• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1zpresso KPro, KPlus Klik Sayısı Önerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan arfaltn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arfaltn

Barista
İsim
arif altun
Daha fazla  
İsim
arif altun
Sevgili 1zpresso K-Pro, K-Plus sahipleri,
neredeyse hepimizin imrenerek baktığı, ahh ne güzel tüm reçeteler için klik sayısı var dediği Comandante’ye kıskanarak bakmayı bırakmamızın zamanı gelmedi mi?

Comandante için nasıl, neredeyse her yerde klik sayısı referansları varsa neden biz kıymetli 1zpresso K-Pro, K-Plus kullanan insanlar için de olmasın?

Siz de benim gibi her yeni demleme metodunda kaç klik kullanmalıyım diye google hazretlerinin tozlu web sayfaları sekmelerine sığınmaktan bıkmadınız mı?

Eğer yanıtınız evetse; bu konu başlığı altında toplanmaya ne dersiniz?

Açıkçası denerek bulması tadım yapan için en doğru olandır ancak ben V60 için 65-70 arası kullanıyorum genelde. Frenc Press te 105-110 kullanıyorum. Deneyebilirsiniz.

@kahvolik kesinlikle çok haklısınız, ben de deneye yanıla en doğru olanı bulmaya çalışıyorum.
Biraz daha reçete bazlı ilerlemek için.

Ben de Clever Dripper için: 72 - 77,
Aeropress için: 74-79,
Delter Press için: 60-65 arasını kullanıyorum.

benim V60-kalita aralığım 68-78 demleme tarzıma, miktarıma, kahvesine göre değişiyor.
Chemex bazen bir tık daha kalın yapabiliyorum.
Cold brew için genelde 95-110 aralığı.
Türk kahvesi 20-25 aralığı.

TK: 2.5
Picopresso: 3.1-3.5
Moka pot: 5-5.5
Delter-Aeropress: 6.5
V60 (30gr): 7.2-7.6
Kalita 185: 7.5
French Press-Cold Brew: 8.0

Ben genellikle bu aralıklarda kullanıyorum. +-4 oynama olabiliyor elbette, ama başlangıçta kullandığım aralıklar bunlar.

*Cold Brew baştan sona dolapta, 16 saat. Dışarıda kalacaksa veya nispeten koyu kavrum bir çekirdekte 8.5 yapıyorum.

Forumda olmasi gereken basliklardan. Gunden gune yayginlasiyor. Ancak klik ayari kisinin sifirlamasina bagli etken daha once de yazmistim degirmenin en buyuk dezavantaji ara kliklerinin cizgi sekilde belirtilmemesi benim genel ayarlarim 68-75klik ama son donemde kavurucu recetelerine bagli kalarak 84klik yaptigim olmustur.

Son düzenleme:
Belki ilerleyen günlerde su miktarı - sıcaklığı + kahve oranı + kahve tipi ve tüm bunlar için demleme metoduna bağlı klik sayısı da paylaşırız.
Böylece yukarıda bahsettiğiniz günden güne yaygınlaşan K-Pro ve K-Plus modelleri için elimizde harika bi' rehber bulunur :)

Kesinlikle, toplu tadimlarda en cok ihtiyac duydugumuz konulari buradan da yorumlayabilirsek cok iyi olur. Benim bu forumdan ogrenecegim cok sey var :)

Hello there.

I'm trying to put few useful things in here that could be helpful for coffee professionals and amateur users like myself. In terms of coffee of course.

These guys from the russian roasting company TheWelderCathrine (amazing one, btw. They have an experimental coffees like post fermented beans in whiskey barrels and so on). Ok, they are also doing some interesting job, they are made (and keep updating) a table with compared grinding options of different grinders. They get a grind sample on every grind option of particular grinder, then sift it tru kruve sifter and divided by 4 (four) different ranges
>900 microns (boulders), 900-600 microns, 600-300 microns, <300 microns (dust). IN GRAMS! (attachment sift.pdf)

And then they compared the data of different grinders to each other.

What exactly they got? Some kind of grinding unification. Now it doesn't matter what grinder was used in particular recipe, you can get the data for your grinder from this table.

For example, the friend of mine use timemore nano grinder and provides me with recipe, where he grind coffee on 18 clicks (on his timemore nano)
All I should do is check the table, find timemore nano - 18 clicks and then find match for my Comandante (it is match with 43 click on red clix or 22 clicks comandante c40).
Also the big guys, coffee influencers, coffee shops they could use some expensive electric grinders, like Mahlkönig EK43 or Niche Zero and now getting their recipes you may find exact match for your grinder.

Ekli dosyayı görüntüle 21302

At this moment there are 34 grinders and counting. Full list of grinders below. Sifted data and comparison table are also attached.

Mahlkönig EK43 (turkish) disk 1-11
Mahlkönig EK43 (coffee) disk 1-11
Mahlkönig EK43 (coffee) disk 1-16
Mahlkönig Tanzania 0-9
ZM Mazzer
Comandante (red clix)
Feldgrind
China
TIMEMORE
Orchard Encore
Virtuoso Garden +
Orchard Sette 30
Baratza Forte
Fellow Ode
Timemore Nano
Timemore Chestnut G1 Plus
Timemore Chestnut C2
1Zpresso JX
1Zpresso IS
Wilfa Black Freshly painted
Wilfa Black Uniform
Niche Zero
Eureka Atom Pro
Eureka Grocery
Eureka Mignon Brew Pro
Eureka Mignon 50mm Filtro Pro
Eureka Mignon 50mm Filtro Pro NEW
Feld 47
Ditting 807 LAB SWEET
Florence F4 filter
Omni Cup
XEOLEO
1Zpresso K-plus
Mahlkönig VTA6S

Hope it could help someone!

Thank you and have a great day!

Bu alıntıladığım başlıkta karşılaştırma tabloları yüklenmiş. Bendenizin tecrübesine göre de gayet tutarlı bir çalışma olmuş.

Konudaki ilk iki paragrafa katılmıyorum :D
Hem Comandante'ye kıskanarak bakma, hem de reçeteler için illa klik referanslarına ihtiyaç duyma konusuna.

Yine de yazalım.
V60 için genelde 76-77 klikten pek oynama yapmıyorum. Akışı çok hızlı kahvelerde inceltmeyi tercih etmeyip genelde yavaş filtre kullanıyorum. Nadiren 72 klike kadar indiğim olabiliyor.

Bu arada forumda tire (-) aramaya dahil edilmediğinden konuyu arayıp bulmak zor olur. @arfaltn konu başlığını KPro veya KPlus şeklinde değiştirirseniz konu daha kolay bulunabilir olacaktır. Sadece bu konu başlığında değil değirmenden bahsederken de bu şekilde yazmak daha verimli olabilir.

Biraz kafa yorduktan sonra bu referansları formülasyon yapabiliriz gibi geldi.

Comandante C40 her klik 30 micron kalınlaştırır
1Zpresso K-Max her klik 22 micron kalınlaştırır

Formül : (Comantante Klik Sayısı * 30) / 22 = 1Z Presso K-Max Klik Sayısı

Örnek : Herhangi bir tarifte Comandante için 10 klik diyorsa bu 1Zpresso K-Max için 13,5 klik demektir.

iyi demlemeler =)

Örnek : Herhangi bir tarifte Comandante için 10 klik diyorsa bu 1Zpresso K-Max için 13,5 klik demektir.

iyi demlemeler =)
C40 24 klik KMax 32-33 klik yani. Hımm teşekkürler (y)

iyi demlemeler =)
Merhaba, o mikron formülü tutmadığı için herkes klik referansında başka bir yol arıyor. Forumda arama yaparsanız o formülün neden tutmadığını da okuyabilirsiniz farklı başlıklarda.
CMD 10 klik, espresso aralığındayken; KPro 14 klik, pudra şeker kıvamına denk geliyor, Türk kahvesi boyutundan da ince yani. Yaklaşık bir senedir KPro kullanıyorum, 14 klik seviyesine hiç inmedim. CMD 10 klik, KPro 40-45 klik civarına denk geliyor.

C40 24 klik KMax 32-33 klik yani. Hımm teşekkürler (y)
Mesela Hürkan beyin dediği gibi yani. CMD 24 klik, V60 aralığında. KPro 32-33 klik ise Türk kahvesi ile espresso arası bir ayar. Diğer başlıktaki karşılaştırma tablosundan daha tutarlı bir formül görmedim şimdiye kadar.

Merhaba, o mikron formülü tutmadığı için herkes klik referansında başka bir yol arıyor. Forumda arama yaparsanız o formülün neden tutmadığını da okuyabilirsiniz farklı başlıklarda.
CMD 10 klik, espresso aralığındayken; KPro 14 klik, pudra şeker kıvamına denk geliyor, Türk kahvesi boyutundan da ince yani. Yaklaşık bir senedir KPro kullanıyorum, 14 klik seviyesine hiç inmedim. CMD 10 klik, KPro 40-45 klik civarına denk geliyor.

Mesela Hürkan beyin dediği gibi yani. CMD 24 klik, V60 aralığında. KPro 32-33 klik ise Türk kahvesi ile espresso arası bir ayar. Diğer başlıktaki karşılaştırma tablosundan daha tutarlı bir formül görmedim şimdiye kadar.

Mikron karşılaştırması neden tutmuyor. Forumda araştırdım ama bulamadım. Aslında tutması gerekmez mi ?

Mikron karşılaştırması neden tutmuyor. Forumda araştırdım ama bulamadım. Aslında tutması gerekmez mi ?
Başlangıç mikronları aynı olmadığındandır. Her clickte artan mikron sayısı belli olsa da formülde eksik olan şey başlangıç mikron değeri commandante 25 mikronla başlar bir klik artırınca 55 olur kpro 5 ile başlar bir klik artırınca 27 micron olur gibi

Hiç espresso tavsiyesi verilmemiş :( Ben açık kavurumlarda K-Plus ile genelde 33 espresso kavurumlarında 38 kullanıyorum. Espressoda kullandığınız değerleri de paylaşırsanız sevinirim.

Herkese merhaba. Kpro degirmeninimi bugün ilk defa söküp temizledim. 0 noktasını da buldum.(sağa doğru cevirdigimde ayar halkası dönmüyor) Herşey güzel fakat değirmen kolu eskisi gibi rahat bir şekilde dönmüyor. Sizde de açıp topladıktan sonra öyle mi oldu? Birde 75 klikte öğütüm yapıyorum koyu kahveleri. Net bir şekilde kalın öğüttü. Acaba olması gereken ayar bu muydu?

Herkese merhaba. Kpro degirmeninimi bugün ilk defa söküp temizledim. 0 noktasını da buldum.(sağa doğru cevirdigimde ayar halkası dönmüyor) Herşey güzel fakat değirmen kolu eskisi gibi rahat bir şekilde dönmüyor. Sizde de açıp topladıktan sonra öyle mi oldu? Birde 75 klikte öğütüm yapıyorum koyu kahveleri. Net bir şekilde kalın öğüttü. Acaba olması gereken ayar bu muydu?
Neyi yanlış yaptığımı buldum. Bıçağın üzerindeki halkayı ters takmışım

Meşhur Samo Smrke'dan

The comparisons are made purely by particle size distribution measurement and not how the grinders perform regarding the extraction. This data is useful as a first point and from there optimisation of the grind size can be done (dial-in).

Capture d’écran 2024-01-25 à 18.57.50.jpg

Edit : adamın k-maxı kalibre olmayabilir. gelişme olursa düzelttirim

Son düzenleme:
Geri