• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1zpresso E-pro

miyankizu

Barista
İsim
Seyhun
Daha fazla  
İsim
Seyhun
Espresso Makinesi
Quickmill Emilia
Değirmen
Eureka Speciliata, Timemore Sculptor 64 , 1zpresso E-Pro , 1zpresso X-pro
Ekipmanlar
V60, Sage SDC450 , Clever
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Malum bu aralar 1zpresso konuları hareketliyken bende ilgilenen arkadaşlara fikir vermesi için mevcutta kullandığım E-pro modelini kısaca genel bilgilerle tanıtmak istedim.

Bu model sitesinde espresso/pour over için geçiyor olsa da benim kullanım amacım pour over yöntemler için. Boyut olarak yükseklik 175mm, alt çap 50 mm , üst çapı ayar mekanizmasından dolayı 60 mm ve ağırlığı kol takılı halde 680 gram. Boyut ve ağırlık açısından hantal olmasına karşın ben başarılı bir değirmen olduğunu düşünüyorum. En iyi özelliklerinden birisinin üstten ayar mekanizması olduğunu düşünüyorum. 0-5 arasında kademeleri mevcut. Her bir sayı arasında 10 klik ayar yapılabiliyor. Bununla birlikte 5 i geçtikten sonra 1 numaraya kadar tekrar gidebiliyorsunuz. Yani toplamda yedi kademe ve 70 klik ayar şansı tanıyor. Öğrenebildiğim kadarıyla her bir klikte 12.5 micron gibi bir değere denk geliyor.
5.jpg

Dişli mekanizması 38mm çapında paslanmaz çelik malzeme. ( rulman üzerindeki şey fırça kılı :) )

IMG_20210102_194240.jpg

1.jpg3.jpg

Bunun dışında güncel olarak öğütme yapınca homojenliği gösterebilmek adına fotolar eklemeye çalışırım.

demonte hale getirmek ve temizlik nasıl? alttan ayarlamalı değirmenlere göre biraz zor gözüküyorda.

demonte hale getirmek ve temizlik nasıl? alttan ayarlamalı değirmenlere göre biraz zor gözüküyorda.

hazne ve öğütme kolunu çıkarıp, alttan kesiciye bastırıyorsunuz, sonra üstteki vidayı gevşetip, mili altta çekiyorsunuz.

mil, kesici, pul ve yay beraber geliyor.

İç kesici vidalı ve ayrıca çıkabiliyor. Üstteki ayar mekanizması da vidalı ve çıkabiliyor.

temizlik açısından zekice tasarlanmış ama artıları eksileri mevcut. @miyankizu tecrübesi daha iyi anlatır.

@teyyaredenkahve çok güzel anlatmış. zorluk olarak, sökerken mili sökene kadar sabit kalabilmesi için alttan bastırmak gerekiyor yine aynı şekilde takarken de bastırmak lazım. bunun dışında çok bir zorluk yaşamadım.

Merhaba arkadaşlar, bugün 2.6 Click /17 gram yaklaşık 40 saniye de öğüttüm. Fikir vermesi açısından boyutlarının fotoğraflarını da ekledim.

IMG_20210131_142515.jpgIMG_20210131_142445.jpg

@mrkaraburc bu da 3.3 ayarındaki öğütme. 25 gram için 400 ml. Demleme yaptım 2.45 dk da tamamlandı.
IMG_20210131_215317.jpg

3.3 ayarı demek 3 tam tur döndürüp 3 sayısını noktaya denk getirmek mi?
Üç tam tur değil üzerinde 0-5 aralığında sayılar var. 3 numaraya getirip , sonrasında 3. klik. Yani sayısı olmayan bir değirmenden örnek vermek gerekirse 33. Klik diyebiliriz

Geri