• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satıldı Baratza Preciso Elektrikli Değirmen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pofpof

Üye
Konum
Fethiye
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rancilio Silvia
Merhaba arkadaşlar,

Zamanında çok severek aldığım değirmenimi son zamanlarda neredeyse hiç kullanmadığımı farkettiğim için satılığa çıkarayım dedim.

Baratza bu seride 3 değirmen çıkarmıştı: Encore, Virtuosso ve Preciso. Encore, küçük kardeşti ve Burr Seti daha ucuz olan M1 serisi idi. Virtuosso ve Preciso ise M2 dedikleri geliştirilmiş Burr seti ile birlikte geliyor, yani öğütüm kalitesi Encore'un üzerinde olan 2 değirmen. Virtuosso ile Precisonun farkı ise ayar mekanizmasında, Virtuosso 40 seviyelik bir ayar mekanizması sunarken Preciso 40 makro ve her makro da 11 mikro olacak şekilde 440 farklı ayara izin veriyor, yani çok ince ayar yapılabiliyor. (Espresso dışında ne kadar gereklidir emin değilim) Firma Sette'yi çıkardıktan sonra sadece Precisoyu üretimden kaldırdı diğer 2 model hala üretimde. :)

Preciso, 40mm konik M2 burr sete sahip, ben sadece pour over, cold drip ve cold brew için kullandım. Espresso için başka bir değirmen almıştım. Ama espresso için çok kullanıcı var yurtdışında. Fiyatına göre tatmin edici sonuçlar alınabilir belki bilemiyorum. Ama pour over performansı beni fazlasıyla memnun ediyordu. Hele cold brew yaparken 100gr kahveyi hoppera koyup tek düğme çevirmek gayet keyifli :)

Kendi resimlerini aşağıya ekliyorum. Tam özellikler için baratzanın sitesine gözatabilirsiniz: https://baratza.com/grinder/preciso/

Öğütücü için istediğim fiyat 1400TL, orjinal kutusu da duruyor, güzelce paketleyip kargo ücretini de ben karşılayarak gönderebilirim. Aklıma gelmeyen, merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.

Herkese iyi forumlar (y)

IMG_20200714_162936.jpgIMG_20200714_162518.jpgIMG_20200714_162552.jpgIMG_20200714_162421.jpgIMG_20200714_162439.jpgIMG_20200714_162146.jpg
 
Hayırlı satışlar retention nasıl hocam? Ayar arası sık değişime gelir mi?
 
Hayırlı satışlar retention nasıl hocam? Ayar arası sık değişime gelir mi?
Teşekkürler hocam, retention ciddi anlamda ölçmedim ama ben öğütüm bitince üst taraftan hava sıkıyorum birkaç kez şu el değirmenlerinin yanında gelen el ile sıkılan şeyle(adı neyse artık) epey temizliyor sanırım içeriyi.
 
Hayırlı satışlar, alet ne kadar kullanıldı?
 
Eve gidince benim Greaf in fotolarını çekip satışa koyacağım satılırsa talibim :)
 
hala nasıl satılmadı anlayabilmiş değilim :unsure:
Evimde manuel değirmen kullanan biri olarak elektrikli değirmen alma düşüncem var. Bu sebeple bu modeli araştırayım dedim. Encore modelden daha üst ve öğütüm aralığı çeşitlendirilebilen bir cihaz. Filtre demleme yapan biri için gayet yeterli olur. Ama nedense amazonda alım yapanlarda genel bir olumsuz tablo var. bir iki yerde değirmenin parçası olan beyaz plastik parçanın kırıldığını gördüm. Bu da bende üretimi durdurulmuş bir üründe sıkıntı yaşarsam yedek parça ve bakım gibi konuları nasıl hallederim düşüncesi doğurdu. Satımı yapan arkadaştan bağımsız olarak her gördüğüm elektrikli değirmende bu sorunu düşünüyorum. Bu konuları nasıl aşıyorsunuz? Eğer bir fikir verebilirseniz memnun olurum. İyi akşamlar.
 
o plastik parça değirmenin emniyet sibobu. burr lerin arasına girmemesi gereken taş gibi bir cisim girdiğinde, değirmen zorlandığında burrler zarar görmesin diye kırılacak şekilde yapılmış. aslında ucuz bir parça (4 dolares). ancak gerek doların yüksek olması gerek ülkemizde bulunmaması sıkıntı yaratıyor. en kolay çözüm yurtdışından birkaç tane getirtmek.
 
o plastik parça değirmenin emniyet sibobu. burr lerin arasına girmemesi gereken taş gibi bir cisim girdiğinde, değirmen zorlandığında burrler zarar görmesin diye kırılacak şekilde yapılmış. aslında ucuz bir parça (4 dolares). ancak gerek doların yüksek olması gerek ülkemizde bulunmaması sıkıntı yaratıyor. en kolay çözüm yurtdışından birkaç tane getirtmek.
Ben de aynı şeyleri yazıyordum, benden hızlı davranmışsın hocam :)
 
şu başlığı her gördüğümde "yahu hala mı satılık?" diye içimden geçiriyorum. herşey bir kenara, rahatlıkla güvenebileceğiniz bir satıcısı var :)
 
petra da olma ihtimali var mıdır hocam belki siz biliyorsunuzdur?
tipi encore'a epey benziyor belki encore yedek parçaları uyabilir bilemedim. Bir de sanırım burr ve çıkış verdiği ağız alt alta olduğu için retention miktarı epey az. Espresso için de 440 adım bence inanılmaz geniş bir ayar sahası. Yazdıkça alasım geliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst