kadar fazla alımı tekrarlamamak için anlık stok tutmaya başladım. Cofferem kahvelerini bitirene kadar bir hayli uğraştım. Ekim ayındaki Null alımında brüt-net hesabında yaşanan olaylardan sonra yerli üreticilerden yapılan toplu alım katılımlarıma son verdim.
Yurtdışı alımlarından Muttley&Jack, Coffea Circulor ve Kawa alımlarına katıldım. Yurtdışı alımlarında başlayan kahve arkadaşlıklarımız hala devam ediyor, hem deneyim hem dostluk bakımdan yurtdışı alımlarının katkısı fazla oldu.
Etkinliğin hoşunuza gitmesine sevindim. Gelecekte bu tarz benzer bir çevrimiçi etkinlik yine düzenlenebilir. Deneyim komünite paylaşımı (kültür, bilgi vb.) oldukça güzelleşir, keyifli hale gelir ve faydası daha da katlanarak artar.✌️☕☕

1 - Haziran Zümrüt Karaca
2 - Temmuz CD
3 - Ağustos Probador
4 - Eylül Coffeerem
5 - Ekim Null
6 - Aralık Kronotrop

2021
🚫Ocak Kungpow
7 - Şubat Cleancup
🚫Mart CD
8 - Nisan Celsius
9 - Mayıs Montag
10 - Haziran Null
Temmuz William's

11 - Kawa

Zümrüt Karaca toplu alımına katıldığımda foruma üye değildim. Öğütülmüş istemiştim ama çekirdek yollamışlardı. Değirmenim daha Çin'den geliyordu... İçmek için baya bekledim. O ultra amatör halimle 1 ay beklemiş Kenya'dan tapptatlı bi sonuç çıkardığımı hatırlıyorum. Şekerli gibiydi resmen :)

Favori alımım Kawa. 2020'de pek iyi demleme yapamıyordum bu yüzden aldığım çekirdekler daha alt düzeydi. 2021'de biraz daha üst düzey çekirdeklere yöneldim. Kawa'nın da aldığım tüm çekirdekleri daha kaliteli ve kavrumu güzel olduğundan...

Merhaba arkadaşlar
Kulübün kuruluşundan bu yana 20. alımımızı gerçekleştiriyoruz. 5 kere de yurtdışından alım yapmışız.

Ben kulübün ilk üyelerindenim. Yurtdışı alımlarına ekonomik sebeplerle hiç katılmadım. Yurtiçi alımlarında da 12 tanesine katıldım. 5 tanesi askerde olduğum zamana geldi. Kalan 3 tanesi de başka sebepler. Katıldığım 12 alımın 1 tanesi hariç hepsinden memnun kaldım.

20 alımın hepsine katılan var mıdır? Hatta bir üst seviye olarak 20 yurtiçi + 5 yurtdışı alımına katılan full patched kulüp üyesi var mıdır?

2019
Kasım William's
Aralık Null

2020
Ocak Probador
Şubat Nutz
Mart Mamma
Nisan Boxx
Mayıs Kahvefabrikası
Haziran Zümrüt Karaca
Temmuz CD
Ağustos Probador
Eylül Coffeerem
Ekim Null
Kasım yurtiçi alım yok
Aralık Kronotrop

2021
Ocak Kungpow
Şubat Cleancup
Mart CD
Nisan Celsius
Mayıs Montag
Haziran Null
Temmuz William's

Yurtdışı alımları: Muttley jack's, Kawa, Circulor, Morgon, Ninetyplus
Hocam istatistikçi arkadaşlar daha iyi açıklayabilir ama anket tam olarak vermesi gereken sonucu vermiş. Sonuçta zaman içerisinde sayısı artan bir şeyin içindeki bir olaya katılımın zaman içinde artması kadar doğal bir sonuç yok herhalde. :)

Ben ve benim gibi bu durumu bozan(en başından beri burada olup beşten az alıma katılmak) bir kaç kişi vardır mutlaka ama onların sayısı da sonucu etkilemeye yetmez muhtemelen. Aslında hazır listesi varken bir de en çok beğenilen toplu alım gibi bir anket mi açsak?

Hocam istatistikçi arkadaşlar daha iyi açıklayabilir ama anket tam olarak vermesi gereken sonucu vermiş. Sonuçta zaman içerisinde sayısı artan bir şeyin içindeki bir olaya katılımın zaman içinde artması kadar doğal bir sonuç yok herhalde. :)

Ben ve benim gibi bu durumu bozan(en başından beri burada olup beşten az alıma katılmak) bir kaç kişi vardır mutlaka ama onların sayısı da sonucu etkilemeye yetmez muhtemelen. Aslında hazır listesi varken bir de en çok beğenilen toplu alım gibi bir anket mi açsak?
En çok beğenilen ankette de benzer bir durum ortaya çıkacak. Şampiyon muhtemelen son aylardan çıkar.

En beğenilen alım tartışmasız 2020 Mayıs Kahvefabrikası. Hiç şüphem yok. İkinciyi belirleyelim.

2019
Kasım William's +
Aralık Null +

2020
Ocak Probador +
Şubat Nutz +
Mart Mamma +
Nisan Boxx +
Mayıs Kahvefabrikası +
Haziran Zümrüt Karacac+
Temmuz CD +
Ağustos Probador --
Eylül Coffeerem +
Ekim Null +
Kasım yurtiçi alım yok
Aralık Kronotrop +

2021
Ocak Kungpow +
Şubat Cleancup -
Mart CD +
Nisan Celsius -
Mayıs Montag +
Haziran Null -
Temmuz William's (henüz karar vermedim )

Muttley jack's (+) Kawa, (+) Circulor, (+) Morgon, (+) Ninetyplus(-)
Ninetyplus'ı başka bir arkadaştan aldım, sayılırsa :)

15 + 4

Kahvekulübü ile tam Nisan 2020 BOXX alımında tanıştım. Yurtdışı alımlara hiç katılmadım:

2019
Kasım William's (-)
Aralık Null (-)

2020
Ocak Probador (-)
Şubat Nutz (-)
Mart Mamma (-)
Nisan Boxx (+)
Mayıs Kahvefabrikası (+)
Haziran Zümrüt Karaca (+)
Temmuz CD (+)
Ağustos Probador (+)