• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1:X + Y oranı

gergingörünüşlüadam

Barista
Editör
Merhaba arkadaşlar

Başlığı nasıl açsam nasıl tarif etsem bilemedim. Mesela iki kişilik kahve demlemek istiyoruz. Son 20 gram kahve kalmış. Hafif ince öğütüp 20:300 demledik diyelim. Fincanlar biraz eksik kalıyor. Tadına baktık, gövde yoğun. Bu durumda üstüne su ekliyorum ben. Demli çayı açmak gibi düşünün kısaca. Bunu yapmak yerine 20:400 yapsaydın ya diye düşünebilirsiniz ama filtre tıkanıyor öyle de.
Screenshot_2022-11-19-13-21-20-632-edit_com.miui.gallery.jpg

Filtrenin tıkanması o kadar korkulacak birşey gibi gelmiyor, acı tatların fazlaca karşına çıkacağını sanmam, o saatten sonra ekleyeceğin su miktarının %20 den fazla olacağını düşünmüyorum :) biraz geç alırsın ama alırsın ekstra suyu diye düşünüyorum

İki kişilik çok denedim tek kişilikte yaptığım tatları hiç bulamadım sonra vazgeçtim 4 kişi de olsak herkese ayrı ayrı demliyorum 😂 misafirler çektiğim zahmeti görünce artık sen uğraşma biz Türk kahvesi de içeriz diyorlar... 🤣🤣🤣

Çok kahve içmeyen kişilere demlerken hep sonradan su eklerim, hem aromalar belirginleşiyor gibi geliyor hem de "asidite"ye çok alışkın olmayan damakları yormamış oluyorum :) Hatta bazı aile üyelerim 1:2 oranında tercih ediyor bana özellikle tembihliyorlar 'bak bizimkini böyle yap' diyerek..

Geri