• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1zpresso x-ultra

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan volcano
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

volcano

Barista
İsim
volcano
Daha fazla  
İsim
volcano
Yeni çıkan bu değirmen hakkımda hiç bir bilgi bulamıyorum. Eski modellere göre durumu nedir? Mikron aralığı nedir? Birde şu anda dems de eski modeller bile bu modelden pahalı durumda.

Ben bu ürünü alsam ithalat depozitosu dahil diyor yani 228 tl kargo haricinde bişey ödemeyecek miyim? 150 euro yu aştığı için yada farklı bir durumla karşılaşacak mıyım?

Aklımda deli sorular yani 😂 hem değirmenin konusu da açılmış olsun dedim.

com.Tr de ne yazıyorsa onu ödersiniz, sürpriz bir ödeme %99,99 çıkmaz, tabi hiç birşey imkansız değil 🤣 hatta iade bile gelebilir benim ims basket ve shower screen alışımdan 120 tl iade geldi.

com.Tr de ne yazıyorsa onu ödersiniz, sürpriz bir ödeme %99,99 çıkmaz, tabi hiç birşey imkansız değil 🤣 hatta iade bile gelebilir benim ims basket ve shower screen alışımdan 120 tl iade geldi.
dostum ben yanlış bilmiyorum değil mi? bu ürün en son çıkan değirmeni 1zpressonun? bu konuda bilgin var mı?

çünkü 40 mm burr kullanıyor ve 12,5 mikron yazıyor resimlerde. yani ne gibi bir yenilik var anlamadım. 48mm burr olan modelleri var çünkü. acaba yeni ama K-Ultra falan gibi modellerin gerisinde ekonomik olsun diye çıkarılmış br ürün mü bilemedim.

çünkü 40 mm burr kullanıyor ve 12,5 mikron yazıyor resimlerde. yani ne gibi bir yenilik var anlamadım. 48mm burr olan modelleri var çünkü. acaba yeni ama K-Ultra falan gibi modellerin gerisinde ekonomik olsun diye çıkarılmış br ürün mü bilemedim.
X benim bildiğim yeni seri, J isimli Espresso sever Anne ve K isimli Filtre uzmanı Babanın, ikisine de çekmiş En büyük çocuğu 😅

x-pro ile teknik olarak bire bir aynı değirmen sadece alt hazne mıknatıslı ve gövde kaplamasında değişiklik yapılmış onun dışında ayar mekanizması ve dişli kısımlarında bir değişiklik yok. Yalnız X-Ultra ile ilgili Reddit'te rastladığım ilginç bir durum var. Bir kullanıcı X-Pro ile dişlileri karşılaştırırken, dış dişlide fabrikasyon bir hata olduğunu tespit etmiş. Değirmen değişime yollanmış ayrıca yine reddit mesajlarından anladığım kadarıyla bir seride bu defect için ürün geri çağırma yapılmış. Konu ile ilgili detaylar aşağıda.

www.reddit.com/r/1zpresso/comments/15z8ryq/xultra_burr_set_vs_xpro/
www.reddit.com/r/pourover/comments/15kp7v4/1zpresso_xultra_initial_thoughts/

Son düzenleme:
x-pro ile teknik olarak bire bir aynı değirmen sadece alt hazne mıknatıslı ve gövde kaplamasında değişiklik yapılmış onun dışında ayar mekanizması ve dişli kısımlarında bir değişiklik yok. Yalnız X-Ultra ile ilgili Reddit'te rastladığım ilginç bir durum var. Bir kullanıcı X-Pro ile dişlileri karşılaştırırken, dış dişlide fabrikasyon bir hata olduğunu tespit etmiş. Değirmen değişime yollanmış ayrıca yine reddit mesajlarından anladığım kadarıyla bir seride bu defect için ürün geri çağırma yapılmış. Konu ile ilgili detaylar aşağıda.

www.reddit.com/r/1zpresso/comments/15z8ryq/xultra_burr_set_vs_xpro/
www.reddit.com/r/pourover/comments/15kp7v4/1zpresso_xultra_initial_thoughts/
Evet dediğiniz gibi sıkıntılı bir model sanırım. Aşağıdaki videoda da aynı durumdan bahsetmiş kısmen. Birde video da çok ilginç şekilde mıknatıslı alt haznenin tat profiline olumsuz etkisinden bahsetmiş. Ama genel anlamda benim pek hoşuma gitmedi x-ultra. Yine en sağlamı ya k-ultra yada x-pro s sanırım.

İki değirmen de var elimde, x-pro evde k-ultra ofiste, hemen her demleme yönteminde de kullanıyorum, ikisinden de son derece memnunum, uzun bir süre değirmen defterini tekrar açmayı düşünmüyorum.
Bende de molent g50 var. Espresso için yeterli inceliğe inebildiğini düşünüyorum. Ama v60 için daha homojen tutarlı öğütümler almak ve basende espresso için kullanmak için daha üst sınıf bir değirmen arayışındayım ve sanırım o marka 1zpresso. Comandante de takip ediyorum ama ibre biraz daha 1zpresso ya yaklaştı. Bunda biraz da iki markanın Türkiye disbritörlerinin yaklaşımları etkili oldu.

Bende de molent g50 var. Espresso için yeterli inceliğe inebildiğini düşünüyorum. Ama v60 için daha homojen tutarlı öğütümler almak ve basende espresso için kullanmak için daha üst sınıf bir değirmen arayışındayım ve sanırım o marka 1zpresso. Comandante de takip ediyorum ama ibre biraz daha 1zpresso ya yaklaştı. Bunda biraz da iki markanın Türkiye disbritörlerinin yaklaşımları etkili oldu.
Aynı durumdayım. Molent G50 var. Comandante diye yola çıktım ama 1zpresso x-pro'da karar kıldım. İndirim bekliyorum almak için.

Aynı durumdayım. Molent G50 var. Comandante diye yola çıktım ama 1zpresso x-pro'da karar kıldım. İndirim bekliyorum almak için.
Bende x-pro ile k-ultra arasında gidip geliyorum. Ama sanırım belirleyici biraz indirim olacak. Comandante daha önce indirime girerse bi anda sipariş de vermiş olabilirim😂 ama şunu söyleyim her iki firma ile de görüştüm şu anda indirim konusunda baya isteksizler.

Bende x-pro ile k-ultra arasında gidip geliyorum. Ama sanırım belirleyici biraz indirim olacak. Comandante daha önce indirime girerse bi anda sipariş de vermiş olabilirim😂 ama şunu söyleyim her iki firma ile de görüştüm şu anda indirim konusunda baya isteksizler.
İndirim degilde yakin zamanda ciddi bindirimler olabilir.
Savas, abd nin sürekli faiz arttırması ile degerlenen dolar, bizdeki uzun süredir sabit kalmış dolar tl kuru , üretim yapan şirketlerin küçülmeye gidişi ile metal tedariginde azalma, petrol fiyatlarındaki artış beklentisi vs sapan etkisi ile uzun süredir sabit kalan fiyatları bir anda 2ye katlayabilir

İndirim degilde yakin zamanda ciddi bindirimler olabilir.
Savas, abd nin sürekli faiz arttırması ile degerlenen dolar, bizdeki uzun süredir sabit kalmış dolar tl kuru , üretim yapan şirketlerin küçülmeye gidişi ile metal tedariginde azalma, petrol fiyatlarındaki artış beklentisi vs sapan etkisi ile uzun süredir sabit kalan fiyatları bir anda 2ye katlayabilir
Demeee….öyle demeeee….pozitiftik yayalım…😂

Geri