• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

110 V Kahve Değirmeninin 220/230 V şebekede kullanımı

Merhabalar, 110 V kahve öğütücüler için (Örneğin Capresso Infinity) voltaj dönüşüm çözümünü deneyen var mıdır acaba?

Dönüştürücü almanız gerekiyor. Düşük watt olduğu için maliyeti çok yüksek olmaz ama yüksek watt ise çok yüksek maliyetler çıkıyor.

Ürünün anma tüketimine bakıp ona göre bir transformatör almalısınız.

Örnek verdiğiniz, Capresso Infinity - 100W lık bir cihaz. Buna cihaza alacağınız dönüştürücü 100W ve üzeri olmalı. Mesela : 220v 110v transformatör 120W

Burada şunu da unutmamak gerekiyor. ABD de elektrik 110V - 60Hz şeklinde, ülkemizde ise 230V 50Hz. Yani voltaj harici arada 10hz lik bir fark var. Bu fark özellikle elektrik motorlu ürünlerde kısaca güç kaybı demek. İlgili tranformatörler sadece voltajı 220v tan 110v da çeviren ürünler. Frekansıda düzenlemek mümkün ama oldukça maliyetli bir ürün olacağından piyasada genelde bu tarz bir ürüne ben rastlamadım.

Ürünün anma tüketimine bakıp ona göre bir transformatör almalısınız.

Örnek verdiğiniz, Capresso Infinity - 100W lık bir cihaz. Buna cihaza alacağınız dönüştürücü 100W ve üzeri olmalı. Mesela : 220v 110v transformatör 120W

Burada şunu da unutmamak gerekiyor. ABD de elektrik 110V - 60Hz şeklinde, ülkemizde ise 230V 50Hz. Yani voltaj harici arada 10hz lik bir fark var. Bu fark özellikle elektrik motorlu ürünlerde kısaca güç kaybı demek. İlgili tranformatörler sadece voltajı 220v tan 110v da çeviren ürünler. Frekansıda düzenlemek mümkün ama oldukça maliyetli bir ürün olacağından piyasada genelde bu tarz bir ürüne ben rastlamadım.

Evet, yaptığım araştırma sonucu sizin de dediğiniz gibi uzun vadede 110 V ve farklı frekansta bir cihazı ülke şebekesinde kullanmanın kuvvetle muhtemel sonu arıza...

Geri