• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1zpresso kpro alt hazne sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Freeman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Freeman

Barista
İsim
HD
Daha fazla  
İsim
HD
Değirmen
Timemore chestnut C2
Ekipmanlar
Moka pot, Timemore fish smart elektrikli Kettle, Chemex, V60 , espro travel french press, woodneck
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Gaziantep
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Şahinbey
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Şehitkamil
1zpresso k pro değirmenimin alt hazinesini vakti zamanında takarken çok sıkıştırdım şimdi açılmıyor. Yağlayıp denesem olur mu?
Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• IMG_20220811_122746.jpg
    IMG_20220811_122746.jpg
    89.2 KB · Görüntüleme: 61
Alt hazneyi de takıp alt haznenin tersine doğru çevirip açabilirsiniz hocam. Bu sefer de o kısım alt haznede kalır ama oradan çıkmış olur 😄 k pro kullanan çoğu kişi yaşıyor bu sorunu

Alt hazneyi de takıp alt haznenin tersine doğru çevirip açabilirsiniz hocam. Bu sefer de o kısım alt haznede kalır ama oradan çıkmış olur 😄 k pro kullanan çoğu kişi yaşıyor bu sorunu
Teşekkürler denedim oldu. Makbule geçti 🙏

sorun çözülmüş ama konuyu kapatmayalım tam tersine birinin işine yarayabilir :)

Bende de üst bölüm (klik ayarının olduğu yer)takıldı kaldı. Çok dert değil ama çıkarabileydim iyiydi.

Benimde k-pro kaldı öyle. Tersine çevirme şansımsa yok😃

1zpresso k pro değirmenimin alt hazinesini vakti zamanında takarken çok sıkıştırdım şimdi açılmıyor. Yağlayıp denesem olur mu?
Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim
Bende de jx-pro var. Aynı sorunu yaşıyorum. Bunu denedim oldu. Fakat şimdi de en alt hazne buna takılı kaldı o çıkmıyor.:D
Onu düzeltiyorum diğeri takılı kalıyor. mutlaka biri birine yapışıyor :D Hangisi lazımsa öyle yaşayacağız artık.

nereye kadar? o zamanda yine üstteki çıkmıyor :D
Yani eğer yavaş yavaş güç arttırarak yaparsanız çıkacaktır ayrı olarak. Ama o parça bi altta bi üstte kalarak temizlenebilir, ayrı olarak çıkarmaya çok da gerek yok gibi

K pro da üst ayar ve alt kesici tersine açılıyor. Ben yanında verilen kaydırmaz lastiği üstüne takarak açıyorum. Alt hazneyi sıkıştırmayan yok galiba forumda 😄

Yaşadığım tecrübelere dayanarak dişli parçaların sıkışması mikron ayarindaki kahve tozlarindan kaynaklaniyor olmasi. Temizleme aşamasında dişlerin arasini silerken simsiyah birikmiş toz çıkıyor(15-20 günde bir temizliyorum)

Kullananlari bir arada görmüşken benim de takildigim bir konu var 🙃
Sıfır ayarini tam olarak nasil yapiyorsunuz?
Ayarlama esnasinda 0'a son klik gelene kadar mi ugrasiyorsunuz yoksa 1-2 klik tolerans taniyip ogutumleri ona gore mi ayarliyorsunuz? Benim en cok takıldığım konu 😁

@efealidmrl ben 0 ayarını şöyle yapıyorum;
değirmeni normal çevirip 0 a kadar getirdiğimde ekstra güç uygulamadan durduğu yerden 1 klik sonrası 0 noktası oluyor. o noktadan sonra ekstra sıkarak bir iki klik daha gidiyor ama yani o ekstra klikler böyle adama kavanozu bıçakla açmak zorunda bırakacak kadar sıkmak gibi oluyor😅

Ekleme: bir de genelde kalibrasyondan sonra en son yaptığım kahveyi aynı şekilde yapıyorum tadına göre öğütüm ayarını bir sonraki kalibrasyona kadar 1 klik aşağı ya da yukarı çekebiliyorum. 1 kliki geçmiyor genelde fark bende.

@kahveanalisti bu konu güzel ilerlesede 1zpresso başlığı altında değil direk k-pro başlığı açılıp orda tartışılsa çok güzel olur. 1zpresso genel konusu altında çok defa bende kayboldum çünkü.

@efealidmrl ben 0 ayarını şöyle yapıyorum;
değirmeni normal çevirip 0 a kadar getirdiğimde ekstra güç uygulamadan durduğu yerden 1 klik sonrası 0 noktası oluyor. o noktadan sonra ekstra sıkarak bir iki klik daha gidiyor ama yani o ekstra klikler böyle adama kavanozu bıçakla açmak zorunda bırakacak kadar sıkmak gibi oluyor😅

Ekleme: bir de genelde kalibrasyondan sonra en son yaptığım kahveyi aynı şekilde yapıyorum tadına göre öğütüm ayarını bir sonraki kalibrasyona kadar 1 klik aşağı ya da yukarı çekebiliyorum. 1 kliki geçmiyor genelde fark bende.
Ana klikler yaziyor ama keske orada bir de ara klikleri gosteren cizgiler ve hangi cizgide oldugunu gosteren nokta olsaydi bence bunu konusmazdik degirmenin tek dezavantaji 😄 ben her seferinde kavanoz sikar gibi sıkarak sifirlamasini yapiyorum. En son Kernel'den San Cristobal'de denedim ayni sekilde ayarladim ama demleme bitislerinde farkliliklar gordum. Sonra yine deneyerek kligi buldum. V60 ogutumlerim 68 ile 74 arasinda iken zaman zaman 75 82 filan olabiliyor. Tabi cekirdegin etkisi ve kavurucunun recetesini tutturmaya calisiyorum.

Geri