• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso JX-PRO Pro El Değirmeni İncelemesi

Keske benim olsa diyerek izledim. Bence cmd den net kotu oldugu taraf yok ama net iyi daha iyi oldugu taraflari var.

Klik ayarlama mekanizmasinin rahatligi, ozellikle ince ayarlarda olmak uzere daha fazla klik sayisi alternatifi(bu bence buyuk avantaj), cmdye gore fiyati gibi.

Keske benim olsa diyerek izledim. Bence cmd den net kotu oldugu taraf yok ama net iyi daha iyi oldugu taraflari var.

Klik ayarlama mekanizmasinin rahatligi, ozellikle ince ayarlarda olmak uzere daha fazla klik sayisi alternatifi(bu bence buyuk avantaj), cmdye gore fiyati gibi.
Cmd'nin en iyi tarafı ortak dilin konuşulabilmesi, Dünya genelinde reçetelerde sürekli Cmd Klik üzerinden tarifler paylaşıldığını görüyorum. Forumu söylememe zaten gerek yok. Başka bir öğütücü ile öğüttüğümde, acaba aynı öğütüm ayarını tutturamadım mı düşüncesi beni sinir ediyor. :LOL:

Cmd'nin en iyi tarafı ortak dilin konuşulabilmesi, Dünya genelinde reçetelerde sürekli Cmd Klik üzerinden tarifler paylaşıldığını görüyorum. Forumu söylememe zaten gerek yok. Başka bir öğütücü ile öğüttüğümde, acaba aynı öğütüm ayarını tutturamadım mı düşüncesi beni sinir ediyor. :LOL:

Önemli olan başkasının öğütüm ayarı değil ki sizin damak tadınıza göre olan öğütüm ayarı. Başkasının beğendiği bir öğütüm kalınlığı sizin damak tadınıza göre olmayabilir.

İnsanlarin Klik olayina gereginden fazla takildigini dusunuyorum. Elde edilen demleme suresine, lezzetine, su akisina bakilarak klik ayarinin yapilmadi gerektigini dusunuyorum.

Yani bence klik amac degil aractir.

Güzel bir inceleme olmuş. Dems firması bana ulaştığında bu değirmeni incelemesi gereken kişilerden birinin Onur @kahvetrip olduğunu iletmiştim firmaya. Sağolsun Onur da ricamı kırmadı ve ürünü inceledi. İnceleme için teşekkürler Onur @kahvetrip

İnceleme videosu gerçekten açıklayıcı olmuş. Bende kullanan biri olarak çok memnun

Önemli olan başkasının öğütüm ayarı değil ki sizin damak tadınıza göre olan öğütüm ayarı. Başkasının beğendiği bir öğütüm kalınlığı sizin damak tadınıza göre olmayabilir.
Benim bahsettiğim farklı bir konu, sizin bahsettiğiniz farklı. Ben aynı dili konuşabilmek adına Comandante'nin diğer öğütücülerden önde olduğundan bahsettim. Diğer değişkenleri sabit tutarsak, ben bu dili konuşabilmek isterim.

Sizin dediğinize göre reçete de paylaşmak anlamsız, sonuçta damak farkımız var. Sizin reçeteniz belki benim damağıma uymayabilir. Kavurucuların sitesinde dahi Cmd 22, 23 klik vb. yazıyor. Benim elimde şimdi BCG 820 var, kendi damağıma uygun demliyorum. Ancak, reçeteyi birebir uygulamak istediğimde, öğütüm ayarı olarak o kişi ile aynı öğütüme ulaşmak istediğimde kafada soru işaretleri oluyor.

Yazılanlar doğru.Comandantem var ama aynı dili konuşmak falan anlamsız.Pour over kalinliği belli zaten üc aşagi bes yukari.Su,filtre ,döküş gibi parametreler varken ogutum aynı olsa bile (ki aynı olmuyor klik aynı olsa bile) kahve farkli cıkıyor.
Değirmen çok güzelmiş indirimle baya iyi fiyata gelmiş.Hızlı kompakt premium hassas ayar.Alanlara hayirli olsun.

Sizin dediğinize göre reçete de paylaşmak anlamsız, sonuçta damak farkımız var

Kesinlikle doğru. Tek reçete sizin damak tadınız. Kendi damak tadınıza ve kullandığınız ekipmanlara göre demleme parametrelerini değiştirmelisiniz.

Benim kaba gözlemim bir tek bizde çekilen demleme videolarında şunu aldım bunun tadını aldım vaaowww gibi yorumları izleyebilirsiniz. En ünlü olarak aklıma gelen James Hoffman tadımlarında lezzetli ekşi bitter gibi yorumlar yapar. Keza Tim Wendelboe da bu şekilde yorumlar yapar. :)

Bende video çekmesemde benzer hatalı yorumları yaptığımı farkettim. Çok doğru olduğunu düşünmüyorum.

Kesinlikle doğru. Tek reçete sizin damak tadınız. Kendi damak tadınıza ve kullandığınız ekipmanlara göre demleme parametrelerini değiştirmelisiniz.
Sanırım @THY51 referans alınabilecek başlangıç reçetelerinden bahsediyor.

Nasıl başlayacağımızı bilirsek, ayarlaması daha kolay olur diye anlıyorum.

Tabii burada önemli nokta, reçeteyi kimin verdiği ve neye göre verdiği. Ben de paylaşıyorum ama @NoDRaC ın dediği gibi benim damak tadıma uygun olanı veriyorum. Hiç yoktan iyidir diye bakıyorum :)

Verilen reçetelerde baktığım 2 önemli şey var. Birisi öğütüm kalınlığı, diğeri ise süre.

JX-PRO modelini elimden geldiğince detaylı olarak incelediğim bir video hazırladım. Umarım ilgilenen arkadaşlar için yardımcı olabilecek bir kaynak olur.
Bir de düzeltme yapayım: gövdenin çelik olduğunu söylüyorum ama aslında alüminyum.

@kahvetrip Selamlar,

Adının Onur olduğunu adminimizin değirmeni denemen için önerdiğini ilettiği postunda gördüm çok memnun oldum.Ekipman videolarını youtube kanalından büyük bir keyif ile takip ediyorum.Konu ekipmanı yine forumumuzdan bir arkadaşımızın tavsiyesi ile inceleme fırsatım oldu ve hemen senin kanalın geldi aklıma videonu henüz izlemediğimi hatırladım ve izledim.Ardından da dems coffe den bir adet sipariş ettim,pazartesi elimde olacak.Video nı galiba 2-3 gündür en az bir kez izliyorum ve fark ettim ki güzel anlatımın ile ekipman daha elime ulaşmadan kullanımına hakim oldum,sayende kullanırken hiç yabancılık çekmeyeceğim.Emeğine sağlık,daha büyük kitlelere ulaşmanı temenni ederim.

@kahvetrip Selamlar,

Adının Onur olduğunu adminimizin değirmeni denemen için önerdiğini ilettiği postunda gördüm çok memnun oldum.Ekipman videolarını youtube kanalından büyük bir keyif ile takip ediyorum.Konu ekipmanı yine forumumuzdan bir arkadaşımızın tavsiyesi ile inceleme fırsatım oldu ve hemen senin kanalın geldi aklıma videonu henüz izlemediğimi hatırladım ve izledim.Ardından da dems coffe den bir adet sipariş ettim,pazartesi elimde olacak.Video nı galiba 2-3 gündür en az bir kez izliyorum ve fark ettim ki güzel anlatımın ile ekipman daha elime ulaşmadan kullanımına hakim oldum,sayende kullanırken hiç yabancılık çekmeyeceğim.Emeğine sağlık,daha büyük kitlelere ulaşmanı temenni ederim.
140 bin izlenmeli videosu var az değil...

Redclix 15 Micron / 0,015 mm hassasiyet sunarken Jx-pro 12.5 mikron sunuyor. Kesinlikle avantaj, espresso da Jx-pro döver gibi çünkü bazen redclixin espresso da yeterli gelmediğini düşünüyorum, süre anlamında hâla klikler arası fark bence fazla ama pour-overda da bu kadar hassasiyet her ikisi içinde bence dezavantaj, yarışmaya hazırlanmıyorsanız tabi.

@kahvetrip Selamlar,

çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)

Jx Pro 132 klik
Kahve: Montag Idido Etiyopya natural,
Dripper: Hario V60 02 sürahili dripper
Filtre Kağıdı: Hario v60 Kutulu 02 kağıt
Demleme süresi: 2:50
Ölçü: 16 gr 250 ml

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-03-29 at 09.17.49 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-03-29 at 09.17.49 (1).jpeg
    220 KB · Görüntüleme: 36
  • WhatsApp Image 2021-03-29 at 09.17.49.jpeg
    WhatsApp Image 2021-03-29 at 09.17.49.jpeg
    311.2 KB · Görüntüleme: 37
Selamlar,

Sıfır noktasını ara clikler olarak bulan oldu mu.Şuan değirmeni temizledim ve sıfır nokta 1'den hemen önceki ufak nokta oldu :D

Geri