• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

15-18 Eylül Coffex İstanbul Kahve Kulübü Ev Baristaları Buluşması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Barista
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Sizlerle güzel bir haber paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır Kahve Kulübü buluşması organize etmek istiyorduk. Bu sene gerçekleştirilecek olan Coffex fuarının yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdik. Kendileri Kahve Kulübü fikrini heyecan ve mutlulukla karşıladılar. Kahve Kulübü üyelerinin bir araya gelebilmesi için ücretsiz bir stand alanı verdiler. Bu alana @Globally Yiğit Beyin desteği ile etrafı açık bir çadır kurmayı planlıyoruz. Ayrıca yetkililer ile görüşmemizde alanda Workshop etkinliği yapabileceğimizi söylediler. Workshop konuları için sizlerden öneriler bekliyoruz. Ayrıca bu standda yapabileceklerimiz ile ilgili görüş ve önerilerinize açığız. Hafta içi mesai sonrası ve cumartesi günü tüm gün fuarda bulunmayı planlıyorum, gelecek arkadaşlar ile hem tanışmış hem de birlikte fikir alışverişinde bulunabiliriz. Standda kahve kulübü stickerlarından bastırıp ücretsiz dağıtmayı planlıyoruz.

Coffex Fuarı hakkında detaylı bilgiye aşağıda ki linkten ulaşabilirsiniz.

Çok güzel bir haber. Kulüp üyeleri olarak böyle bir özel alanımız olması hem tanışma kolaylığı sağlayacak hem de kendimizi tanıtma fırsatı oluşturacaktır :)
Benim workshop için konu önerilerim;
1- Çekirdeğe göre demleme yöntemi seçimi. Yöresine, işlem türüne göre başlangıç parametreleri nasıl seçilebilir bununla ilgili bir çalışma yapılabilir. Çeşitli demleme yöntemleri ve öğütüm kalınlıkları arasında kaybolup gidebiliyoruz bazen.
2- Cuppingde yakaladığımız tatları fincanda nasıl ön plana çıkabiliriz? Tadım notlarında yer alan bizim de cupping esnasında farkedebildiğimiz notalardan bir ya da birkaçını fincanda baskın olarak alabilmek için nasıl bir yöntem izlemeliyiz?
Fuarda görüşmek üzere 😀

Aynı çekirdekten yapılan demlemede kör tadım yapılabilir.
1. Fincandan keyif alma oranı karşılaştırılabilir.
2. Tatları ayrıştırılması sağlanabilir.

Harika bir haber, umarım katılma fırsatını yakalarım!

Workshop önerisi aklıma gelmedi ancak fazla değirmen tecrübem olmadığından benim k-pro'nun kruve testi sonucunu ve vaktinde arasında kaldığım CMD ile karşılaştırmalı tadımını merak ediyorum uzun zamandır. Kruve eleği ve CMD'si olanlara duyurulur fuar alanında buluşabiliriz, kahveler benden 😀

Cupping ve tadım notları alma etkinliği yapılabilir. Öncesinde kim hangi günde gelmek ister benzeri bir anket açılırsa, belki bu etkinlik için en çok kişinin gelebileceği günü seçmek daha iyi olabilir.

Sponsorlu olarak çekirdek temin edilebilirse, kahvekulübü üyeleri kendi tercih ettikleri ekipmanları yanlarına alarak standa gelen misafirlere kendi demlemelerini ikram edebilirler bence. Ev baristaları olan kulüp üyeleri için farklı bir deneyim olabilir.

Sponsorlu olarak çekirdek temin edilebilirse, kahvekulübü üyeleri kendi tercih ettikleri ekipmanları yanlarına alarak standa gelen misafirlere kendi demlemelerini ikram edebilirler bence. Ev baristaları olan kulüp üyeleri için farklı bir deneyim olabilir.
Fuarda her masadan ücretsiz kahve toplarız :)

Sponsorlu olarak çekirdek temin edilebilirse, kahvekulübü üyeleri kendi tercih ettikleri ekipmanları yanlarına alarak standa gelen misafirlere kendi demlemelerini ikram edebilirler bence.
@Ömer Aydın sanırım fuara katılıyor biraz destek alabiliriz belki :)

Güzel haber 👏
İnşallah fırsat bulabiliriz gelmek için.

Ev baristalariyiz neticede. Ufak bir demleme yarışması yapalim. İlk 3’e giren yarışmacılara forumda ozel unvan (İyi bilinen uye yerine, Kahve kulubu demleme sampiyonu gibi) verelim. 1 yil boyunca unvanı gecerli olur. Juri forumu aktif kullanan kendilerinden cok şey öğrendiğimiz, kahve youtuberlarindan oluşabilir mesela.

Kahve Pusulası'nın nasıl kullanılacağı hakkında bir etkinlik yapılabilir. Bilerek kötü bir tarif kullanarak çıkan "istenmeyen" sonucu, istediğimiz yöne nasıl çekeriz? Topluca tadım yapıp, tatları yorumlayıp, pusuladaki yerini tespit ederek, istenen sonuca varmak için nasıl bir yöntem izleyeceğimizi tartışabiliriz.

Kahve Pusulası'nın nasıl kullanılacağı hakkında bir etkinlik yapılabilir. Bilerek kötü bir tarif kullanarak çıkan "istenmeyen" sonucu, istediğimiz yöne nasıl çekeriz? Topluca tadım yapıp, tatları yorumlayıp, pusuladaki yerini tespit ederek, istenen sonuca varmak için nasıl bir yöntem izleyeceğimizi tartışabiliriz.

kahve pusulası'nın nasıl kullanılacağını youtube'da bulabilirsiniz.

Guzel haberler gelince mutlu olan bir ben miyim? Kesinlikle keyifli bir fuar olacak. Muhtemelen son gun 18 Eylulde orada olacağım. Tanışmak dileğiyle.

Merhabalar,
Yukarıda demleme yarışması önerisi belirtilmiş.
Bu yarışmayı genelde festivallerde görürüz ilk 3 e ödül verilmesi şeklinde.
Aslında biz de bu şekilde bir yarışma yapabiliriz. 3 tane sponsor bulursak ödül için (3.ye çekirdek, 2. ye plastik V60, 1. ye molent değirmen gibisinden) ve jüri olarak da kesinlikle gelecek olan kişilerden bir jüri kurup genel cupping için kullanılan listedeki kriterlere göre puanlama ile yarışma yapılabilir bence :)

O değilde fuarda ekipmanlarda ve filtrelerde indirim olur mu acaba =) birde kahve çekirdeklerinde :)

Birbirinden güzel fikirler için teşekkürler. Ekipman indirimi için firmalar ile iletişime geçtim. Duyurusunu yaparım.

Ekipman ile ilgili olarak detaylar belli olmadı ama kabaca sözleştiğimiz firmalar: hario Türkiye, 1zpresso, Kalita, Timemore, Delter Coffee Press

Kahve firmaları:

Son düzenleme:
Geri