• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1zpresso JX PRO mu Molen G50+ Soy cezve mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alilili
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alilili

Yeni Üye
İsim
Ali
Daha fazla  
İsim
Ali
1600tl civarında bütçem var sizce paranın tamamını değirmene mi yatırmalıyım yoksa değirmen+ekipmana mı ? Genellikle v60 ve türk kahvesi demliyorum (türk kahvesini 3 kişilik demliyorum).Yeni konu açmak istemezdim fakat nereye yazacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim gönlüm jx pro da fakat milliyetçi duygularım da ağır basıyor gibi karar veremedim :)

Aslında değirmenleri aynı anda yan yana deneme imkanınız olsa, cevabını siz verirdiniz. Böylelikle herkes bütçesine göre neye para verip vermediğini bilir kafası rahat olurdu.

1600tl civarında bütçem var sizce paranın tamamını değirmene mi yatırmalıyım yoksa değirmen+ekipmana mı ? Genellikle v60 ve türk kahvesi demliyorum (türk kahvesini 3 kişilik demliyorum).Yeni konu açmak istemezdim fakat nereye yazacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim gönlüm jx pro da fakat milliyetçi duygularım da ağır basıyor gibi karar veremedim :)

Değirmene abi. Cezveyi ileriki zaman da alırsınız. Değirmen değiştirmek nispeten zor...

Molent tk’da gayet başarılı ve ince ayarda öğütmek cmd’ye kıyasla daha kolay. Neden cmd ile kıyasladın derseniz sadece ikisini deneme şansım oldu.

Molent tk için fena değil çünkü 1 clickte öğütmek gerekiyor (genelde 3 click öneriyorlar ama ben memnun değilim) bazı çekirdekler sert oluyor sizi zorlayabilir açık kavrum vs. olursa, onun dışında fena değil, jx pro sanki biraz daha iyi bir seçenek.

1Zpresso jx-pro kullanıyorum. Cidden keyifli molent ciddi güç istiyor. Comandante de daha yavaş ve molent ya da comandante nin klik yapısı bence zor. Ancak asıl soru cezve coho ile soy arasında ne kadar fark var. Ona da bakmak lazım

6 ay Molent kullandım şuan Cmd ye geçtim. Cmd Türk kahves ,espresso ,filtre performansı muazzam 2.el Cmd bakabilirsiniz :)
Hayırlı olsun. Kinu işi rafa mı kalktı :)
Belki cmd satılığa çıkar :)
Cmd'de yaprak dökümü başladı sanki.🍂
Hobi maksatlı kahve içince insan alıp bir denemek istiyor her ekipmanı, ama ben iyi kahve içeyimse derdimiz, cmd halihazırda mevcutsa her türlü yetecektir.

Selamlar,

Değirmen arayışına girdiğimde 1ZPresso JX/Q2 ile MolentG50[türk tasarımı ve yapımı olması sebebi ile daha yakındım] arasında kaldım.Ben espresso'ya yönelmek isteyen bir mokapot demleyicisiyim ve forumumuzda çok yorum okudum ve ilgili markanın başlıkları altında arkadaşlar ile fikir terakkisinde bulunduk.

Bir arkadaşımız bana şöyle bir öneride bulundu;eğer espresso'ya yönelmek istiyorsan bütçeni bir miktar daha zorlayarak 1ZPresso JX PRO al ve arkana dahi bakma lakin mokapot'un yanında pour-over'a yönelmek istiyorsanız Molent G50 uzun süreler ihtiyacını karşılayacaktır demişti.

Şuan 1ZPresso JX PRO kullanıcısıyım ve hem mokapotum ve espresso'ya ilk adımım olan kompresso'm ile yoluma devam ediyorum.Pour-over'a ufak bir göz kırpmak bağabında bir delter temin ettim ve performansını gözlemleyeceğim.Fakat gerek mokapot performansı gerekse kompresso performansından son derece memnunum.

Kahve ve sağlıcakla kalınız.

Belki cmd satılığa çıkar :)
Cmd'de yaprak dökümü başladı sanki.🍂
Hobi maksatlı kahve içince insan alıp bir denemek istiyor her ekipmanı, ama ben iyi kahve içeyimse derdimiz, cmd halihazırda mevcutsa her türlü yetecektir.
Molentte espresso için 2-3 kliklere iniyordum çok toz ürettiğini cmdye geçince farkettim , wdt yaparken alttan çok ince sepetten geçecek kahve partikülleri dökülüyordu , şuan Cmd ile hiç dökülmediğini ve molentteki bitter tatları almadığımı farkettim .süre çok sorun değilse cmd tercih edilmesi iyi olur 👌

Değirmen konusu oluşturulan bütçede kesinlikle aslan payını alması gereken ekipmandır (tabi bütün bütçeyi almazsa :ROFLMAO: ). Eğer bütçeniz el veriyorsa, bir kere alıp bir daha ardınıza bakmayarak devamında sadece aldığınız ve içtiğiniz kahveye odaklanmak çok daha iyi olacaktır. Bunun mümkün olmadığı durumlarda tabi ki orta segment ürünlerle üst segmente geçebilene kadar çok keyifli fincanlar elde edilebilir, ama burada bütçe ve beklenti gerçekten çok önemli. Eğer sizi zorlayacaksa, hobiyi eziyete çevirecekse, kendinizi illaha ki en iyi değirmeni almalıyım diye sıkıntıya sokmamalısınız, sonuçta o segmentteki değirmenleri kullanmıyorsunuz diye kahveden hiç bir zevk alamayacaksınız,kahveler çöp olacak diye bir durum yok.

TL;DR : Eğer imkanınız varsa bütçenizi esnetip Comandante C40, 1Zpresso K-Pro, Timemore Chestnut X gibi üst segment ürünlerle bir daha ardınıza bakmayın. Eğer böyle bir durum yoksa, 1Zpresso JX veya JX-Pro (burada tavsiyem espressoya girişmeyecekseniz JX), Molent G50, Timemore Slim (C2 de olabilir, fakat az bir miktar daha verip tamamen alüminyumdan yapılan parçalar barındıran ürünü almak daha mantıklı) gibi değirmenler kesinlikle işinizi görecektir, gayet güzel fincanlar içebilirsiniz.

Geri