• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

11.000 TL Bütçe All in One öğütücü önerisi

Dr.Coffee

Üye
İsim
Utku
Daha fazla  
İsim
Utku
Merhaba arkadaşlar,

Hem espresso hem filtre kahve ve pour over öğütebilen ve 11.000 TL bütçeme uyacak bir elektrikli kahve öğütücü önerebilecek arkadaşlar var mıdır?
Araştırdıktan sonra Sage SCG 820 önerenleri gördüm.

Merhaba. Sage bende var. Kafa ağırtmayan, kullanıcı dostu, pour over demlemeler için severek kullandığım bir değirmen. Espresso için yeni yeni kullanmaya başladım. Kesinlikle espresso da öğütüyor ama sıfır kayıp ile değil. Bende körük de var ama spresso da pek işe yaramadı. Filtrede ise körük sorunsuz işini yapıyor. Yani espressoyu single dose mantığında kullanmayacaksanız işinizi görecek bir değirmen. Tabii konik bıçaklı istiyorsanız. Bu fiyatlara ikisini de öğüten düz bıçaklı değirmen var mı bilmiyorum.

Forumdan ikinci el az kullanılmış df64 bakabilirsiniz. O fiyata alacağınız sıfır hiç bir ürün aynı performansı vermeyecektir muhtemelen.

Valla DF64 almaya benim bile gözüm yemiyor. Kalibre etmesi, bir süre sonra tekrar kalibre etmesi, tıkanma, topak ve toz problemleri için aparatlar alma falan derken acemi kullanıcılar için can sıkıcı olabilir.

Valla DF64 almaya benim bile gözüm yemiyor. Kalibre etmesi, bir süre sonra tekrar kalibre etmesi, tıkanma, topak ve toz problemleri için aparatlar alma falan derken acemi kullanıcılar için can sıkıcı olabilir.
Diğer değirmenler hakkında çok tecrübem yok bu yüzden bir şey diyemem fakat diğer düz bıçaklı değirmenlerden daha sık kalibrasyon gerektirmiyordur diye tahmin ediyorum, hepsinin çalışma mantığı aynı ne de olsa. Yanılıyor da olabilirim tabi. Diğer dediğiniz eksiler konusunda size katılıyorum fakat ikinci el alınan bir df64'te o modifikasyonlar yapılmıştır diye kabul ediyorum:). Değilse bile hakikaten atla deve olan şeyler değil bunlar, şahsen bana değirmenleri açıp temizlemek ayarını tekrar yapmak vs keyif veriyor. Bir de 64 mm burr avantajı var. İlerleyen süreçte burr upgrade edilmek istendiğinde daha ucuza ve kolay bir şekilde upgrade edilebilir.

Bence de forum da 2. el bakın. Yeni almış olmasaydım kesin forum dan alırdım. Arkadaşalar dan crono ve perfetto satan da var.

İkinci el Eureka Perfetto bakabilirsiniz.

Geri