• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1zpresso K-Pro/K-Max/K-Plus/K-Ultra

/K-Max İncelemesi/

Kutu İçeriği: Silindir bir hardcase içinde bir ucu sert bir ucu yumuşak temizleme fırçası, temizlik için üfleyici ve üzerinde 1zpresso logosu bulunan lastik bir bant.

Ürün Detay: Hazne 40 gram çekirdek alıyor, 2-3 kişilik kahve için yeterli. External ayar mekanizması 0'dan 9'a, her rakam arasında 9 click var ve her click 22 mikron. Gövde alüminyum, topuz ahşap, hazne kapağı buzlu cam gibi bir plastik. Alt haznenin tabanı ve gövdenin el ile tutulan kısmı kaydırmaz bir materyal ile kaplanmış. Haznenin üstüne kısa aralıklarla küçük mıknatıslar yerleştirilmiş.

Deneyim: Timemore C3'ten sonra doğal olarak biraz ağır. Öğütüm çok hızlı ama buna karşın özellikle bazı çekirdeklerde baya kuvvet istiyor. Click saymamak harika. 1zpresso'nun internet sitesinde verdiği öğütüm tablosunu kullanmayın; misal filtre için 8-9 aralığı veriliyor ama aslında olması gereken 5-6 civarı. Biraz statik var, alt hazneyi sök tak sök tak yaparak azaltıyorum. El kaymaması için bir materyal ile kaplanmış olsa da kuvvet isteyen durumlarda kayıyor. Mıknatıslı hazne bir ölçüde rahatlık sağlıyor. Premium hissiyat var. Üfleyici ve fırça ile çok sık içini açmayı gerektirmeyecek kadar iyi temizlenebiliyor. Öğütüm oldukça homojen görünüyor.

Aslında 10 paragraf bir şeyler yazmıştım da bildirime bakayım diye çana tıklayınca sayfayı değiştirdi, yazı gitti ve ben de o yazıyı tekrar yazacak enerjiyi şu anlık bulamadım kendimde. 😝 İlerleyen zamanlarda genişletirim.

Aslında 10 paragraf bir şeyler yazmıştım da bildirime bakayım diye çana tıklayınca sayfayı değiştirdi, yazı gitti ve ben de o yazıyı tekrar yazacak enerjiyi şu anlık bulamadım kendimde. 😝 İlerleyen zamanlarda genişletirim.

Aslında önbelleğe alıyor ama benim de başıma gelmişti birkaç kere. Uzun yazıları not defterine yazmakta fayda var

Ek: İlk defa söküp tekrar taktım, hatta alışana kadar birkaç kez tekrarladım. Özellikle alışana kadar biraz zorluydu. Kalibrasyonda da eğer 0'a yetişmiyorsa cıvatayı gevşeteceksiniz, 0'ı geçiyorsa sıkacaksınız ama iki yöne de çok fazla çevirmeyin. Bir de kalibrasyon yaparken mekanizmayı 7-8'e falan alın, yoksa çok zorlanırsınız. Son olarak en yukarıdaki noktalı kısmın hemen altında ayar mekanizması ile gövdenin birleştiği yerde içeride 360 derecelik bir açıklık var. Temizlerken değirmeni ters çevirip içindeki her şey çıksın diye öyle pompayla temizlediğimden o kısma da biraz kahve girmiş. Fırçanın sert tarafını oraya sokup o tozları çıkarayım derken şunu fark ettim, mekanizma iyi kaysın diye oraya gres yağı koymuşlar. Aman orayı temizleyeyim sonra da aynı fırça ile içerileri temizlemeye devam edeyim demeyin, üzülebilirsiniz.

K-max ile K-ultra click sayıları tam olarak aynı diyebilir miyiz? Bazı kavurucular K-max ile recete veriyorlar ve 60 click yazıyor. Ben K-ultra ile filtrede en düşük 68 e iniyorum. Sizlerin bu konuda fikirleri nelerdir? K-max 60 K-ultra 60 diyebilir miyiz?

K-max ile K-ultra click sayıları tam olarak aynı diyebilir miyiz? Bazı kavurucular K-max ile recete veriyorlar ve 60 click yazıyor. Ben K-ultra ile filtrede en düşük 68 e iniyorum. Sizlerin bu konuda fikirleri nelerdir? K-max 60 K-ultra 60 diyebilir miyiz?
Diyemeyiz k-max klik başına 22 mikron k-ultra 20 mikron tamamen farklı iki ayar aralığına sahip değirmenler bunlar. Karşılaştırma tablosu aşağıda.
1711135956961.png

Teşekkürler. Daha önce mikron hesabı ile alakalı birkaç yazı okumuştum ama tam olarak anlayabildigimden emin değilim. K ultra daha fazla click gerektir diyebilir miyiz?

1zpresso K-ultra, 17 gram espressoyu 24-25 saniye gibi bir sürede öğütüyor ve zorlamıyor. :oops:
Makineye de alıştım gibi.
20240323_084921.jpg

Son düzenleme:
Merhabalar. 1zpresso için yedek parça nasıl temin edebiliriz bilgisi olan var mı?

Forumda malzeme ve metalurji uzmanı kişiler var mı acaba? Bu bıçakların malzemesini ve sertliğini, dolayısıyla dayanımını merak ediyorum. Paslanmaz çelik o kadar da matah birşey değil aslında. Yani en ucuz üründe bile kullanılabilir. Ama 1zpresso gibi(aynı şekilde CMD gibi) premium ürünler üreten markalar bıçaklara aşınma için bir işlem uyguluyor mu acaba çok merak ediyorum.

Geri